Brza promena ulja i jos ponesto

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Kanarinac
    CBC Senator XXL
    • 08.10.2004
    • 2870
    • BG,Weedikovac

Ja stavrno ne znam zashto bi neko ispushtao sam ulje u nekom kanalu i psoel sve to u shaht.Prvo shto zagadjuje nevidjeno,a drugo zamenu naplate 200-300 din,u nekim radnjama se dobije zamena za dz kad kupish ulje kod njih tako da.
    A shto se boostera tiche ima u metrou i u tempu chini mi se.Ne znam kakav je kvalitet ali za kucnu tj ne tako chestu upotrebu mislim da ce lepo fercerati.

I love my

Comment

• bax76
      CBC Senator XXL
      • 07.11.2006
      • 605
      • BG

Niko nije pominjao prosipanje starog ulja u saht, i ima ljudi koji vole da cackaju razne stvari oko auta, i nauce ponesto...

Comment

• dranix
        CBC Senator XXL
        • 04.10.2004
        • 3079
        • Antwerpen/Belgium
        • Saab 9-3

Elektricna pumpica kosta kod Conrada MANJE od jedne zamene kvalitetnog ulja a evo i ovo mozete da pogledate.
        Mozda neko dobije ideju pa napravi od neceg drugog to isto

****ljku bi po meni morao da ima svaki servis. Kako da se zameni ulje iz menjaca?
        Postoje takve pumpe za ulje (skupe) od kojih nema lepseg cistijeg i elegantnijeg resenja u svakom smislu.

Comment

• sw.brick
          CBC Senator XXL
          • 09.10.2004
          • 8141
          • Beograd, barajevo-zemun
          • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

a joj što se komplikuje.
          gotova ****ljka ima da se kupi u manje više svakom ozbiljnijem katalogu auto opreme širom Evrope.

ko nema strpljenja da poručuje, jednostavno svrati do prvi prodavnice akvarističke opreme i kupi sve to samo u delovima.
          dodje kući i sastavi za 3 minuta.

--------

ko ne želi da prlja ruke, na starom sajmištu postoji pumpa Lukoil (bivši Beopetrol), odmah posle dejtonke.

tamo ima kanal.
          a ima i još nešto bolje. živ čovek koji prlja ruke sa starim uljem, sipa novo ulje i sve to uradi za 300 dinara ili nepuna 4 evra.

---------

kako znam, pa obilazio servise sa željom da mi zamene ulje, i posle jedno 5-6 koji su odbijeni počnem da se raspitujem.
          i uputiše me na to mesto.

i zaista, čovek se samo time bavi na tom mestu već 18tak godina (tako kaže), tj menja ulje.
          meni zamenio u januaru ove godine, upravo za tih 300 dinara.

i da, zna da tamo bude i red pa se treba strpiti..
          volvo
          945 SE turbo lpg
          344 GL lpg

Comment

• vujke
            Admin
            • 29.09.2004
            • 1673
            • Mladenovac
            • Daewoo Lanos 1.5SX

Ovaj ventilic i sa safety lock-om deluje nesigurno jer se blokira na dole, kod nas je najjeftinija zamena za njega česma s buvljaka sa kugličnom virblom uz adaptaciju navoja i skidanje ručke. Onda ostaje samo ležište na koje se nabode ručka kad se menja ulje...ali neka hvala
            while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• dranix
              CBC Senator XXL
              • 04.10.2004
              • 3079
              • Antwerpen/Belgium
              • Saab 9-3

Sta mu fali?
              Da je tebi sivonja u servisu odvalio karter zato sto je mislio da se sraf od VW transportera skida pa da si isao ko lud da ga varis (aluminijum dakako) ne bi tako mislio.
              Jedino sto nema svuda mesta za taj ventilcic i sto moze biti prilicno "exposed" za udarce a ako se odlomi ode sve u propas.
              Za neke motore je pak super.
              Obicni kuglicni ventil bez drske pa cak ni sa drskom koja je veoma lagana nema sanse da se okrene sam cak i ako nema osigurac. Za tako nesto nisu dovoljne samo vibracije prilikom bilo kakve voznje. Mozda sneg, led, blato i slicno u zavisnosti od polozaja pa cak ni to.

Ja bi pre kupio pumpicu za onih 30-40 eura da nemam podrsku garaze.

Ima nesto sto fali za pumpicu za ulje i ne koristi se u akvaristickoj tehnici.
              To je ona cvrsta plasticna cev koja silazi u karter. Djavolska su posla da se taj set pravi u privatnoj reziji. Treba bogami i pumpica dobre snage za to posto ulje nije bas tako retko kao voda a i vruce je prilicno prilikom zamene cak i ako se ceka izvesno vreme da se prohladi.
              Sva sreca da je operacija zamene veoma jevtina pa uglavnom nisu potrebne neke posebne alternative.
              Svako zna, a ako ne zna moze da nauci da legne pod auto i iscedi ulje u nesto ako se to bas mora ne daj boze. Nikakva to misija nije osim ako neko ima suvise jaku ruku kad zateze sraf ili ima los dihtung a nema nov da stavi.

Comment

• Antoaster
                CBC Senator XXL
                • 07.12.2007
                • 343
                • Beograd, Voždovac

Da ali opet ostaje pitanje sta raditi sa starim uljem.

