2010 Ford Mustang

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Horsepower
    CBC Senator XXL
    • 29.12.2005
    • 2000

Ono sto mene nervira uvek kod Fordova je sto uvek moramo cekati na mocne motore, nikad na samom pocetku ne stignu. Tako je bilo i sa 2005-2009 modelom, Shelby modeli nisu stigli pre ove godine. A tako ce biti i sa 2010+ modelom, 5.0L, ako ikada i stigne, nece biti tu pre 2012. I onda ce biti na trzistu mozda 2 godine i tad ce doci vreme za novi model i ajmo sve iz pocetka.

Comment

• MOSLER
      CBC Senator XXL
      • 27.05.2005
      • 1064
      • Niš

Mustang kao Mustang, bez obzira na sve varijacije tesko da moze da bude ruzan, ali Ford bi morao malo vise na poradi na motorima.V6 sa cak 4000cc zapremine i samo 210 ks, stvarno nije za komentarisati

Comment

• Horsepower
        CBC Senator XXL
        • 29.12.2005
        • 2000

Zbog cega? Dobivas 210 hp za $20,000 - to od nijedne druge kompanije u Americi neces dobiti na coupe.

Ford ima mocnije V6 motore, kao recimo 3.5L sa 265 hp, a u bliskoj buducnosti taj isti motor u EcoBoost verziji ce imati 340 hp i 415 hp, ali za njih bi morao platiti daleko vise.

Comment

• MOSLER
          CBC Senator XXL
          • 27.05.2005
          • 1064
          • Niš

Mislim konkretno na nacin na koji je dobijeno tih 210ks.Vecina proizvodjaca izvan USA izvlaci tu snagu sa 1000-1500cc manje i uz manju potrosnju.
          Da se ova tema ne bi pretvorila u raspravu USA modeli VS ostali, ne mislim da je Mustang los auto ali ima par stvari koje mi se kod njega ne dopadaju, najbitniju sam naveo gore.

Comment

• Horsepower
            CBC Senator XXL
            • 29.12.2005
            • 2000

Taj 4.0L motor je ustvari namenjen za veca vozila, on se vec neko vreme koristi u Ford Ranger (pickup) i Ford Explorer i Mercury Mountaneer (SUVs). Tako da mu je glavna karakteristika torque na niskim obrtajima.

Vozio sam 2009 Mustanga sa 4.0L i automobil je dosta startan. Nije brz kao V8, ali je mnogo startniji od mog 2000 Mustanga 3.8L sa 190 hp koji je poprilicno laksi.

Comment

• DC2R
              CBC Senator XXL
              • 06.12.2005
              • 334
              • Perth Australia

DC2R
              Ovodok mustang danasnjice realno gledajuci nije nista posebno.

Jel ti to ozbiljno?
              Ozbiljno naj ozbiljnije, po cemu je tebi mustang danasnjice nesto poseban???

Samo pogledaj recimo tih 60-tih god sa kojim se autima mogao porediti i nositi a pogledaj danas.
              Mislim da u danasnje vreme taj auto moze biti popularan samo u USA i tamo ziveti i to je to.

Comment

• Pro_Touring_Mopar
                CBC Senator XXL
                • 13.11.2007
                • 684
                • Sabac

'60-te su bile zlatno doba sportskih automobila. Prakticno svaki model koji se pojavio u ono vreme je bio remek delo, a muscle cars su u tome prednjacili. Danas je drugo vreme; sportski automobili su se pretvorili u igracke za burzuje, o kojima mi "smrtnici" mozemo samo da sanjamo... Samim tim, danas je mnogo bitnije da sportnjak ima elektricna sedista, navigacioni sistem, americku mahagoniju na panelu itd. nego performanse... Nova muscle cars era, koja je zazivela u poslednjih par godina pokusava da se distancira od ove nove "mode" i narodu ponudi staru skolu - mocne performanse i veliki motor za male pare. Naravno, kvalitet enterijera i jos nekih detalja nece biti na nivou nekih evropskih automobila, ali koga briga, kad na pravcu mozes da ogovedas Lamborghini Gallardo, koji kosta 5 puta vise, zar ne?

Osnovni Mustang u Americi kosta oko 20.000$, prevedeno u evre to je oko 16-17.000 evra, a za te pare u Srbiji jedva mozes da kupis Opel Corsu 1.4. Shelby modeli su dosta skuplji, ali zato njihovi V8 motori od 500+ konja obecavaju neverovatne performanse na pravcu, sa kojima retko koji automobil moze da se meri...
                Orthodoxy is not the religion, it is the meaning of life!

Comment

• Horsepower
                  CBC Senator XXL
                  • 29.12.2005
                  • 2000

Originally posted by DC2R
                  Samo pogledaj recimo tih 60-tih god sa kojim se autima mogao porediti i nositi a pogledaj danas.
                  Pa sam podatak da je Mustang preziveo 45 godina u vreme kada su mnogi konkurenti propali ti govori sve o njemu. U svojoj istoriji vecina konkurenata Mustanga su propali, ali je Mustang preziveo. Da ima nesto lose u njemu nebi bio takav slucaj, vec bi Mustang propao zajedno sa ostalim autima u klasi.

Comment

• DC2R
                    CBC Senator XXL
                    • 06.12.2005
                    • 334
                    • Perth Australia

Ne kazem ja da je on los auto ali samo mislim da nije nista posebno, jeste on preziveo 45 god ali samo u americi, recimo vamo u australiji ovih starih ima mnogo i dosta su poplarni (iz 60tih) dok ove nove mozes da vidis retko i cene su im toliko naduvane da mozes ladno da uzmes M3 ili nesto od AMG sto je ipak mnogo bolje po misljenju vecine

Comment

• Armageddon ///M
                      CBC Senator XXL
                      • 26.04.2008
                      • 447
                      • SRB
                      • Ne

Lep, lep, ako zanemarimo ove usrane stopove
                      Ambitious but rubbish.
                      http://www.youtube.com/streetracerm5

Comment

Working...