Hennessey Dodge Challenger SRT600 11,9 sec. na 400 metara :D

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Horsepower
    CBC Senator XXL
    • 29.12.2005
    • 2000

Koju garanciju Hennessey nudi? On nudi paket opreme, ali cim istaliras taj paket opreme gubis fabricku garanciju.

Sa druge strane, sa Roush Performance uopste ne gubis fabricku garanciju. Sto znaci mozes instalirati RoushCharger i dalje ces imati bumper-to-bumper 100% garanciju na automobil. Sa vecinom tunerskih kuca odmah bi izgubio garanciju.

p.s. ja sam rekao sta su uradili na Grand Cherokee SRT530, u koji je bio ubacen supercharger.

Comment

• Pro_Touring_Mopar
      CBC Senator XXL
      • 13.11.2007
      • 684
      • Sabac

Originally posted by starac vujadin
      Eh, "street legal"...nisam cuo te reci jos od @Skyline-a i njegovih Supri od 10000ks...
      Eh skyline, taj covek je imao bujnu mastu...
      Orthodoxy is not the religion, it is the meaning of life!

Comment

• Pro_Touring_Mopar
        CBC Senator XXL
        • 13.11.2007
        • 684
        • Sabac

Originally posted by Horsepower
        Koju garanciju Hennessey nudi? On nudi paket opreme, ali cim istaliras taj paket opreme gubis fabricku garanciju.

Sa druge strane, sa Roush Performance uopste ne gubis fabricku garanciju. Sto znaci mozes instalirati RoushCharger i dalje ces imati bumper-to-bumper 100% garanciju na automobil. Sa vecinom tunerskih kuca odmah bi izgubio garanciju.

p.s. ja sam rekao sta su uradili na Grand Cherokee SRT530, u koji je bio ubacen supercharger.
        Hennessey nudi dve opcije: Mozes da im doteras svog stock Challengera, od kojeg ce ti napraviti SRT600 i to kosta $29,500. U tom slucaju ne dobijas nikakvu garanciju. Ali, u Hennessey-ju, takodje, mozes da kupis nov, potpuno sredjen SRT600, sto cete kostati $74,950. U ovom slucaju dobijas full garanciju kao za originalni Challenger. Sve lepo pise u tekstu, samo ga treba procitati...

Comment

• Horsepower
          CBC Senator XXL
          • 29.12.2005
          • 2000

• One year limited warranty

Iz onog gore teksta, na paket opreme od $30,000 dobijas tu takozvanu garanciju na godinu dana koju verovatno gubis ako koristis auto za trke.
          Za model od $75,000 ne pise nista za garanciju.

Sa Roush, bez obzira da li kupovao paket opreme ili kompletan automobil, uvek dobivas 3 godine / 36,000 milja, sto je ista garancija koju dobivas i za serijski Mustang.

Da hvalis Camaro razumeo bi zasto. Camaro je fenomenalan automobil iako ima nekih sitnica na njemu koje se meni ne dopadaju. Ali ne kapiram sta imas na Challengeru pohvaliti. Nabili retro dizajn na staru Mercedes platformu i ubacili vec vidjene motore i ja prema tome trebam imati neko postovanje? Kazem ti, Ford je uradio istu stvar sa 2002-2005 Thunderbirdom. Retro dizajn na Jaguar S-Type platformi sa vec vidjenim 3.9L V8 motorom. Propao za 4 godine.

Comment

• Pro_Touring_Mopar
            CBC Senator XXL
            • 13.11.2007
            • 684
            • Sabac

...to 1-year limited nisam ni racunao, jer se ta garancija odnosi samo na njihov paket opreme. Ti si i dalje duzan da doteras svog Challengera i u tom slucaju je cena $30,000. U slucaju brand new Hennessey Challenger-a dobijas full garanciju. Ako mi ne verujes, idi na oficijalni Hennessey-jev sajt pa proveri, stvarno me mrzi da postujem...