Comment

• CannoN
                  CBC Senator XXL
                  • 15.09.2007
                  • 485
                  • Beograd

To jeste ozbiljno pitanje - ja sam prestao da menjam sam zbog problema odlaganja i ako mi to predstavlja zadovoljstvo - sada mi to odradi neki lokalac za par piva ali opet time nisam resio problem vec ga prebacio na drugog koga nije briga za okolinu - siguran sam da to ulje zavrsi na neekoloski nacin.

Pitam se sta rade ovlasceni/veliki servisi sa potrosenim uljem?

Comment

• Antoaster
                    CBC Senator XXL
                    • 07.12.2007
                    • 343
                    • Beograd, Voždovac

Ja kolko znam ulja se mogu reciklirati, cak i NIS ima pogon za reciklazu ali samo mineralnih ulja. Jedno je definitivno, veliki servisi ga sigurno ne prosipaju negde. Samo da vas podsetim da kolicina ulja iz samo jednog vozila moze da zagadi vise tona vode. Bilo bi dobro kad bi postojalo mesto za predaju razbijenog ulja.

Comment

• dranix
                      CBC Senator XXL
                      • 04.10.2004
                      • 3079
                      • Antwerpen/Belgium
                      • Saab 9-3

Ovde na zapadu je stvar takva da se ulje skuplja u istu burad i kad se pozove dodje kamion (sluzba) po njih. Mogu ili da nose burad ili da izvuku pumpom u svoju cisternu. Vozilo je bas za to specijalno.
                      Ne znam kako je reseno za antifriz tj. NIJE reseno bar ne ovde.
                      Za druge otrovne materije za obicne ljude je sve reseno. Odneses u kontejner park sta imas i tamo se to ostavi na odredjeno mesto. Ogranicen je recimo broj guma godisnje po glavi na 8 komada. Nema drugih ogranicenja.
                      Kod individualnog menjanja ulja bi jedino trebalo da se ima stara kanta i sirok levak ili ona spec. posuda za to koja takodje nije skupa samo sto je sve to masno i prljavo posle.
                      Cisto sumnjam da to iko radi na zapadu sam ako vec ne radi mehaniku kod kuce. Zasto bi inace? Zbog 10-tak eura?
                      Problem je jos veci sa uljem (masti) iz friteza. Pa ovo ovde je zemlja frita. Sta mislite koliko tek toga ima?

Comment

• Ji 4Tze
                        CBC Senator XXL
                        • 04.05.2006
                        • 806
                        • bg
                        • Honda CR-V 4WD

Ovde se time farbaju drvene ograde
                        Oni najinventivniji malo i zagreju (preko onoga sto sunce zagreje) da drvo bolje upije.
                        A ima i gorih koji za takve potrebe jure trafo ulje

Comment

• CannoN
                          CBC Senator XXL
                          • 15.09.2007
                          • 485
                          • Beograd

Ovde na zapadu je stvar takva da se ulje skuplja u istu burad i kad se pozove dodje kamion (sluzba) po njih. Mogu ili da nose burad ili da izvuku pumpom u svoju cisternu. Vozilo je bas za to specijalno.
                          Ne znam kako je reseno za antifriz tj. NIJE reseno bar ne ovde.
                          Za druge otrovne materije za obicne ljude je sve reseno. Odneses u kontejner park sta imas i tamo se to ostavi na odredjeno mesto. Ogranicen je recimo broj guma godisnje po glavi na 8 komada. Nema drugih ogranicenja.
                          Kod individualnog menjanja ulja bi jedino trebalo da se ima stara kanta i sirok levak ili ona spec. posuda za to koja takodje nije skupa samo sto je sve to masno i prljavo posle.
                          Cisto sumnjam da to iko radi na zapadu sam ako vec ne radi mehaniku kod kuce. Zasto bi inace? Zbog 10-tak eura?
                          Problem je jos veci sa uljem (masti) iz friteza. Pa ovo ovde je zemlja frita. Sta mislite koliko tek toga ima?

Zbog "ćefa"

Kod tebe dranix tu burad verovatno voze na reciklazu, medjutim kod nas mi nije poznato da postoji takav pogon pa se pitam gde zavrsi to ulje iz nasih servisa?

Comment

• bax76
                            CBC Senator XXL
                            • 07.11.2006
                            • 605
                            • BG

greju se servisi ?

Comment

• CannoN
                              CBC Senator XXL
                              • 15.09.2007
                              • 485
                              • Beograd

Siguran sam da ima i toga.

---

Imam utisak da smo raspravljali o ovome i ranije?

Comment

• deki-ascona
                                Bio nam je drug! RIP
                                • 10.04.2007
                                • 2118
                                • NI , Trosharina

Ne mogu da verujem da postoje svinje koje ispustaju ulje u reku ili saht.

Ja svoje vracam u stare kante, pa dajem seljacima kad prodju i onim ciganima sto skupljaju otpad , oni sipaju valjda u traktore, podmazuju nesto, otkud znam, oni nista ne bacaju
                                Nisam neki ekoloski tip, ali u reku - e to ne mogu da svarim!!
                                Originally posted by Valent Vudriga
                                ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                                Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

Working...
                                X