Kvalitet euro diesel-a?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zaki
    CBC Veteran
    • 01.09.2006
    • 199
    • Beograd
    • Fiat Stilo 1.9JTD

Kvalitet euro diesel-a?

Sta vi mislite na kojim pumpama je najbolji euro diesel?
  • nidza
    CBC Senator XXL
    • 16.04.2008
    • 496
    • nbgd

Do pre mesec dana sam sipao isključivo na EKO i bilo je sasvim korektno. Imam info iznutra da je gorivo dobrog kvaliteta. Na njemu sam prešao preko 20 hiljada bez bilo kakvih problema.

Sa druge strane, sipao sam pre mesec dana u Subotici na OMV, jer sam morao, a onda sam dolio za još 3000 u Jurija Gagarina da završim onu nagradnu igru. E, sad, nisam načisto je'l auto ide bolje (čini mi se zapravo da ide malo bolje), ali sigurno ne ide gore, niti više ili manje dimi.

Koliko mi je poznato, naše rafinerije nemaju kapacitet za obradu eurodizela i cenim da je potpuno svejedno gde ga sipaš. Na EKO tvrde da im je gorivo sa 10 puta manjim sadržajem sumpora nego što je to uobičajeno za naše podneblje, mada mi to "naše podneblje" nije jasan termin, jer se već rafinisano dovozi ovde.

To je moje iskustvo, e, sad, ako neko ima još nešto pametno da kaže po ovom pitanju, ja sam se totalno pretvorio u uvce.
    Ne brže od života. Vodite računa sa kim sedate u kola kao suvozač.

Comment

• zaki
      CBC Veteran
      • 01.09.2006
      • 199
      • Beograd
      • Fiat Stilo 1.9JTD

Ja sam sipao uglavnom na OMV-u, ali me je par drugara iscimalo da je njima eurodiesel ocajan, i preporucili su mi Lukoil???

Comment

• etibor
        CBC Senator
        • 12.05.2008
        • 293
        • Pancevo

Provereno iz prve ruke (radim u Rafineriji Pancevo ... Kvalitet eurodizela koji se proizvede kod nas nije bas na nekom posebnom nivou, ali neke pumpe, kao sto je OMV (drug mi vozi za jednu firmu koja dovozi gorivo za OMV), pri istakanju doziraju odredjene aditive za poboljsanje kvaliteta goriva. Tako da bi trebalo da je na ovoj pumpi sasvim zadovoljavajuci kvalitet goriva... Trebalo bi da svi dodaju neke aditive ali je pitanje koje i u kojoj kolicini... To ne znaci da je OMV najbolji nego samo da je proveren, barem po meni...
        Stilo 1.9JTD 16v 140KS

Comment

• TheWickerMan
          CBC Senator XXL
          • 11.09.2007
          • 791
          • DE
          • AR Giulietta TCT

to sto kaze etibor je 100% tacno,na OMV-u dodaju aditive i euro-dizel je provereniji nego na ostalima...
          Mada znam da i na MOL-u dodaju...

Comment

• 206
            Admin od ispočetka :)
            • 09.12.2004
            • 9548
            • Beograd
            • 206

Kako i kojim aditivima se smanjuje kolicina sumpora u Eurodizelu?
            The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• TheWickerMan
              CBC Senator XXL
              • 11.09.2007
              • 791
              • DE
              • AR Giulietta TCT

To nije moguce...
              Ne mozes smanjiti nivo sumpora,ali mozes povecati kvalitet goriva,tj,ne samo euro dizela vec i TNG-a i ostalih...

Comment

• 206
                Admin od ispočetka :)
                • 09.12.2004
                • 9548
                • Beograd
                • 206

Ne mozes smanjiti sumpor, ali mozes povecati kvalitet - to jedno s drugim ne ide.
                The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• sw.brick
                  CBC Senator XXL
                  • 09.10.2004
                  • 8141
                  • Beograd, barajevo-zemun
                  • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

na kojim pumpama je najbolji euro diesel
                  kog datuma, koja isporuka itd ???

euro dizel se uvozi, pa svaka pumpa (ili skup pumpi) odabere iz koje rafinerije koju mešavinu od koje nafte dobijeno kao derivat kupuje.
                  pa ko je bio transporter, došlo vozom, brodom, autocisternom gde je lagerovano, pretovarano, koliko je i gde rezervoar čist ili prljav.

milion kombinacija koje dovode do različitosti u krajnjem dok ne iscuri iz pištolja za točenje.

danas možda kupi dizel iz Burgasa, sutra možda iz Broda, prekosutra možda iz Ploeštija ili Beča ili Pančeva ili .... itd.

to bi trebao da pitaš pre točenja odgovorno lice na pumpi ako zna i hoće da ti kaže kojeg je porekla dizel koji tog trenutka imaju u rezervoarima, kada te zanima.
                  volvo
                  945 SE turbo lpg
                  344 GL lpg

Comment

• TETAK
                    CBC Senator XXL
                    • 30.09.2004
                    • 3034
                    • Čačak, Srbija

Gorivo tankujem na OMV-u ili EKO pumpama.Prijatelj mi je direktor pumpe u Čačku i znam da je tamo sve ok.Čak imaju i satelitsko praćenje cisterni kako se ne bi dešavalo da vozač nešto mulja sa gorivom.Naravno gorivo se kontroliše i kod istakanja, a uvek se dodaju i aditivi za čišćenje i podmazivanje sistema za ubrizgavanje!
                    Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• zaki
                      CBC Veteran
                      • 01.09.2006
                      • 199
                      • Beograd
                      • Fiat Stilo 1.9JTD

Juce sam se raspitivao kod mnogih, taksisti, vozaci, prijatelji i vecina kaze da je na MOL-u i ELP-u najbolje gorivo a da OMV izbegavam...
                      Sipacu na MOL-u!

Comment

• nidza
                        CBC Senator XXL
                        • 16.04.2008
                        • 496
                        • nbgd

Takstisti svi hvale MOL. To uopšte ne mora da znači ništa, Toyota insistira na sipanju na OMV. Na ELPu sam tankovao bezolovni u jugića, dok sam sa OMV-im bezolovnim imao uvek 30% veću potrošnju.

Stičem utisak posle svih priča koje sam do sad čuo da je potpuno svejedno gde sipati, samo da nije neka mala pumpica, takve bih uvek izbegavao.
                        Ne brže od života. Vodite računa sa kim sedate u kola kao suvozač.

Comment

• zaki
                          CBC Veteran
                          • 01.09.2006
                          • 199
                          • Beograd
                          • Fiat Stilo 1.9JTD

Verovatno si u pravu, sipacu na MOL-u, ELP-u, OMV-u, EKO-u i LUKOILU, ostalo cu da izbegavam.

Comment

Working...
                          X