BRABUS Bullit Black Arrow

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • NORTH SIDE BOYZ
    CBC Senator XXL
    • 29.10.2007
    • 563
    • Novi Sad

BRABUS Bullit Black Arrow

BRABUS Bullit Black Arrow:

Brabus je u Ženevi predstavio Bullit Black Arrow baziran na C klasi. Automobil je demonstracija umeća kompanije, jer 720 KS u omalenoj karoseriji C klase nije za svakodnevnu upotrebu.

Bullit Black Arrow je naslednik projekata poput Brabusa E V12 baziranog na W 210 seriji E klase (330 km/sat), E V12 BiTurbo baziranog na W 211 (350.2 km/sat) i trenutno najbrže limuzine na svetu Brabus Rocket, koja je bazirana na modelu CLS (365.7 km/sat)

BRABUS SV12 S Biturbo motor potiče upravo iz Brabusa Rocket i baziran je na S 600 motoru koji je u potpunosti prerađen u radionici ove kompanije.

Ono čega se drži Brabus jeste da veliku zapreminu treba zameniti još većom, pa je povećan prečnik cilindara, produžen hod uz pomoć nove radilice, novih klipova i klipnjača što je rezultiralo povećanjem zapremine sa 5.5 na 6.3 litra. Cilindarske glave su optimizovane za bregaste osovine visokih performansi i brzu razmenu gasova. Asistenciju pružaju još efikasniji turbo punjači i veći interkuleri. Razvijen je i potpuno novi izduvni sistem visokih performansi.

BRABUS SV12 S Biturbo, koji za podmazivanje koristi isključivo ARAL sintetička ulja razvija 720 KS / 537 kW pri relativno niskih 5,100 ob/min. Maksimalan obrtni momenat je 1320 Nm, ali je isti moguće elektronski ograničiti iz automobila na 1100 Nm.

Snaga se prenosi na zadnje točkove putem ojačanog 5-stepenog menjača i Brabusovog diferencijala sa zatvaračem od 40%. Aktivni elektronski sistemi koji se brinu za bezbednost vozača su ABS, ASR i ESP .

Od 0 - 100 km/sat Brabus ubrzava za 3.9 sekundi, do 200 km/sat treba mu 10.49 sekundi, a nakon 24.5 sekundi kazaljka pokazuje 300-km/sat.

Posebna pažnja posvećena je aerodinamici, te optimalnom hlađenju motora i kočnica s obzirom na potencijale sa kojima automobil raspolaže, pa je ovaj Brabus dosta vremena proveo u vazdušnom tunelu. Za stabilnost vozila se brine i dosta širi trag točkova (6 cm) pozadi, pogotovo pri brzinama od preko 300 km/sat.

Automobil krase BRABUS Monoblock S light naplatci sa YOKOHAMA ili Pirelli gumama. Dimenzije točkova su 9.5Jx19 na prednjoj osovini sa gumama 265/30 ZR 19, dok su pozadi 10Jx19 naplatci sa gumama 285/30 ZR 19.

Podesivo ogibljenje je razvijeno posebno za ovaj model. Gasni amortizeri omogućavaju deset različitih modova rada, dok sportski stabilizatori umanjuju uvijanje karoserije tokom brzih prolazaka kroz krivine.

Brabus kočioni sistem je konstruisan za izuzetna naprezanja, pa je na prednjoj osovini postavljen kočioni sistem sa 12-klipnim kočionim kleštima i diskovima dimenzija 380 x 37 mm. Na zadnjoj osovini su diskovi dimenzija 360 x 28 sa 6-klipnim kleštima.

Enterijer je opremljen u tipičnom Brabus stilu sa gomilom kože marke Mastik and Nubuk i detalja od ugljeničnih vlakana i aluminijuma na kojima se nije štedelo.

Bullit Black Arrow se razlikuje od prethodnika po posebnoj mat boji. Cena za ovaj Brabus počinje od 348000 evra, a svaki primerak će s proizvoditi po narudžbi.

BRABUS BULLIT BLACK ARROW

Mercedes-Benz C-Class, W 204 serija

Dimenzije:

Dužina 4.590 mm
    Širina 1.830 mm
    Visina 1.402 mm
    Težina 1,850 kg

Motor:

BRABUS SV 12 S Biturbo baziran na Mercedes 600

V12 3V motor od lake legure sa dva turbo punjača
    Zapremina: 6,233 cm³
    Kompresioni odnos: 9.0 : 1
    Snaga 730 ks (720 ks SAE net) / 537 kW pri 5,100 ob/min
    Maks.obrtni momenat 1,320 Nm pri 2,100 ob/min (elekt.limitiran 1,100 Nm)
    Gorivo: Super plus (98 oktana)
    Motorno ulje: ARAL

