Lamborghini Espada
Collapse
X
-
Originally posted by starac vujadinSto se tice Lamborghinija tu su mi pomesana osecanja. Video sam ga prvi put posle 25-30 godina i auto izgleda bolje samo zato sto je tada izgledao ocajno. Enterijer je pretapaciran i izgleda solidno i auto je ofarban. Nazalost, ja bih ofarbao bolje sa sprejom. Farba je katastrofalna...na par mesta se vidi kako se cedila boja sa lima. Auto je inace u originalnom stanju, ali je jako los. Branici vareni, ali ne i hromirani, gomila detalja fali. Od 4 prednja fara jedan je originalan (dva fara su sa Skode i nisu dobro postavljeni. Od 6 oznaka fabike, modela i amblema ima samo jedan. Imate osecaj da kada bi ga vlasnik vozio mesec dana da bi se auto raspao. Motor radi fino u leru (ali ga vlasnik nije dugo pustao jer mu je otisao semering radilice), ali sve je u motoru zamasceno i nauljeno i deluje vise tuzno nego lepo. Lep detalj u motoru je da su svi karburatori originalni sa susednim serijskim brojevima sto je se inace vrlo ceni i sto omogucava lakse stelovanje. Auto moze da se sredi, a zasto se ne sredjuje to je pitanje za vlasnika.
Auto dobro povlaci. . . , to sam procenio jel sam ga pratio sa motorom pa sam morao malo da gasiram da bi ga sustizao na ubrzanjima, jedino sto je dimio vise nego vartburg cvajtakt!
U svakom slucaju...., slazem se sa navedenim izlaganjem tvog opisa!
Comment
-
-
Bilo je pre par godina govora o tom autu u nekom casopisu.Lamborghini je bio zaplenjen i stavljen je na prodaju na licitaciji.Ovaj advokat je bio zagrejan za njega ali je saznao da je za isti auto zainteresovan i neki lekar i da hoce posto poto da ga kupi.
Onda se advokat dosetio pa je na licitaciju poveo drugara koji je izigravao foto reportera i cim je licitacija krenula, ovaj je poceo da fotografise okupljene a narocito ovog lekara,a posto je to bilo u doba komunizma i nije bilo zgodno bosti oci odredjenim drzavnim strukturama u SFRJ tako na kraju lekar povukao a ovaj advokat postao ponosni vlasnik Espade =]
Comment
-
-
Pisalo je u Novostima u dodatku Auto svet il' kako vec o Espadi koja je u vlasnistvu Save Andjelkovica, koja nije registrovana i koja se garazira u Nishu...tekst je bio povodom skupa old timera koji je bio nedavno...auto je pomenut u kontekstu da je dovezen na prikolici iz Nisha, jer je registracija za njega jako skupa:-)Old school...
Comment
-
Comment