Zvanicno: Alfa Romeo MiTo

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • NORTH SIDE BOYZ
    CBC Senator XXL
    • 29.10.2007
    • 563
    • Novi Sad

Alfa Romeo je objavio fotografije nove male Alfe, koja se ovoga puta pojavljuje pod kratkim nazivom MiTo, što je akronim za Milano gde se nalazi sedište kompanije Alfa Romeo, a upravo tu je hečbek i dizajniran. Drugi deo simbol je za Torino, sedište Fiata i mesto gde će se proizvoditi novi automobil.

Ime je pomalo neobično ako uzmemo u obzir da je nedavno organizovano glasanje za novo ime. Čelnici su ipak odbacili rezultate glasanja i izabrali novo ime, koje će precizno glasiti Mi.To, upravo sa ovom tačkom u sredini.

Zvanična prezentacija automobila zakazana je za juni mesec, a prodaja bi trebala početi već u julu. Mi.To je baziran na platformi Fiatovog modela Grande Punto, dugačak je 4.06m, širok 1.72m i 1.44m visok. Međuosovinsko rastojanje nije precizirano, ali je verovatno veoma slično Fiatovih 2.52 m.

Ponuda motora će biti ograničena na četiri agregata raspona snage od 90 do 155KS. Kao i kod Lancia Delte svim benzinskim i dizel agregatima asistiraće turbo punjači.

Ono što Alfa Romeo naglašava jeste činjenica da Mi.To dolazi nakon 8C Competizione, koja će biti dizajnerski uzor za nove modele u budućnosti. Uticaj pomenutog na novu malu Alfu je više nego očigledan.

Mi.To bi trebao dobiti transmisiju da duplim kvačilom koju Fiat imenuje kao DDC, a omogućava bržu promenu stepena prenosa i tri režima rada (Dinamičan, Normalan i Za sve uslove).

NORTH SIDE BOYZ

• MOSLER
    CBC Senator XXL
    • 27.05.2005
    • 1064
    • Niš

Ne znam zasto,ali verujem da ce ovaj auto biti veoma popularan kod nasih politicara

Comment

• Laki GSi
      CBC Senator XXL
      • 15.10.2006
      • 2426
      • Beograd-Vozdovac

Ovo mnooogo podseca na fiat bravo .
      U svakom slucaju lepo izgleda!
      Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• Pro_Touring_Mopar
        CBC Senator XXL
        • 13.11.2007
        • 684
        • Sabac

Mnogo simpatican autic.
        Orthodoxy is not the religion, it is the meaning of life!

Comment

• jomini
          CBC Senator XXL
          • 11.03.2007
          • 490
          • Novi Sad

Ne sviđa mi se ovaj oblik farova. Ne stoji mu, bolje da su zadržali horizontalne... Imaće to prođu, verujem...
          San ispunjen. Impreza Turbo.

Comment

• bojanTI
            CBC Senator XXL
            • 04.01.2006
            • 870
            • Pancevo

Poprilicno osrednje za moja ocekivanja, ali verujem da ce uzivo to biti pravo uzivanje, ne znam zasto, ali mislim da sam mu prerano dao ocenu.
            In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• QV lale
              CBC Senator XXL
              • 09.11.2005
              • 734
              • Zrenjanin (klek)

Originally posted by Sheta_Junior
              ...Inace u slobodno vreme pisem ljubavnu poeziju...

Comment

• dekideki
                CBC Senator XXL
                • 26.07.2005
                • 1914
                • Beograd

*omiljeni deo (koji sazeto govori o Mi.To) je kad dizajner Paolo Graneli odgovara na pitanje "po cemu se ovaj auto razlikuje od drugih?":
                - Kao prvo i prvo, ovaj auto je Alfa.
                .

Comment

Working...
                X