Zanima me ima li neko neki koristan link o dijagnostici motora, ili to vec postoji ovde,mislim na blink kodove, konkretno za modele BG,kako se radi, i sta koji broj treptaja znaci?
Ima li neko?
Collapse
X
-
Originally posted by UkiMazdaU brate, extra, kako da dodjem do toga,jel moze to negde da se skine?
A zasta ce ti laptop?ne zameri na sali ali ja zaista neznam kako ces bez lap topa da vidis error code , ili ajde ovako ti se snadji da ih iscitas i da mi prosledis brojeve na pp a ja ti kazem sta oni znace , moze tako ?
Comment
-
-
@Kwisko
Sto bi se ljutio, mislio sam na ono sa led diodom, prikacim je na diagnostic box i ono mi npr. trepne 9 puta u istim razmacima, ja znam da je ECT u pitanju, na taj fazon,u sustini mi i ne treba program nego kodovi i postupak.Inace, nemam sad problema, sem sto cekam da mi stigne ECT od japanx-a
.Samo me zanima kako bih ja to ponekad uradio da se ne cimam kod majstora zbog nekih sitnica na primer.
A vidis dobro je i to sa laptopom, jel trebaju neki posebni kablovi?
Comment
-
-
@vocko
znam da moze ali to opet moras na autodati da vidis koja 2 pina prespajas inace ces spaliti ecu.... tako da ti laptop zavrsava posao jer dijagnosticira i po potrebi resetuje masinu ( ako je kvar mehanicke prirode onda resetujes po zameni dela ) videcu da bacim sliku dzeka sutra ili prekosutra jer mi je autodata na drugoj masini jer ima zayeb u smislu da datum na masini na kojoj je imas mora da bude u 2007 godini inace program neradi , a ne daje mi se bas 300e za original kad nemam svoju radnju pa da mi ona koristi u smislu da u izvuci pare koje dam za original
@ uki
vidi nisam siguran ja znam lika koji to radi po tom sistemu koji je vocko gore naveo ali nije vadio kablove pred nama tako da necu da te lazem dzabe , ali moje misljenje je da ide neki poseban kabal jer na jednoj strani mora da bude zenka ili muzjak dzeka na koji kais a druga strana je verovatno usb ili firewire , videcu da mu iscupam informaciju nekako narednih dana
Comment
-
-
Meni je lik u servisu uradio sledece: Upalio je neki program na kompu, nisam stigao da vidim koji, i tu je procitao koje kontakte da spoji, i povezao je na diagnostic box led diodu i ono je prvo trepnulo valjda tri puta, on procita, to je znak da je uspostavljena veza sa ECU-om, i posle toga je trepnulo 9 puta, i on je opet sacekao i opet je trepnulo 9 puta, onda je pogledao na komp da procita sta znaci 9 treptaja, i pisalo je ECT.
Eto vidis, komp mu je samo sluzio umesto odstampanog papira sa listom broja treptaja i njihovim tumacenjem, i nacinom na koji se povezuje na diagnostic box, sto ja u sustini trazim
Comment
-
-
tebi ustvari treba malo gugleta ,pravi upit i ostampanih par listova, ako koristis dioda varijatu ispitnog alata.Baci pogled na brborine postove mislim da je on nesto radio tako za 121 pa moze da se desi da je tabela blinkanja ista za vecinu mazdiI don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...
Comment
-
-
I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...
Comment
-
-
i to ce da nadjemo ,ovde je origigi post odakle su oni kodovi a ima i kako se veze led dioda pa procitaj
I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...
Comment
-
Comment