pa srećna okolnosti u vezi S2000 je što je motor postavljen u malecni auto pa ima lagani zadatak da povuče.
da je postavljen taj isti motor u normalni auto srednje klase, jasno je da bi se na videlo izašlo koliko slabo vuče za datu zapreminu motora pri poredjenju sa turb varijantom.
kao na primer, u Akordu taj motor voziš u 5.toj oko 60km/h i stisneš pedalu gasa a ono letargija. da li je tako ?
pogotovu ako je unutra recimo 5 odraslih osoba, znači neko minimalno opterećenje motora.
kod turbo motora tog problema neodlučnosti da povuče odmah nema.
ista situacija i sa dizelima i sa benzincima.
sasvim je druga stvar ako neko vozi istih 60 km/h u 2.brzini i isto tako stisne pedalu gasa pa auto tada zaista dobro povuče.
većina vozača preferira ona prvi scenario sa manjim obrtajima motora, ako ništa drugo zbog buke i udobnosti vožnje.
vozači se razmazili
sam motor je naravno tehnološki biser i pravo malo čudo izrade.
ja više pričam o nameni za svaki dan.
kao na primer, u Akordu taj motor voziš u 5.toj oko 60km/h i stisneš pedalu gasa a ono letargija. da li je tako ?
pogotovu ako je unutra recimo 5 odraslih osoba, znači neko minimalno opterećenje motora.
kod turbo motora tog problema neodlučnosti da povuče odmah nema.
ista situacija i sa dizelima i sa benzincima.
Paz ovako imam Accorda 2.0 sa 120ak konja i nekih 160 Nm i jedno 8 god novijeg fiata kupea turbo chipovanog sa cirka 250 KS i oko 360 Nm.
I iz prve ruke ti kazem da Accord bolje vuce petom sa 40-50-60 a gotovo da sam siguran i sa 70 km/h...
e sada hebiga..ni turbo motori ne treba da se uporedjuju sa atmosfercima...
@brick
da li si vozio sta novije od Honde sa iVtec-om?
po tvom pisanju bih rekao da nisi...
uostalom...neko je vec pomenuo kakve kriterijume uzimaju za obzir novinari prilikom glasanja i to je tek njihovo misljenje koje po pravilima nijedna auto kuca ne bi smela u reklamne svrhe koristiti-sto je vec kod pomenutih zlupotrebljeno-chak i od strane mazde pre par godina u slucaju Rene**** ...
sto se tiche bmw-a-jednostavan downsizing-inache veliki trend kod nemackih proizvodjaca,trenutno jedan VW NE MOZE da proizvede dovoljno motora tipa 1,4l tsi (benzin)da bi poklopio narudzbine sirom evrope.
"I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me." No ROTOR no MOTOR...
Treba kad je ekonomija u pitanju uzeti i enormno visoke cijene odrzavanja kada su moderni twinturbo motori u pitanju. Evo sada je doslo do javnosti zasto je GTR tako jeftin (za tu klasu). Redovno odrzavanje za taj auto je recimo 3-4 puta skuplje nego za 1 NSX.
Comment