Sva sreca sto mi ne treba odmah vec tek za nekoliko hiljada kilometara.
Sa druge strane ja nisam masinski inzenjer i ne mogu da ga napravim licno jer nemam alat. Prvo moram da odem da kupim imbus 12, meni se cini da je to ok, proracunacu posle ali mislim da je to taj i Dora tako kaze. Posle moram na tenane da vidim kako cu da obradim ili ko moze od drugara da mi to uradi, a da bih iskoristio nekog koga nisam video par meseci/ godina moram prvo sa njim da popijem par piva i da se pitamo za zdravlje i familiju itd, zato sto je ovo Srbija, naravno moze i bez toga ali da ispostujemo proceduru. Zato sam se mesec, dva ranije sago ispod kola da vidim sta mi sve treba, a mozda u medjuvremenu nadjem taj kljuc gotov a mozda mi ga neko kupi u Rumuniji na primer.
Odneses u neku radionicu koja ima masinu za brusenje (ali ne rucnu) i gotovo za 20-ak min, vrlo prosto za odraditi. Turpijom treba malo muke i na kraju ako hocec da bude idealno opet ga treba odneti na masinu. Pravis ga jednom a trebace ti i za dalje.
Hvala lepo svima na pomoci, kljuc je kupljen danas na Buvljaku u trecem redu, mislim da je bio poslednji inace ima da se kupi i imbus 12, od njega moze da se napravi. Inace ovo je jos i kljuc za rucnu kosu.
Mislim da moze i srednja gedora bez ikakvih nastavaka da odvije. Barem ja sam tako menjao ulje kod mene na kosilici za travu dok se nije razleteo magnet
Ja probo ne moze, ustvari ja sam prvo mislio da to i jeste srednja gedora, ona je oko 9mm a sraf je 8mm. U stvari mozda moze ako je malo razvaljen iznutra. Neki ljudi kazu da moze neki od imbusa a neki kazu vrh od papagajki ili kombinirki. Mene nervira sto nisam naso bit nego imbus cetvorougaoni, jel malo je *ebada odvrtati sraf kartera imbusom, mozda kupim prihvatnik od gedore pa dam komsiji da izbrusi.
Hvala lepo svima na pomoci, kljuc je kupljen danas na Buvljaku u trecem redu, mislim da je bio poslednji inace ima da se kupi i imbus 12, od njega moze da se napravi. Inace ovo je jos i kljuc za rucnu kosu.
Pa sto odmah nerece tako, poslao bih ti ja, ionako sad pustam neku seriju tih stvari u proizvodnju
Comment