Audi Q5

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • NORTH SIDE BOYZ
    CBC Senator XXL
    • 29.10.2007
    • 563
    • Novi Sad

Audi Q5

AUDI Q5:

Dan pre svetske premijere na salonu u Pekingu u medijima su se pojavile slike novog Audija Q5. Premijera automobila je zakazana danas, a lokacija je New Poly Plaza u Pekingu.

Dizajn automobila je dosta sličan poslednjim kompjuterski generisanim slikama i jasno je da se radi o kompaktnijoj verziji starijeg Q7 sa nešto oštrijim linijama prednjih svetala koja krase dnevna LED svetla.

Novi Q5 je dugačak 4.63 m (međuosovinsko rastojanje je 2,81 m), širok 1.88m i visok 1.65 m. Vozilo krasi izuzetan koeficijent otpora vazduha od 0.33, što je rekord u klasi. Za konstrukciju vozila inženjeri su koristili aluminijum kao primarni materijal.

Gamu motora za početak čine tri motora - jedan benzinac i dva TDI motora, a sve karakteriše tehnologija direktnog ubrizgavanja goriva. Benzinac je revidirani 2.0 TFSI sa 211 KS i 350 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Ovaj motor ubrzava Q5 za 7,2 sekunde do 100 km/sat i omogućava maksimalnu brzinu od 222 km/sat. Potrošnja je deklarisana na 8,5 lit/100 km.

Dizel agregati imaju zapreminu od 2 i 3 litra. Manji dizel motor ima 170 KS i 350 Nm maksim. obrtnog momenta što je dovoljno da ubrza kompaktno vozilo za 9,5 sekundi do 100 km/sat i omogući maksimalnu brzinu od 204 km/sat. Potrošnja je impresivnih 6,7 lit/100 km.

Jači dizel motor je naravno 3.0 TDI. Motor je V6 konfiguracije i na točkove isporučuje 240 KS i okruglo 500 Nm maksim. obrtnog momenta. Sa ovim motorom Q5 ubrzava do 100 km/sat za samo 6,5 sekundi i postiže maksimalnu brzinu od 225 km/sat. Prosečna potrošnja je 7,7 lit/100km.

Svi modeli će biti opremljeni quattro AWD sistemom pogona i novim 7-stepenim S tronic menjačem sa duplim kvačilom.

Unutar vozila ima mesta za 5 putnika, a zadnja sedišta su podesiva i mogu se obarati kako bi se obezbedio dodatni prostor za prtljag. Zapremina se na ovaj način povećava sa standardnih 540 na čak 1560 litara. Opciona oprema je naravno bogata i skupo se plaća, a pored plemenitih i materijala u vidu drveta, alkantare, hroma, kože i aluminiuma Audi nudi i praktične detalje koji omogućavaju lakši prevoz i utovar tereta.

Audi Q5 će kao i većina novih vozila ponuditi kupcima keyless sistem ulaska u vozilo, sistem za praćenje pritiska u gumama, veliki panorama krov, trozonsku klimu, adaptivna svetla i elektro pokretna vrata prtljažnika.

NORTH SIDE BOYZ

• skyline
    CBC Senator XXL
    • 31.07.2007
    • 3149
    • Cacak

ma koliko ne shvatao taj trzisni segment, moram da priznam da ce biti hit
    Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

• BojanS84
      CBC Veteran
      • 05.09.2007
      • 132
      • Beograd

Kraći je samo par centimetara od prethodne generacije BMWa X5, što znači da može u potpunosti da zadovolji sve potrebe - i za prestižom i za praktičnošću i cenom.

Dizajn zadnjih svetala je sjajan.

Po meni je u svakom slučaju bolji izbor od nezgrapnog Q7 (jedino ako nekome baš treba 7 sedišta).

Comment

• bojanTI
        CBC Senator XXL
        • 04.01.2006
        • 870
        • Pancevo

Poslednjih par godina Audi izgleda dosta dobro. Istina malo se vec poceli da se ponavljaju sa ovom odlicnom prednjom maskom, ali jos uvek ne da bi dosadili, iako ce ubrzo cini mi se.
        Video sam danas A4, nisam upucen je li novi ili samo restyling zadnjih svetala, izgleda dosta bolje u prirodi, ali u tome i jeste tragedija da neko ko ne prati sta i kad izlazi nema pojma je li to novi model ili restilizacija, bas kao ja.
        In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• gt nebojsa
          CBC Senator XXL
          • 11.05.2007
          • 348
          • Preljina,Cacak

@vujke:
          Pa sto moj post obrisa,nesto se ne secam da sam ucestvovao u raspravi?
          Izneo sam svoje misljenje,kao neko ko je imao prilike da vozi Q7,pa otprilike zna sta da ocekuje od Q5,i sl...

Ispravkarvi post koji sam napisao u ovoj temi,u drugom ima nepotrebnog...
          Toyota Čačak

Comment

• vujke
            Admin
            • 29.09.2004
            • 1673
            • Mladenovac
            • Daewoo Lanos 1.5SX

Kolateralna steta, napisi opet. Poruke tipa kanta, serpa i poklopac necu tolerisati nikome u sekciji noviteti. Imate opste diskusije ili svadju o brendu pa tamo vodite takve diskusije. Ovde iskljucivo ko ima sta da kaze o novom modelu kao novitetu. Ko zapocne i ucestvuje u flame-u dobija ban odmah.
            while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• jevtic
              CBC Senator XXL
              • 26.11.2006
              • 729
              • beograd

nadam se da ce moci da se cena za neki pristojan 3.9 tdi kod nas biti ispod 60k eura. mada......
              ex - fabia 1.9 tdi
              golf 2.0 tfsi

Comment

Working...
              X