Kradja!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dragon
    CBC Senator XXL
    • 15.11.2006
    • 963
    • Beograd

Kradja!

Danas sam provalio da mi je sa racuna umesto 2.000 skinuto 6.000 dinara kada sam kupovao gorivo na EKO pumpi na Vidikovcu. Nazalost, juce sam bacio racun, tako da cu tesko moci da dokazem ovu kradju.

Zato, oprez kada placate karticama! Cuvajte racune.
    Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.
  • zoranbg
    CBC Senator XXL
    • 23.03.2005
    • 4098
    • Rooster's Hill , Beog
    • Grande Punto 1.2

mozes da dokazes...
    imao sam ja jednom takav slican problem,kad mi je naplatjen dupli iznos.

idi u filijalu tvoje banke.. oni tje da im traze racun ...
    mora da postoji racun na kome pise 6000 dinara i TVOJ potpis.
    idi u svoju banku i razgovaraj.

meni je raeseno u moju korist u toku 2 dana i pare vratjene na racun.
    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Dragon
      CBC Senator XXL
      • 15.11.2006
      • 963
      • Beograd

Znaci, ne moram da imam racun?
      Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• ranko
        CBC Član
        • 25.06.2007
        • 86
        • Sremcica City

u pravu je covek... ne treba ti racun jer ga ima i pumpa sa sve slipom od kartice...

a i malo je nemoguce sipati 6000 u stila zar ne???

Comment

• zoranbg
          CBC Senator XXL
          • 23.03.2005
          • 4098
          • Rooster's Hill , Beog
          • Grande Punto 1.2

bilo bi pozeljno

ali probaj,jer i oni u radnji imaju tvoj podpisan.

ako je proslo 6000 na tvoj racun.. onda:
          1. ti JESI podpisao racun na kome pise 6000 dinara
          2. ako ti je racun 2000 dinara,onda je tri puta proslo pa se napravilo 6000 dinara.
          3.nesto nije bilo u redu sa VISA centrom..ako koristis VISA karticu.

OBAVEZNO reklamiraj... imas preko 50 % sanse da to resis u svoju korist.
          da imas racun to bi bilo 99%

ZAPAMTI .oni (ta pumpa) mora da (pravda) tih 6000 dinara...razumes?

idi u svoju banku ... nije za bacanje 4000 dinara ..
          nestidis se valjda ?

u mom slucaju je obracunatao tacno dupla suma.. i moja banka je to resila sa visa centrom i novac mi je vratjen na racun .. radilo se o oko 5000 din ... a ja sam kupio robu za 2500 din.
          Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Dragon
            CBC Senator XXL
            • 15.11.2006
            • 963
            • Beograd

Ko se stidi? Ima pumpu da im zapalim...

Setio sam se gde sam jutros bacio racun, pa sam sad javio zeni da pogleda. Ako sam potpisao na taj iznos, onda sam stvarno debil.

Inace, na toj pumpi sam bio svedok par puta da im placanje karticama lose funkcionise.

Comment

• StudentBGD
              CBC Senator XXL
              • 18.12.2007
              • 1027
              • Beograd

Meni se desilo to na autoputu pre 2 god, NIS-ova pumpa posle SD a pre Bubanj Potoka. Zaracunao mi je 1000 preko mog iznosa, ja nisam obratio paznju i potpisao, tek sam posle video kada sam vec bio daleko... Ne znam da li ista mozes ako potpises, zato i treba gledati sta potpisjujes...
              Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• low rider
                CBC Senator XXL
                • 03.04.2006
                • 613
                • Beograd

Nije da cu ti ovim postom pomoci, ali kad si vec pomenuo tu pumpu, 3 puta sam sipao gorivo tamo, zasto sam zapamtio 3 puta, zato sto sam svaki put video da kradu, ne sipaju od nule, vec od prethodno sipanog iznosa.
                Pa obratite paznju ako pazarite tamo.

