Hvala jos kad bi me pustio u rubriku o japancima.....
Ako budes dobar
PS: Upadaj
=============
Sorry, sto se mesam u Hondin posao, ali odsutan je , preko grane je otiso
upao nam je preko http://www.teol.net/
Buba je takodje dobila auktorizaciju ..
Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Hvala puno...
Inace BOOST u zivotu nisam vozio brzi auto,juce sam bio na avali da
probam i nisam imao ni jedan pravac.
Snimicu video clip iz auta pa cu da vam svima pustim.
Pozdrav Gonzi, jedva cekam da vidim koliko ce da izbaci na dinu i sta je radjeno na motoru, posto u kolima imam isti samo standardni.
Konacno da se i kod nas vozi vise Hondi na trkama.
Ja sam mislio da je 8cm spustanje krova. A kako zadrzati originalnu soferku ako je krov spusten?
Kad je Gonza poceo da pravi auto, vazila su jedna pravila, a sad druga.
Ukinuto je spustanje krova auta (do sad si zadrzavao originalnu soferku menjanjem ugla, sto ti je davalo i bolju aerodinamiku), takodje je nestalo i pravilo da motor mora da bude od istog proizvodjaca kao skoljka.
Evo vam integralni tekst:
Klasa V ? od 1401 do 1600 ccm, ''SUPER SPORT''
Pravo učešća imaju vozila iz serijske proizvodnje, s'tim što će nazivna marka takmičerskog vozila biti prema proizvođaču karoserije.
Za vozila iz ove klase primenjivaće se u potpunosti član 253. Aneksa ''J'' FIA, s tim što roll bar mora biti po slika od br.253-7 pa naviše. Takođe važe i sledeći uslovi:
Karoserija:
Karoserija slobodnog proizvođača velikoserijske proizvodnje. Osnov za utvrđivanje velikoserijske proizvodnje je prethodna homologacija grupe N,A ili potvrda proizvođača, što obezbeđuje sam takmičar.
Unutrašnja struktura školjke ne sme da se menja. Za sve spoljne elemente karoserije (haube, blatobrani, vrata i bočne oplate) dozvoljena je izmena materijala s'tim što karoserija mora da sadrži dimenzije i izgled iz homologacije izuzev širine vozila.
Dozvoljena je izgradnja branika, farova i ukrasnih elemanta i promena materijala svih stakla. Točkovi moraju da budu smešteni pod karoserijom.
Karoserija se može pripremati na način koji je dozvoljen za vozila grupe N, A, ST, Kit car i WRC. Dozvoljava se prorezivanje zadnje limene maske kao i požarnog zida u manjem obimu a isključivo radi prolaska cevi izduvnog sistema.
Dozvoljava se dorada prednje maske radi ugradnje izmenjivača toplote većih dimenzija.
Dozvoljeno dodavanje aerodinamičkih elemenata ali oni moraju da budu samo redizajnirani delovi osnovne karoserije (na primer: dorađeni prednji ili zadnji branik, krilo, sajtne, produženi krov).
Dozvoljeno je učestvovanje vozilima sa spuštenim krovom samo onim vozilima koja su već učestvovala na takmičenjima i poseduju Tehničku knjigu.
Motor:
Zapremina isključivo atmosferskog motora je od 1401 do 1600 ccm.
Smeštaj motora i elemenata transmisije mora da zadrži poziciju iz homologacije ili originalne fabričke dokumentacije velikoserijske proizvodnje (Primer: motor je smešten ili NAPRED, ili CENTRALNO, ili POZADI).
Pumpa za gorivo:
Mora da odgovara u svemu propisima za vozila grupe ''A'' (čl.255).
Minimalna masa vozila:
Minimalna masa vozila sa vozačem i njegovom opremom u svakom trenutku mora da iznosi 740 kg za vozila koje pokreće motor sa 2 ventila po cilindru, odnosno 920 kg za vozila koje pokreće motor sa više od 2 ventila po cilindru.
Ako sam dobro razumeo, motor i karoserija ne moraju vise biti iz iste ili sestrinske firme? Znaci mogu u juga da stavim bmw motor?
A sto se tice pravila za karoseriju, da li mi se cini ili vas fica ne ispunjava bas sve zahteve?
RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.
Ako sam dobro razumeo, motor i karoserija ne moraju vise biti iz iste ili sestrinske firme? Znaci mogu u juga da stavim bmw motor?
A sto se tice pravila za karoseriju, da li mi se cini ili vas fica ne ispunjava bas sve zahteve?
Pravilo za spustanje krova vazi za nove automobile, ostali koji su vec bili spusteni, jos uvek mogu da voze.
Sto se tice FICE on je otisao u penziju, tako da vise nije vazno da li nesto ispunjava.
Razmisljam se, nije li bilo jednostavno uzeti VTEC bregastu i blokirati je za visoke obrtaje, od nekog R modela sa istom bazom ?
Ionako vas neinteresuje sta je ispod 4-5K rpm ?
Ili je bregasta otprilike kopija VTEC R brega samo sa neznijim podizanjem loba da bi se dao upaliti?
Trenutno mislim da si najblizi.
Bregaste mugen bas tako izgledaju kao kopije v-tec i rade od 4000 o/min.
znaci nema srednjeg brega vec su ova dve nesto slicna.
Kad budem skidao glavu premericu faze pa cu ti reci.
Planiram iz svajcarske da uzmem jos jednu glavu sa bregastama i ventilima,ali pravljenu.
Comment