A sada bih zamolio da se vratimo na temu!

EDIT: Cime mogu da se pohvalim????!!!! Mozda 11 sec. na 400 metara!!!!! Cak i obican Challenger moze da ide 175-180 mph, ovaj verovatno ide i 200 mph. Ako to nije za pohvalu, onda ja stvarno ne znam sta jeste. Sad si me bas iznervirao! Samo iznosis neke svoje filozofije i pljujes sve redom sto se tebi ne svidja. E pa znas sta, stvarno me ne zanima! Ovaj tread je posvecen Challengeru i ako ti se ne svidja nemoj ga ni posecivati!!!

Comment

• Horsepower
              CBC Senator XXL
              • 29.12.2005
              • 2000

To sto je Hennessey uradio nesto sa njim ni malo ne menja sliku o serijskom modelu. Pa Hennessey je radio i Dodge Viper, Ford GT, Jeep Grand Cherokee i mnoge druge automobile.
              Ovaj Challenger Hennessey nema apsolutno nikakve veze sa serijskim Challengerom jer Dodge i Hennessey uopste ne saradjuju. To da je Chrysler napravio Challenger sa 11 sec 1/4 mile vremenom sigurno bi pohvalio. A kad napravi neka tuning kuca nije nista specijalno jer tuning kuca i tuning automobila ima gomila. Nikad me nisu interesovali niti ce me ikada interesovati.

Comment

• Pro_Touring_Mopar
                CBC Senator XXL
                • 13.11.2007
                • 684
                • Sabac

Hennessey je samo izmenio neke stvari koje su falile originalnom Challengeru, i dobio briljantan muscle car - uz Super Snake i Saleen-e verovatno i najbolji. A ti kao kazes da te tunerske kuce ne interesuju a ovamo imas Rouscha na avataru i samo pricas o njemu. Za tvoju informaciju i Saleen i Rousch su tunerske kuce.

E sad, posto vidim da imas nameru da elaboriras o ovome do prekosutra, a to nema veze sa aktuelnom temom, zamolicu te da predjemo na p.p. E tamo onda mozema da razmatramo i filozofiramo oko ovoga do sutra...

Comment

• Horsepower
                  CBC Senator XXL
                  • 29.12.2005
                  • 2000

Nema potrebe da prelazimo na PP, recu samo jos ovo za kraj i onda sam zavrsio (osim ukoliko neko nastavi da mi postavlja pitanja).

Roush nije tunerska kuca kao Hennessey jer Roush saradjuje sa Fordom. Zato sa Roush Mustangom i F-150 serijska garancija ostaje.
                  Inace, ja imam Roush avatar jer sam veliki ljubitelj NASCAR-a i navijam za Roush tim. Roush Racing je NASCAR tim, a Roush Performance je tuning kompanija.

Ako je tebi za veliku pohvalu sto je kompanija koja je uspela da napravi brzi auto od Bugatti Veyrona (Viper Hennessey) uspela da "natera" Challenger da napravi 11.9 sec, onda njima svaka cast, ali ja sam video tunirane Honde Civic sa 1.6L motorima koje rade istu stvar.

Da je Dodge napravio Challengera kao Hennessey, onda bi imao samo pohvale. A ovako, za mene je Challenger Hennessey samo jedan u nizu mnogih tuning proizvoda.

The end.

Comment

• Pro_Touring_Mopar
                    CBC Senator XXL
                    • 13.11.2007
                    • 684
                    • Sabac

Evo i oficijalnih brojki koje je izneo Hennessey, posle prvog testa:

Power:
                    620 hp @ 5,200 rpm
                    650 lb-ft @ 4,000 rpm

Performance:
                    0 - 60 mph: 3.6 sec.
                    1/4 mile: 11.9 sec. @ 121 mph

Krajem ove sedmice ocekuje se jos jedan test, gde se nadaju da ce uz bolji 60 foot time uci u low 11's na 400 metara.

Comment

Working...
                    X