Comment

• zverko
                  CBC Senator XXL
                  • 19.08.2005
                  • 7085
                  • BGD
                  • Audi A4

ako si potpisao 6000... cao - zdravo... oprosti se od para.
                  deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Kanarinac
                    CBC Senator XXL
                    • 08.10.2004
                    • 2870
                    • BG,Weedikovac

Ja tamo sipam redovno tj poshto na plin vozim 2 puta mesechno

I nikad nisam imao problem da kradu ili da rachunaju od prethodnog

I love my

Comment

• Dragon
                      CBC Senator XXL
                      • 15.11.2006
                      • 963
                      • Beograd

Ipak happy end.

Cim sam se pojavio na pumpi, odmah su mi rekli da je momak koji je radio prijavio slucaj i da me cekaju pare kod njega u drugoj smeni. Tako je i bilo, a neverovatno je da je fiskalni racun bio na pravi iznos, a ovaj drugi za potpisivanje na 6k i ja, debil, potpisem.

Objasnjenje je da je sistem "povukao" neki drugi iznos i da se to desava, ponekad i na njihovu stetu.

Tako da sam prijatno iznenadjen kako se sve odigralo, pa naslov teme nije prikladan. Nije kradja, nego greska.

Comment

• NemaN
                        CBC Senator XXL
                        • 29.11.2004
                        • 1560
                        • munze

to je malo nemoguce ...

kao prvo terminali nisu vezani za fiskalnu kasu, sto ce reci da on sam mora da ukuca broj tj iznos...

nema tu sistema
                        I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• J0HNNY
                          CBC Veteran
                          • 24.01.2007
                          • 196
                          • CZ - Centar Zemuna

E ovako da se oglasim i ja posto se razumem u tematiku pos terminala, znaci ovako ako je terminala povezan sa kasom ti kazes na kojem broju si sipao i njemu na kasi izadje automatski taj iznos koji on pritiskom na tastaturi prebacuje na pos terminal i ne moze doci do toga kao sto se tebi desilo da na fiskalnom imas 3000 a na slipu kartice 6000, ukoliko sistem fukcionise tako sto svaka masina funkcionise sama za sebe onda na kasi ti stampa isto kao u prvom slucaju, a unos na pos terminalu unosi pumpadzija, e sad tu postoji faktor ljudske greske koji se ocigledno dogodio u tvom slucaju kad pogledas tastaturu 3 je odmah iznad 6 i u brzini ti je otkucao 6000 ali to je trebalo ti da primetis odmah i da im das da storniraju, pa da ponovo provuku na 3000.

Inace imao si srece da su ti vratili pare, nisu bili u obavezi.
                          Na nesreću živimo u parodiji od zemlje i u jednom teško popravljivom džiberskom okruženju. Razjebani, osiromašeni i usamljeni.

Comment

• Dragon
                            CBC Senator XXL
                            • 15.11.2006
                            • 963
                            • Beograd

Moguce da je tako bilo. Radnik na kasi je kad sam mu saopstio broj na kome sam sipao rekao "Evrodizel, dve hiljade", sto obicno uvek govore...

Siguran sam da je na fiskalnom bio pravi iznos, a ovo drugo sam potpisao na brzinu, tako da sam kriv 50%.

Ma ja sam dobro i prosao. Saletu Djordjevicu zaracunali 10 puta vise, pa su mu skinuli skoro soma evra. Samo sto to njega manje boli nego mene 50.

Comment

• deki-ascona
                              Bio nam je drug! RIP
                              • 10.04.2007
                              • 2118
                              • NI , Trosharina

Cim sam se pojavio na pumpi, odmah su mi rekli da je momak koji je radio prijavio slucaj i da me cekaju pare kod njega u drugoj smeni.
                              Meni to lici na ono "ako se pojavi - imamo pricu, a ako NE , onda delimo po 2000 u nase rezervoare...
                              Da se nisi pojavio u prvih par dana tesko da bi ista uradio kod njih.

Verovatno postoji i mehanizam vracanja para, ali to sigurno nije kes ako si platio karticom. Provizija banke za placanje karticom prema prodavcu je izmedju 2-3% , zavisno od banke i vrste kartice. Kad god daju kes oni su u gubitku (osim ako nije kusur ili unovcavanje cekova ili benz.bonova).
                              Nekako mi prica ne "drzi vodu", to je sve.
                              Originally posted by Valent Vudriga
                              ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                              Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

Working...
                              X