Nissan 200sx

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • jonicalfa
    CBC Veteran
    • 14.10.2007
    • 128
    • Sm.Palanka

Nissan 200sx

Pozdrav svima prvi put sam na ovom delu forum omiljenog sajta. Elem sta me muci - u fazi sam kupovine 200sx 1.8turbo 89.god. nisam imao do sada japanca uglavnom sam vozio zabare i svabe. Na sta da obratim paznju - auto ima gas, postoji li neka radnja sa normalnim cenama ili autootpad gde se mogu naci po normalnim cenama rezervni delovi

Pozdrav japancima
  • HachiRoku
    CBC Veteran
    • 24.04.2008
    • 185
    • Akina

ja mislim ako je 1.8 motor onda je 180SX a 200SX ima motor 2.0...
    Potpis nije po pravilima foruma... A sto???

Comment

• jonicalfa
      CBC Veteran
      • 14.10.2007
      • 128
      • Sm.Palanka

Pozdrav svima pazario sam 200sx 1.8turbo 16v - auto je zmija, menjac extra prva boja, malo mu je tanji prednji trap, ovih dana mora na kanal - ispod haube samo dva prsta prasine - kao da je nisu ni otvarali. U principu ovo mi je prvi japanac nadam se da se necu razocarati. Ulje mu se providi - izgleda da je ok neznam koje da mu stavim, trebaju mi adrese radnji i otpada. Dajte mi savete i cake oko odrzavanja. U svakom slucaju pozdrav kosooki od Nebojse, a za neki dan postavicu fotke
      p.s. koji je promer rupa promenio bi njegove originalne felne, pasuje li od svaba

Comment

• TheWickerMan
        CBC Senator XXL
        • 11.09.2007
        • 791
        • DE
        • AR Giulietta TCT

Cestitke na kupovini...
        Sto se tice felni,zavisi od godista...
        200SX >94, 4 x 114.3 ET 35
        200SX 94> 5 x 114.3 ET 35

Comment

• V-Tec
          CBC Senator XXL
          • 30.06.2006
          • 1615
          • Beograd
          • '89 Civic d16a6

@jonicalfa: Obavezno ga predstavi u -- Automobili članova sa opisom --
          shuto-expressway.com

Comment

• cameleon
            CBC Senator XXL
            • 30.01.2008
            • 315
            • Obrenovac

Originally posted by jonicalfa
            Pozdrav svima pazario sam 200sx 1.8turbo 16v - auto je zmija, menjac extra prva boja, malo mu je tanji prednji trap, ovih dana mora na kanal - ispod haube samo dva prsta prasine - kao da je nisu ni otvarali. U principu ovo mi je prvi japanac nadam se da se necu razocarati. Ulje mu se providi - izgleda da je ok neznam koje da mu stavim, trebaju mi adrese radnji i otpada. Dajte mi savete i cake oko odrzavanja. U svakom slucaju pozdrav kosooki od Nebojse, a za neki dan postavicu fotke
            p.s. koji je promer rupa promenio bi njegove originalne felne, pasuje li od svaba
            Pozdrav tebi, cestitam na kupovini, lep izbor. Od ulja koristi Mobil Super S 10-40w (polusintetika) i neces doliti do zamene, ako je motor na svom mestu, menjaj na 5000km (sa filterom)

Comment

• BGILLEGAL
              CBC Senator XXL
              • 22.05.2006
              • 653
              • Beograd

4x114.3 16" 8J gume 205/50 sa 5-6mm sare. bez guma 220 sa gumama 280. Posteno

Comment

• jonicalfa
                CBC Veteran
                • 14.10.2007
                • 128
                • Sm.Palanka

Koje ulje da koristm, i nesto mi nije jasno kad se proverava kolicina ulja kad je hladan, ili vruc motor - Logicnije bi bilo kad je motor vruc, jer kad je hladan zgusnuto je ulje, i volumen je manji - definitivno sam ubedjen da je neispravno ono staro iskustvo da se gleda kad je hladan motor nivo ulja. sada se koriste sasvim drugacija ulja za razliku od pre 10 i 20godina

Comment

• JNC
                  CBC Senator XXL
                  • 19.12.2006
                  • 1332
                  • Beograd

Jeste da nije nissan a ni turbo ali je bar japanac, na mojoj Mazdi u uputstvu pise zagrejati motor sacekati 5 minuta i onda proveriti nivo ulja.

Comment

• jonicalfa
                    CBC Veteran
                    • 14.10.2007
                    • 128
                    • Sm.Palanka

Znaci kazaljka na sredini, mislim nemo da se ljutis ali mi to logicno deluje - a ulje koje da mu sunem

Comment

• Vocko
                      CBC Senator XXL
                      • 25.04.2005
                      • 4556
                      • nBGd

Nadji user manual na netu, ali pretpostavljam da guta 10w40, kao i vecina automobila.
                      Sipaj mu neko kvalitetnije tipa Mobil, Motul, ali obrati paznju na potrosnju, jer recimo mom motoru Motul ne prija, pa ga pije ko alkos.
                      Turbak bi trebao da trosi ulje ako ga zesce vozis, stoga proveravaj na pocetku cesce kolicinu ulja, dok ne steknes osecaj (ako ga trosi), kada treba dolivati.

Comment

• jevrem
                        CBC Senator XXL
                        • 04.11.2006
                        • 948
                        • Smederevska Palanka
                        • A4 2.0TDI quattro

E pa komso da ti cestitam na kupovini.

Znaci presao si na japance.

Po ovim slikama rekao bih da je auto Ok. Ali kada ga budem video uzivo imacu bolji utisak.
                        Audi A4 2013. B 8.5 2.0TDI quattro 177ks+ABT chip
                        Peugeot expert 2009. 2.0HDI 140ks

Comment

• Marko Denser
                          CBC Veteran
                          • 24.05.2008
                          • 141
                          • Beograd-Surcin

sipaj castrol magnatec 10w40 (polusintetika) i menjaj na 8000km i neces imati problema,naravno kontrolisi nivo povremeno.moj veoma dobar drug ima isti auto i prezadovoljan je,sto se tice delova tu je neka srednja cena,jedino su mu svecice skupe idu one iridijum,menjaju se na 100.000km pa su zato skupe.pozdrav.
                          I'd rather be driving my SUPRA

Comment

• meda/s12
                            CBC Član
                            • 09.12.2008
                            • 20
                            • zemun

Re: Nissan 200sx

Bravo bravo lep li je ako nadjes neki nissanov otpad cimaj me pada idemo zajedno...
                            Ti mozda nadjes nesto a ja ,kukuuu imas li rezervnu turbinu na prodaju sala mala .
                            ali ako nadjes nesto javi ja jurim stranca s13 da uzmem ..pa ???
                            Meni treba motor njam njam 18det 169 ks ...svaka cast bas je ocuvan

Comment

• PRESRETAC
                              CBC Senator XXL
                              • 09.10.2007
                              • 333
                              • BG
                              • Grande punto 1.4T

Re: Nissan 200sx

he he...i ti presao sa italijanskog na japanski auto...veruj mi posle japanskih automobila nikada se vise neces vratiti na italijanske...samo polako i prouci ga skroz a za delove ces se vec nekako snaci...imas i japanx na forumu pa te mozda i on uputi gde da juris delove ili mozda moze da ti on naruci...pozdrav.
                              sigpic

Comment

Working...
                              X