Brza promena ulja i jos ponesto

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Antoaster
    CBC Senator XXL
    • 07.12.2007
    • 343
    • Beograd, Voždovac

Ja sam pre neki dan video u centru grada ona okna za kisnicu natopljena uljem, ona mala ulica u gde je muzej Vuka i Dositeja u produzetku Gospodar Jevremove ako nisam pogresio.
    Znaci rade to ljudi i po centru a sta se dogaja sire...

Comment

• StudentBGD
      CBC Senator XXL
      • 18.12.2007
      • 1027
      • Beograd

U Visnjicevoj, tu na uglu ima servis za motore...
      Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• Gavra
        CBC Senator XXL
        • 06.03.2008
        • 2031
        • Beograd

Originally posted by CannoN
        [i][b]
        Zbog "ćefa"

Kod tebe dranix tu burad verovatno voze na reciklazu, medjutim kod nas mi nije poznato da postoji takav pogon pa se pitam gde zavrsi to ulje iz nasih servisa?
        Evo da Vam pojasnim,
        Imam servis,imam pumpu za izvlacenje ulja,imam potpisan ugovor sa livnicom koja salje kamion da pokupi moje pune i ostavi mi nove prazne burice(200l), za to mi jos i placaju 10 din litar.
        Na kraju meseca staro ulje placa mobilni
        Siguran sam da divljaci koji nemaju legalne radnje prosipaju svuda ali SVAKO ko je iole ozbiljan ne zagadjuje tek tako oko svog servisa,jel vi znate kolika je kazna kad se pojave zeleni a vi nemate bure i pesak oko njega?100-500 k dinara
        Ako vidite nekoga da namerno prosipa prijavite ga,nevazno da li je serviser ili je hteo da ustedi malo pa menjao sam na parkingu....
        Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• CannoN
          CBC Senator XXL
          • 15.09.2007
          • 485
          • Beograd

Kome da ga prijavimo?

Zar mi imamo zakon na osnovu koga bi pojedinac/fizicko lice bio procesuiran ako zagadjuje tj. prosipa ulje po parkingu/sahtu/zelenilu?

A i ta livnica toliko zagadjuje sagorevajuci to vec sagorelo ulje da servisi i ko zna ko jos mogu imati samo lazni osecaj ekoloske ispravnosti.

Comment

• Rubi
            CBC Senator XXL
            • 06.05.2005
            • 519
            • Beograd

Naravno da imamo zakon protiv zagadjivanja zivotne sredine. Moze i u zatvor da se ode zbog toga. Sto se inspekcija tice, njih ima na pretek: opstinske, gradske, republicke...

Dezurna inspekcija grada Beograda (prima prijave, i prosledjuje ih nadleznoj inspekciji):

011 / 3227-000

Gradska inspekcija za zastitu zivotne sredine:

011 / 334-2680
            011 / 330-9125

Od "zanimljivih", postoje i gradska komunalna, i gradska saobracajna inspekcija (mrzi me sada da prekucavam telefone)...

Republicka inspekcija za zastitu zivotne sredine:

011 / 2157-997
            011 / 2277-442

Republicka vodoprivredna inspekcija:

011 / 201-3352
            011 / 201-3354

Ovi brojevi telefona su iz 2005. mozda se u medjuvremenu nesto promenilo, ali zakoni i inspekcije postoje, i mnogo vole da globe male privrednike (kad vec ne mogu da to rade NISu, RTB "Bor" i drugim pravim zagadjivacima)...
            (\__/)
            (='.' This is Bunny. Copy and paste Bunny into
            (")_(") your signature to help him gain world domination.

http://www.flickr.com/photos/rubinjoni/

Comment

• mrki
              CBC Senator XXL
              • 08.11.2006
              • 550
              • nis, serbia

da se vratimo na temu:
              drugaru su u jednom nishkom servisu menjali ulje pomocu ****ljke i pumpe, greskom ili slucajno nisu izvukli 1/2l ulja iz motora, tako da kada su dolili predvidjenu kolicinu javio se visak, ali kao nista strasno, to je normalno...
              !?
              nisu hteli da odvrcu sraf na karteru, jer ne znaju u kakvom je stanju, pa kao da ne naprave jos vecu stetu.

mene zanima, posto za par dana idem da menjm ulje da li da pristanem na "i****vanje" ili da idem u servis gde rade zamenu na klasican nacin?

Comment

• deki-ascona
                Bio nam je drug! RIP
                • 10.04.2007
                • 2118
                • NI , Trosharina

Dodji kod mene na kanal, izbacicemo ulje metodom "sraf na karteru", na vruc motor, dok popijemo 'ladno pivo sve ce da iscuri.
                Originally posted by Valent Vudriga
                ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• Probisvet
                  CBC Senator XXL
                  • 07.06.2005
                  • 423
                  • FRANCUSKA

Ovde kod mene odes na mesto koje se zove gradsko djubriste gde ima dva kontejnera specijalno napravljena za odlaganje ulja i sipas i ne boli te glava. Secam se, dok sam bio u Srbiji, divlje automehanicarske radionice koristile to ulje za sagorevanje zimi i za zagrevanje radionice u specijalno napravljenim pecima od starog bojlera (nesto slicno nafta pecima) ali su ga predhodno fitrirali ne znam kroz sta ali se secam jednog koji je koristio i feritne magnete od starih zvucnika.

Comment

• mrki
                    CBC Senator XXL
                    • 08.11.2006
                    • 550
                    • nis, serbia

da ne otvaram novu temu, treba mi hitno odgovor na pitanje :

koje ulje izbarati?
                    u pitanju je ford fiesta, 1300ccm, 2004god. a tip ulja koji ide u nju je 5w30.

imam ponudu za Fordovo ulje koje kosta 510 din/litar u jednom servisu koji radi sa Fordovim delovima ili neko renomiranije i skuplje?

pomozite mi da resim dilemu, jer mi se servis opasno priblizio!
                    hvala unapred na odgovorima

Comment

• overspeed
                      CBC Senator XXL
                      • 24.05.2005
                      • 2779
                      • Kosovska Mitrovica

Ford preporuchuje Valvoline SynPower, a na linku je mrezha prodavaca ovlashcenog uvoznika i distributera u Srbiji:

Pored toga mozhesh da razmotrish i Motul, ovlascheni (provereno i dokazano) distributer je Mass company, sa tim uljima (od tog uvoznika) sam imao odlichna iskustva, na tri razlichita auta... Malo su jachi sa cenom ali kvalitet se placa...
                      http://www.bmw.tv

Comment

• mrki
                        CBC Senator XXL
                        • 08.11.2006
                        • 550
                        • nis, serbia

na ovom sajtu nema tog servisa u kome sam bio.
                        lik koji radi tamo mi je rekao da nabavljaju ulje iz prve ruke, zato je niza cena, ali osim sto mi je rekao da je fordovo ulje, ne znam koja je marka u pitanju.
                        kuca (servis) je Start auto u Nisu.

s obzirom da idem za vikend na put od 600tinak km nadam se da nije strasno sto cu prebaciti 400km preko 10kkm?

Comment

• Probisvet
                          CBC Senator XXL
                          • 07.06.2005
                          • 423
                          • FRANCUSKA

Nemoj da se brines ako uzimas lekove redovno pa onda preskocis pa ih ne uzimas nekoliko dana kako bi se osecao to ces ti da vidis.

Comment

Working...
                          X