2010 Chevrolet Camaro

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • NORTH SIDE BOYZ
    CBC Senator XXL
    • 29.10.2007
    • 563
    • Novi Sad

2010 Chevrolet Camaro

2010 Chevrolet Camaro:

Još od predstavljanja koncept automobila Amerikanci sa velikom pažnjom, ali i očekivanjima, prate razvoj finalne verziju kupea Chevrolet Camaro.

Iako je predstavljanje zakazano za 2010. godinu već sada su objavljene zvanične fotografije prototipa koje prikazuju Camaro u skoro finalnoj verziji. Ukoliko ne bude značajnijih izmena već sada se na osnovu fotografija može zaključiti da će verzija ponuđena kupcima biti prilično verna originalnom konceptu, koji je izazvao veliko uzbuđenje ljubitelja ove marke. Oni očekuju da ovaj kupe nastavi tradiciju Ford Mustanga i Dodge Challengera.

Sitnije izmene, koje je već sada moguće primetiti su konvencionalnije ručke na vratima, B stubovi i spoljni retrovizori.

Po pitanju pogona ne bi trebalo biti većih iznenađenja s obzirom da da će Camaro koristiti platformu Pontiaca G8. Ipak, pored postojećeg V8 motora zapremine 6 litara sa 360 KS, najavljeno je da inženjeri GM-a rade na Gen IV V8 motoru, čija bi snaga mogla preći barijeru od 400 KS. Za bazni model ostaje rezervisan 3.6 litarski V6.

NORTH SIDE BOYZ

• luci
    CBC Senator XXL
    • 13.03.2006
    • 1103
    • odzaci

mislim da bi trebao da se pojavi 2009, a ne 10....

Comment

• Inovator
      CBC Član
      • 27.08.2006
      • 64
      • Bjelovar

auto se pojavljuje i u filmu The Transformers

Comment

• Armageddon ///M
        CBC Senator XXL
        • 26.04.2008
        • 447
        • SRB
        • Ne

To je muscle, i jeste fazon da ima veliku radnu zapreminu ali ne i preveliku snagu. Ja mislim da bi oni opusteno mogli da izvuku 600 konja iz tog sestolitarskog motora, kad bi hteli.
        Ambitious but rubbish.
        http://www.youtube.com/streetracerm5

Comment

• Pro_Touring_Mopar
          CBC Senator XXL
          • 13.11.2007
          • 684
          • Sabac

Pa i nagovestava se da do 2010. godine mozemo da ocekujemo ZL1 verziju, koja bi imla imotor iz Corvette ZR1, dakle supercharged LS9 V8; 6.2L, i 620+ konja...

Inace, automobil je prelep, pravi omaz '67 - '69 Camaro-u. I jos jedan muscle car za nas fanove da uzivamo!
          Orthodoxy is not the religion, it is the meaning of life!

Comment

• Bane R
            CBC Senator XXL
            • 27.03.2006
            • 1769
            • Beograd

Originally posted by Armageddon ///M
            To je muscle, i jeste fazon da ima veliku radnu zapreminu ali ne i preveliku snagu. Ja mislim da bi oni opusteno mogli da izvuku 600 konja iz tog sestolitarskog motora, kad bi hteli.
            Na atmo motoru mogu, ali pod dva uslova. Prvi je da stave tako agresivne bregaste da će auto u niskim obrtajima i normalnoj vožnji biti veoma neupotrebljiv, bučan, neekonomičan i neudoban. Drugi je da ovladaju tehnologijom "pametnih" bregastih (aka Honda, BMW, Ferrar...i i manje-više svi japanci i evo već sada i koreanci).

Računaj da prvo nikada neće uraditi jer se tako nešto nikada nije pojavilo na fabričkom automobilu, pogotovo ne u americi gde je najbitnije kako auto izgleda u mestu i u brzinama do 100 kmh. Računaj da se ni drugo neće desiti jer je ta tehnologija još uvek decenijama nedostižna za američku auto industriju.

Comment

• Armageddon ///M
              CBC Senator XXL
              • 26.04.2008
              • 447
              • SRB
              • Ne

Ma kupio bih ga i da ima motor od Yuga
              Ambitious but rubbish.
              http://www.youtube.com/streetracerm5

Comment

• Pro_Touring_Mopar
                CBC Senator XXL
                • 13.11.2007
                • 684
                • Sabac

Ispravio bih neke greske u tekstu, koje sam tek sad primetio... Naime, V8 motor u Camaru ima 6.2L sa 422 konjske snage, a ne 360 kao sto je napisano. A do 2010, kao sto sam vec napomenuo, najverovatnije nas ocekuje i supercharged varijanta sa 620+ konja...

@Bane®: To za bregaste osovine je neistina... Naime, klasicni small blockovi sa jednom bregastom osovinom i twin turbo sistemom umeju da razvijaju i po 1000+ konja, a da pritom ostanu izuzetno agilni i upotrebljivi po gradu. Americke V8-ice nemaju problema sa kompresijom pri low-RPMu, zahvaljujuci ogromnom torque koji razvijaju. Bas zato i imaju mocna ubrzanja i mogu fantasticno da vuku i iz najmanjih obrtaja.

Saleen i Rousch, tunerske kuce specijalizovane za Mustanga, izvlace iz standardnog 4.6L V8 , po 600+, nekad cak i 700+ KS-a, a pritom su to ubedljivo najagilniji, najokretniji i najpovozniji Mustanzi... Da ne off-ujem vise, evo linkova pa mozete i sami da pogledate:

Roush Performance, a division of Roush Enterprises, designs, engineers and manufactures completely assembled pre-titled vehicles, aftermarket performance parts, and superchargers for the global performance enthusiast market.
                Orthodoxy is not the religion, it is the meaning of life!

Comment

• Bane R
                  CBC Senator XXL
                  • 27.03.2006
                  • 1769
                  • Beograd

Čitaj šta je napisano. Govori se o atmo (NA) motoru i ono što sam napisao stoji, jer se protiv zakona fizike ne može .

Comment

Working...
                  X