Peugeot 308 GT THP 175 i SW

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • NORTH SIDE BOYZ
    CBC Senator XXL
    • 29.10.2007
    • 563
    • Novi Sad

Peugeot 308 GT THP 175 i SW

Peugeot će na salonu u Ženevi predstaviti dve nove varijante modela 308. Radi se o karavan verziji 308 SW i sportskoj verziji 308 GT THP 175.

Sportsku verziju modela 308 pokretaće poznati 1.6 lit turbo motor koji se već ugrađuje u model 207 GTI THP 175. Maksimalna snaga ovog motora je naravno 175 KS pri 6000 ob/min, dok je maksimalni obrtni momenat 267 Nm pri samo 1600 ob/min. Motor je uparen sa 6-stepenom manuelnom transmisijom.

Performanse GT-a su pristojne pa ubrzanje do 100 km/sat traje 8,3 sekunde, uz dosta elastičnosti i snage pri niskim obrtajima.

Spoljašnji izgled GT-a ipak ne nagoveštava u dovoljnoj meri da se radi o automobilu sa sportskim performansama, što u određenoj meri i govori da Peugeot sa ovim modelom nije imao nameru da parira konkurenciji na tržištu sportskih hečbeka. Sem nešto agresivnijeg prednjeg branika, manje visine vozila i zadnjeg spojlera, teško je primetiti ozbiljniju razliku u odnosu na standardni model.

Enterijer je nešto bogatiji pa će kupci dobiti detalje poput aluminijumske ručice menjača, pedala, kao i unikatni obruč volana u odnosu na ostale modele.

Karavan verzija ne donosi posebne novine u odnosu na ostale karavan verzije Peugeota, a proizvođač najavljuje panorama krov i mogućnost smeštanja sedam putnika.

NORTH SIDE BOYZ

• bojanTI
    CBC Senator XXL
    • 04.01.2006
    • 870
    • Pancevo

Video sam 308 uzivo, ova plastika napred izgleda toliko neprirodno pa me podseca na one tuning smiling varijante u Poljskoj...
    In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• CLD
      CBC Senator XXL
      • 08.02.2005
      • 1225
      • Belgija - ranije Luna-Chico

u sta li si ti gledao da mi je znati.

Comment

• bojanTI
        CBC Senator XXL
        • 04.01.2006
        • 870
        • Pancevo

Pa u prednju masku, jesi li ga video uzivo?!
        In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• CLD
          CBC Senator XXL
          • 08.02.2005
          • 1225

vidjam ih svaki dan uzivo!

Comment

• bojanTI
            CBC Senator XXL
            • 04.01.2006
            • 870
            • Pancevo

Meni to izgleda krajnje neprirodno, ona crna plastika celih 20 cm van branika... Ovde na slikama to ne izgleda tako...

Comment

• QV lale
              CBC Senator XXL
              • 09.11.2005
              • 734
              • Zrenjanin (klek)

Jbt.Kako su ružni... Fuj,bre ovo kao da su dizajnirali u kini...farovi,stop svetla,znak,maska,sve nekako uveličano..ja neznam ko to voli...
              Originally posted by Sheta_Junior
              ...Inace u slobodno vreme pisem ljubavnu poeziju...

Comment

• CLD
                CBC Senator XXL
                • 08.02.2005
                • 1225

Comment

• bojanTI
                  CBC Senator XXL
                  • 04.01.2006
                  • 870
                  • Pancevo

Pa dobro, polako...

Comment

• Car
                    CBC Senator XXL
                    • 07.07.2005
                    • 900
                    • Beograd

Tako sam i ja pricao na Alfa podforumu sta mi se sve ne svidja, i naravno, dobio ban. A ti bi sad da isterujes pravdu.

Comment

• CLD
                      CBC Senator XXL
                      • 08.02.2005
                      • 1225

Comment

• Pro_Touring_Mopar
                        CBC Senator XXL
                        • 13.11.2007
                        • 684
                        • Sabac

Originally posted by bojanTI
                        ova plastika napred izgleda toliko neprirodno pa me podseca na one tuning smiling varijante
                        Pa kezi se frajer....
                        Orthodoxy is not the religion, it is the meaning of life!

Comment

• VR6
                          CBC Senator XXL
                          • 31.10.2004
                          • 512
                          • Sarajevo

Vidio sam ovaj 308 GT u Zenevi, da nisam znao da je to GT unaprijed i da ce biti predstavljen, ne bi uopste primjetio neku razliku u odnosu na obicni 308. A vjerujem da ce se fino voziti, mene je i onaj 308 1.6 THP sa 150 KS odusevio kako fino ide, a trosi mizerno.

Comment

• BojanS84
                            CBC Veteran
                            • 05.09.2007
                            • 132
                            • Beograd

VR6 molio bih detaljniji opis 308 1.6 THP ako te ne mrzi

Comment

Working...
                            X