2008 Detroit Auto Show

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Horsepower
    CBC Senator XXL
    • 29.12.2005
    • 2000

Hemi.

Jasno je da Charger nije jurio retro dizajn.

Imam photoshop jednog tipa sa jednog Mustang sajta koji je uradio sliku modernog Chargera sa retro dizajnom. Fenomenalno izgleda. Postavicu slike cim dodjem kuci.

Comment

• Bzuva
      CBC Senator
      • 17.09.2006
      • 269
      • Bgd

Tachno, ima HEMI, ali HEMI motor ima i 300C i Dodge Ram i josh mnogi modeli... Mislim sa dizajnerske strane
      Alfista u povoju

Comment

• Pro_Touring_Mopar
        CBC Senator XXL
        • 13.11.2007
        • 684
        • Sabac

Horsepower, kol'ko se ja secam Ford je za 03/04 SVT Cobru postavio oficijalno 4.8 sec. od 0-100 i 13.6 sec. na 400m. Automobilemag su izmerili 4.9 sec. od 0-100 i 13.4 sec. na 400m. Evo, iskopao sam i clanak:

http://www.automobilemag.com/reviews/co ... index.html

Ne secam se tacno, ali mislim da su Cobra R verzije sa 5.4L NA motorom isle 12.9 sec. na 400 metara. Pisao je nesto Motortrend o tome, medjutim pozaboravljao sam detalje.

Ljudi, jes' da smo otisli u off topic, ali mislim da smo zapoceli extra temu. Jako je zanimljivo cuti sta ljudi misle o vizuelnoj definiciji muscle cars. Ja se slazem sa Bzuvom i mislim da moraju da izgledaju old-school, mada opet ima i onih koji razmisljaju kao Horsepower, i smatraju da retro izgled nije presudan. Sta kazete da otvorimo novu temu bas o ovome pa da vidimo misljenja?
        Orthodoxy is not the religion, it is the meaning of life!

Comment

• Horsepower
          CBC Senator XXL
          • 29.12.2005
          • 2000

Evo testa koji je radio Muscle Mustangs & Fast Fords magazin pre nego sto ce '05 model biti predstavljen. Testirali su 2004 GT, Mach 1 i Cobra.

Sa Cobrom, i to convertible, su uradili 12.7 sec.

http://www.musclemustangfastfords.com/f ... index.html

Comment

• luci
            CBC Senator XXL
            • 13.03.2006
            • 1103
            • odzaci

nikad nisam voleo namcore moderatore, ali trujemo temu bezpotrebno, ajd nek neko ovu diskusiju prebaci u vec postojecu temu o novim muscle inace je tema ok, ali malo mozda suvisna, kakve veze ima kako auto izgleda, dizajn nije bio toliko veliki deo cele price koliko performanse i pristupacnost, bitno je da se to zadrzi dizajn mora da evoluira i to je tako....

Comment

• Pro_Touring_Mopar
              CBC Senator XXL
              • 13.11.2007
              • 684
              • Sabac

Ok, otvorena nova tema "Vizuelna definicija muscle cars-a", u podforumu muscle cars.

Tamo mozemo da nastavimo...

Comment

• Horsepower
                CBC Senator XXL
                • 29.12.2005
                • 2000

Zavrsi Detroit Auto Show (deo za novinare), a ni Mustang ni Camaro ni Challenger nisu predstavljeni.

Comment

• midevcom
                  CBC Član
                  • 24.03.2008
                  • 23
                  • Milano-Bg

samo ne kapiram cemu sve to lozenje oko hemi-ja,svaki auto koji naprave ne moze da prodje bez hemija))
                  sta ne razumem,grunuli 6-7 litar izvukli jedva 350 ks i sad je to kao motor.
                  pa u evropi se iz te kubikaze izvlaci duplo.
                  nije umetnost izvuci iz kamionskog motora vise konja...
                  tako kako oni rade to moze i indijska tata

Comment

• Horsepower
                    CBC Senator XXL
                    • 29.12.2005
                    • 2000

Pa sto ne urade kad mogu?

Koliko takvih Evropskih automobila moze da iz istog motora da, pored 340 hp, izvuce i 400 lb ft (540 Nm) obrtnog momenta na svega 3,500 RPM?

p.s. molim te nemoj mi sad o dizelima.

Comment

• midevcom
                      CBC Član
                      • 24.03.2008
                      • 23
                      • Milano-Bg

pa normalno kad ima 6 litara
                      moj kupe iz 2 litra 380nm,fabricki 320nm tako da i o tome nema sta da se prica...trenutno u americi po mom misljenju se koristi davno potrosena tehnologija iz evrope.
                      ista stvar sa korvetom i viperom,ono sto ameri naprave sa 8 i kusur litara u evropi se napravi sa jedva 5 litara
                      nije ni cudo sto je auto ind u krizi kad i tamo ko god moze kupuje evropsko...........

Comment

• Pro_Touring_Mopar
                        CBC Senator XXL
                        • 13.11.2007
                        • 684
                        • Sabac

Joj Boze, evo ga jos jedan... midevcom, potrazi malo na netu i obrazuj se o nekim stvarima pre nego sto dodjes ovde i pocnes da pricas notorne gluposti. Stock ZL1 Camaro je davne 1969. godine isao 11 sec. na 400 metara. Danas to u stocku moze jedino Veyron, koji kosta $1.000.000. By the way, Corvetta, koja kako ti kazes ima "zastarelu tehnologiju" kida Lamborghini Murcielago na svim testovima. Ne verujes mi? Potrazi vremena na Nirburgringu...

Comment

• Horsepower
                          CBC Senator XXL
                          • 29.12.2005
                          • 2000

Nemoj se uvrediti, ali u tome nema ni malo istine sta si napisao.

Mogao bi i ja kazem ovako: tvoj coupe ima 2.0L turbo sa 217 hp. U Americi mozes kupiti recimo Chevrolet Cobalt SS sa 2.0L turbo i 260 hp koji je nedavno uradio 8:22 na Nurburgringu.

Ko kupuje Evropsko u Americi? Kupuju Srbi i Bosanci.
                          BMW i Mercedes su jedini koji imaju solidnu prodaju u Americi. VW jedva proda 20,000 Golfova godisnje, Volvo opstaje zbog saradnje sa Fordom, Saab opstaje zbog saradnje sa GM.

O kojoj potrosenoj tehnologiji pricas? Nisam znao da je veliki V8 motor izmisljen i nekada koristen u Evropi.

I da te podsetim da su Amerikanci sa automobilom sa 6.3L V8 motorom (znaci manji motor nego recimo kod Murcielaga ili Veyrona) napravili najbrzi serijski automobil na svetu (SSC Aero).

Comment

Working...
                          X