"Amerikanci"

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dren
    CBC Senator XXL
    • 24.08.2005
    • 1068
    • Sarajevo

"Amerikanci"

Dakle, sestra mi se bavi mislju o uvozu kakvog SUVa iz USA zbog slabog $, pa nece naci jeftinije auto, a novije... Americki je student, pa joj je i automatik jedna od bitnih stavki... Planirala je uzeti skoro nov auto, tipa godinicu star, jer vec i takvi jos pojeftine u odnosu na nove...

Kod nas jos nema homologacije za "Amere" pa se mogu uvoziti nesmetano, ali se suska da bi moglo biti uvedeno, pa je i to razlog zasto bi to uvezla u skorije vrijeme...

Ono sto me posebno interesuje u svemu tome je kako su se opcenito "amerikanci" iz uvoza pokazali ? Kakva je situacija sa kvarovima i dijelovima u odnosu na evropske modele istih ili slicnih imena ??? Pod pretpostavkom da se ne kvare vise nego evropljani, bar do nekih 160.000 km, kakva je situacija sa potrosnim materijalima za servisiranje ? Remenje, spaneri, filteri, i ostale stvari za koje nesto znate ???

Na pamet nam padaju razne kombinacije, ali su recimo manji SUVovi na tapetu, tipa RAV4, Tucson-a, dok su npr. ML, X5, Touareg zasad preveliki...
  • Alekre
    CBC Senator XXL
    • 12.09.2005
    • 780
    • Smederevo

Delove za pomenute modele imas i kod nas. Uostalom, imas internet, sto znaci da ne postoji deo koji neces moci da nadjes. Inace, zasto bi se Ameri vise kvarili od Evropljana?
    Sloboda i divljina, nesputanost i zivot van formalnih drustvenih okvira.

Comment

• sw.brick
      CBC Senator XXL
      • 09.10.2004
      • 8141
      • Beograd, barajevo-zemun
      • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

američka produkcija je manje kvalitetna pa se posledično i više kvare.
      u svemu su lošiji od evropskih modela, naročito u samoj strukturi.

primer, amortizer američke firme pravljen za evropsko tržište je ofarban- lakiran kako treba.
      isti model amortizera iste američke firme ali za američko tržište je samo grundiran i uopšte nije ofarban- lakiran.

razlika u ceni je veoma jasna, i evropska varijanta se dosta skuplje prodaje.

konkretno Monroe.

slično je i za sve ostalo, uostalom ne može se dobiti kvalitet za onako male pare koliko koštaju nova vozila u SAD, i to još uz onoliko opreme.

ML je tipičan primer, američka izrada od američkih delova, verovatno najgori Mercedes u zadnjih 50 godina po kvalitetu izrade.
      na samom dnu kvaliteta po svim iskustvima vlasnika, po svim statistikama , u svim zemljama gde je masovnije zastupljen.

no, sve to je prihvatljivo ako se zna da će se uložiti reda 10,000+- evra za novi američki auto srednje klase koji će izdržati garantni period i još možda godinu dve vožnje.

onda se baci, pa ispočetka.

takav ciklus je i ideja vodilja američke proizvodnje kola.

sa druge strane za istu- sličnu uporedivu kategoriju veličine, klase vozila evropski model košta oko 30,000 evra ili oko 3 puta više.

da li je kvalitet zaista i 3 puta vredniji je teško pitanje , stvar subjektivne procene.

činjenica jeste da su u Evropi novi automobili postali nenormalno skupi posmatrano u globalnim svetskim razmerama (nenormalno su velike i zarade tj plate u Evropi globalno gledano takodje), pri poredjenju sa drugim tržištima pa i tzv razvijenih zemalja.

u Australiji koja nije siromašna, automobili su bar 2 puta jeftiniji nego u Evropi. u EU, na nas i ne pomišljam za poredjenje cena.

ako je taj SUV planiran za godinu dve vožnje bolja kupovina teško da je moguća šsto se finansija tiče.

ako se planira da se američki SUV zadrži 5+ godina upotrebe dobro se raspitati baš oko tih pitanja održavanja i dostupnosti delova kao i njihove konačne cene.

transport iz SAD je papreno skup i za najmanju sitnicu, da ne pričam da je ograničenje mase od 34kg takodje limit.
      volvo
      945 SE turbo lpg
      344 GL lpg

Comment

• pudja84
        CBC Početnik
        • 06.05.2008
        • 9
        • NoviBeograd

postoje vozila u usa koja se proizvode u evropi
        znam za volvo konkretno
        al to ti je lakse naravno kad oces nov auto, pa zahtevas

proveri sta se jos pravi van usa, mozda Murano
        srecno

Comment

• overspeed
          CBC Senator XXL
          • 24.05.2005
          • 2779
          • Kosovska Mitrovica

RAV4

Toyota se na americhkom trzhishtu ne zahebava nekakvim "drugim klasama" proizvoda, shta mislish chime su se nametnuli ispred svih domacih proizvoda i pored vrlo jakog lobija domace auto-industrije?

I koliko znam, modeli za USA trzhishte se isporuchuju direktno iz Japana, a negde tokom ove godine tek treba da proradi fabrika na teritoriji severne Amerike, koja ce plasirati vozila na to trzhishte. A ako su to modeli koji su isporucheni iz Japana, pa josh ako se radi o, kako si naveo, vozilu starom tek godinu dana, mislim da stvarno nema mesta strahovanju.
          http://www.bmw.tv

Comment

• Dren
            CBC Senator XXL
            • 24.08.2005
            • 1068
            • Sarajevo

Ma i ja tako mislim, pristojnog Japanca i bog je veselio, mada ne bih da je savjetujem pa pojedem g.... jer je mnogo teska kada hoce da bude... Sestra mi je ali...

Kad smo vec kod "Japanaca", sta je sa Suzukijem, Nissan-om i ostalima u USA...? Sta je sa Korejancima u USA ?

Comment

Working...
            X