Transmisija:

1 brzina 3.59
    2 brzina 2.19
    3 brzina 1.41
    4 brzina 1.00
    5 brzina 0.83

Performanse:

0 - 100 km/sat (62 milja/sat): 3.9 sek
    0 - 200 km/sat (124 milja/sat): 10.49 sek
    0 - 300 km/sat (186 milja/sat): 24.5 sek

Maksimalna brzina: preko 360 km/sat (225 milja/sat)

NORTH SIDE BOYZ

• QV lale
    CBC Senator XXL
    • 09.11.2005
    • 734
    • Zrenjanin (klek)

Mislim sta reci 1320Nm...ko to moze da vozi tako!? Extra je sve to,samo cemu!? Ako zele da pokazu kako oni to rade,onda cu reci samo Uspesno i namestili su metak,a sad vise ne moraju da se dokazuju!jbt.pa ovo nije normalno!Ovo ovako ide do beskraja...sledeci je bmw -sa 1400Nm,800ks i 400km/h...i tako u nedogled...
    Ovaj auto je perfekcija! mislim nema sta! Ali cemu sve to!?
    Originally posted by Sheta_Junior
    ...Inace u slobodno vreme pisem ljubavnu poeziju...

Comment

• bojanTI
      CBC Senator XXL
      • 04.01.2006
      • 870
      • Pancevo

Mercedes, a lep!
      In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• Meda
        CBC Senator XXL
        • 01.09.2006
        • 415
        • Vračar

Originally posted by QV lale
        Ovaj auto je perfekcija! mislim nema sta! Ali cemu sve to!?
        Znas kako, MOZE IM SE, oni su to napravili za svoju dusu i boli ih patka za mene i tebe . . .

Ristekpa za Brabus
        What is the sound of shit happening?

Comment

• zverko
          CBC Senator XXL
          • 19.08.2005
          • 7085
          • BGD
          • Audi A4

Ali cemu sve to!?
          da li se ti ovo stvarno pitas ili ti je tek onako ta misao izletela iz glave. ako stvarno ovo mislis onda is definitivno pogresio forum i ekipu.

sad si me podsetio da te nesto pitam i zamolio bih te da mi odgovoris a ja cu ti onda reci zasto sam te ovo pitao. dakle: koliko bi ti para u zivotu bilo dovoljno da zakrpis sve rupe i ispunis sve zelje? nemoj mi samo reci da nemas rupe za krpljenje i da su ti pare nebitne u zivotu. daleko od toga da mislim da si materijalista...
          deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• QV lale
            CBC Senator XXL
            • 09.11.2005
            • 734
            • Zrenjanin (klek)

@ Zverko- Razumem te!Nema tih para koje bi me zadovoljile da ispunim sve ono sto zelim..Ali...ne znam kako da ti objasnim taj ukus koji imam kada procitam sve te brojke...Nekako nije vise to-to.Svi danas mogu da naprave ako zele auto koji je brz i jak i ima veliki obrtni momenat i ubrzanje ma koliko god bio on tezak.....nema vise te slasti. Kao nekad npr:
            Uh jbt.-Lancia Delta hf Integrale ispaljuje do 100 za 5,6sec!Uaaaoo...kakav auto...Znas,nije bila neka max brzina...ali je zato nenadjebiva u necemu drugom...Nije znaci bila skroz perfektna...dok su danas jbg. perfektni...Nadam se da si me skontao sta mislim.Nema brate vise te slasti kad izadje neki novi automobil!Tehnika je puno otisla...a ja i volim a i ne volim sto je tako....

Comment

• zverko
              CBC Senator XXL
              • 19.08.2005
              • 7085
              • BGD
              • Audi A4

h... kapiram te... zbun totalni ali hebi ga, to je to. svi ukusi zvaka su izmisljeni sad samo menjamo boju. ima raznih ljudi na ovom svetu tako da te zvake i bombone proizvodajaci filuju raznim nadevima ali samo zbog njih...
              deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• QV lale
                CBC Senator XXL
                • 09.11.2005
                • 734
                • Zrenjanin (klek)

E da,jos nesto: Da imam pare verovatno ovako nebi razmisljao...to bi mi bilo strava! Kupim auto koji ima 800hp, 1500Nm, i dodjem da se dragam sa ostalima.Nisam ni qurcom mrdn'o a imam najbrzi auto..a npr. neko kao 206 koji radi svoj m3, i pravi od njega Zivotinju na tockovima nece moci ni da mi primirise...Ali dobro je to sto je ovo ipak Srbija i malo ko ce ovde to moci da sebi priusti,tako da ce ukus od zvaka u ustima jos neko vreme ostati...

Comment

Working...
                X