De Tomaso Pantera Concept

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • NORTH SIDE BOYZ
    CBC Senator XXL
    • 29.10.2007
    • 563
    • Novi Sad

De Tomaso Pantera Concept

De Tomaso Pantera Concept:

De Tomaso Pantera je davno otišla u istoriju, a oni koji žele svoj primerak moraju sačekati da neki od kolekcionara ponudi istu tržištu po ceni koja se kreće do 100.000 dolara. Stvari bi možda ipak mogle da se promene.

Uslov je da dizajner Stefan Schulze nađe zainteresovane za realizaciju njegove ideje moderne Pantere. Platforma za novi model pozajmljena je od Lamborghinija Gallardo, pa je nova Pantera zamišljena kao sportista sa 4WD pogonom i V10 motorom.

To je u velikoj meri različito od koncepta originalne Pantere, koja je snagu V8 motora prenosila na zadnje točkove. Ukoliko bi zamisao bila realizovana na ovaj način i cena vozila bi bila dosta viša od originalne Pantere, koja je bila zamišljena kao Lamborghini za siromašne.

NORTH SIDE BOYZ

• Pro_Touring_Mopar
    CBC Senator XXL
    • 13.11.2007
    • 684
    • Sabac

Svidja mi se vizuelno, mada sam razocaran da cujem da ce tehnologija biti u potpunosti skinuta sa Gallardo-a. Originalna pantera je imala dosta tehnickih resenja sa Forda GT40, a ispod haube Fordov cuveni Cleveland V8 sa 5.8l i 330 HP. Spajala je najbolje od Americkog muscle i Italijanske ezoterije... Iskreno, zao mi je sto nova nece nastaviti putem stare...
    Orthodoxy is not the religion, it is the meaning of life!

Comment

• demios
      CBC Član
      • 03.12.2007
      • 76
      • Beograd

Hm...

Meni ovo, nazalost, deluje kao da je pomodarstvo i "trendovanje" uzelo danak i od pravih raritetnih proizvodjaca napravio slicne ali razlicite kopije vec popularnih modela.

Ne kazem da ne treba da postoji neki okvir za odredjenu generaciju automobila, npr. peugeot 207, nova Korsa, novi Clio, svi oni lice, ali to je ipak superkomercijalna klasa automobila, koji se prave u milionskim tirazima. Ako ce auto biti poseban, neka bude poseban do kraja. U suprotnom imamo kopiju.

Nije ruzan auto, daleko od toga, ali sam ipak ocekivao vise.
      Peugeot 205GT '89.

Comment

Working...
      X