zanimljivo - lupanje vazduha

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zverko
    CBC Senator XXL
    • 19.08.2005
    • 7085
    • BGD
    • Audi A4

prihvatnik za staklo da ne ispadne iz sine kada se zatvara u toku voznje. zvuk se ne cuje zbog toga. meni se na A4 desava i kad se otvore prednji prozori.
    deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• RaiKkonen911
      CBC Član
      • 19.03.2008
      • 32
      • Zemun

Na kockici se cuje samo kad se otvori siber pri 140+ i neprijatno je-meni,ali mnogi u kolima ne cuju od huka guma pri toj brzini.

Comment

• gt nebojsa
        CBC Senator XXL
        • 11.05.2007
        • 348
        • Preljina,Cacak

@student:
        Mali si me preozbiljno shvatio...
        Nego,ja sam primetio da se to cesce desava kod automobila kod kojih je deo kabine iza zadnjih vrata manji-limuzine,gradski,i sl;nego kod recimo karavana,liftbeka i sl.
        Toyota Čačak

Comment

• zverko
          CBC Senator XXL
          • 19.08.2005
          • 7085
          • BGD
          • Audi A4

nema veze, ovaj A4 je karavan. ali na S-u recimo nema toga. a kolko se secam saxo je imao taj efekat sa otvorenim siberom. mislim da je fora u tome tj da se taj zvuk stvara onda kad se auto toliko brzo krece da spolji vazduh ne moze da udje unutra a ni unutraznji ne moze da izade van pa se sudaraju i prave taj zvuk.
          deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• gt nebojsa
            CBC Senator XXL
            • 11.05.2007
            • 348
            • Preljina,Cacak

Neka fora sa vrtlozenjem i strujanjem vazduha jeste,i verovatno zavisi od vise faktora,npr.oblika prozora-otvora,udaljenosti ravnih povrsina iza otvora,strujanja vazduha oko vozila,pa kad otvoris prozor promeni se tok strujanja,itd..da ne lupam vise...
            Toyota Čačak

Comment

• nidza
              CBC Senator XXL
              • 16.04.2008
              • 496
              • nbgd

Na starom Yarisu ne smeš da otvoriš ni prednje, samo krenu da drndaju bubne opne unutra i napolje, dok ti oči ne iskoče.

Ona "sisica" na prednjim vratima Stila sa priložene slike je senzor za temeraturu. Svakako tako mali objekat ne bi imao efekta na aerodinamiku pri normalnim brzinama, a problem sa zadnjim prozorima postoji na mnogim kolima - mogu da se setim stare Astre. Ja 'fala bogu ni ne mogu da otvaram prozore pozadi - to je moj lični akvarijum.

edit: e ovu ****tu žensku mi je sam forum stavio.
              Ne brže od života. Vodite računa sa kim sedate u kola kao suvozač.

Comment

• JAPANX
                CBC Senator XXL
                • 10.08.2006
                • 2159
                • Beograd

pih.. ja mislio da razbija vazduh i da za to sluzi.. pa ja to imam i na prednjem i na zadnjem prozoru... ne verujem da je za prihvatanje prozora, za to sluzi keder i kanal u njemu

ja stojim pri svome jos uvek, kod mene nema potpritiska

Comment

• Laki GSi
                  CBC Senator XXL
                  • 15.10.2006
                  • 2426
                  • Beograd-Vozdovac

Zavisi od auta do auta ali mahom kod svih auta do srednje vise klase ima tih udara vetra, otvorite na Q7-ici pa da vidite lupa li tako

Inace ona plastikica sto stoji na vratima ne znam cemu konkretno sluzi ali sigurno znam da nije ni granicnik ni senzor spoljne temperature!

@nidza
                  Kod 99% italijanskih vozila senzor temperature se nalazi ili u vozacevom retrovizoru ili visi na njemu pa ispadne kao neka iglica da visi
                  Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• nidza
                    CBC Senator XXL
                    • 16.04.2008
                    • 496
                    • nbgd

Tvrde ljudi na Fiat forumu da je u pitanju senzor, i to neki imaju samo jedan, neki dva, od kojih je samo jedan ukačen.

Dobro de, ako nije senzor, šta je ? Isuviše je banalan za neki aerodinamički dodatak, a sigurno je preslab da drži bilo šta drugo.

Comment

• JAPANX
                      CBC Senator XXL
                      • 10.08.2006
                      • 2159
                      • Beograd

ma 100% antilupac vetra

Comment

• Kanarinac
                        CBC Senator XXL
                        • 08.10.2004
                        • 2870
                        • BG,Weedikovac

Cepa je to ima na swiftu i jednom je topalo i nije bilo nikakvih zhica ili neshto slichno tome tu.Tako da senzor nije

I love my

Comment

• nidza
                          CBC Senator XXL
                          • 16.04.2008
                          • 496
                          • nbgd

Okej, uveren sam. Kapiram da nema šta drugo da bude ako nije senzor. Neko na FF je debeloj zabludi, a ja samo širim dezinformacije.

Comment

• JAPANX
                            CBC Senator XXL
                            • 10.08.2006
                            • 2159
                            • Beograd

ma nije senzor, mozda jeste na fiat-u ali kod mene na hondi nema tih fora.. samo plastikica ukachena na prozor sa jedne strane zatupasta a sa druge(kontra strane) ravna.. kao malo krilo.. i to postoji na svim prozorima i vetar mi ne lupa

Comment

• Laki GSi
                              CBC Senator XXL
                              • 15.10.2006
                              • 2426
                              • Beograd-Vozdovac

Originally posted by Laki GSi
                              Kod 99% italijanskih vozila senzor temperature se nalazi ili u vozacevom retrovizoru ili visi na njemu pa ispadne kao neka iglica da visi
                              Potpisujem tacnost informacija
                              Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

Working...
                              X