brizgaljke

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • fe3
    CBC Član
    • 06.06.2008
    • 13
    • pozarevac

brizgaljke

naime moja mazda 626 sa fe3 motorom 2.0i16v 140hp strasno se gusi kao da radi na dva klipa,ler joj je nestabilan i gusi se pri dodavanju gasa a za par sekundi slozi rad i onda vuce normalno?
    cistio sam rezervoar i proverili smo pumpu koja ima oko2.2 bara zamenjen je i filter goriva!
    sumnjamo na brizgaljke i protokomer!
    da li je uspesno ciscenje brizgaljki kod ovog modela i da li pasu neke druge brizgaljke od mazde za ovu mazdu,
    koji su simptomi za protokomer sta se desava kada on nije ispravan?

pozdrav
  • Vocko
    CBC Senator XXL
    • 25.04.2005
    • 4556
    • nBGd

Ciscenje dizni moze da pomogne, ipak je auto zaista dosta presao.
    Ovde mozes procitati simptome kada je protokomer dosao pred kraj svog radnog veka - http://www.cannonballforums.se/viewtopic.php?t=27574

Comment

• kwisko
      CBC Veteran
      • 14.04.2008
      • 124
      • bg

Re: brizgaljke

Originally posted by fe3
      naime moja mazda 626 sa fe3 motorom 2.0i16v 140hp strasno se gusi kao da radi na dva klipa,ler joj je nestabilan i gusi se pri dodavanju gasa a za par sekundi slozi rad i onda vuce normalno?
      cistio sam rezervoar i proverili smo pumpu koja ima oko2.2 bara zamenjen je i filter goriva!
      sumnjamo na brizgaljke i protokomer!
      da li je uspesno ciscenje brizgaljki kod ovog modela i da li pasu neke druge brizgaljke od mazde za ovu mazdu,
      koji su simptomi za protokomer sta se desava kada on nije ispravan?

pozdrav
      ja imam isti problem sa mojom mazdom 2.0 iz 1986 ( nema kompjuter i u pitanju je karburator verzija bez sonde i protokomera ) sto znaci da ti je najverovatnije ( isto kao i meni ) problem u vakuumu ( negde je malo busno neko crevo )

Comment

• fe3
        CBC Član
        • 06.06.2008
        • 13
        • pozarevac

moja ima i sondu i kompjuter i protokomer i nema karburator
        moguce da je neko crevo za vakume ko zna
        ima trenutaka kada ide bas dobro a nekada nema sanse da se vozi pri niskim obrtajima jer stuca i trza
        sutra mozda nosim na ciscenje brizgaljke pa cemo da vidimo jedno po jedno

Comment

• UkiMazda
          CBC Senator XXL
          • 16.11.2007
          • 444
          • Beograd
          • Alfa 156 2.0TS

Svaka pohvala za motor(ako je slika tvog motora).Moje misljenje je da su brizgaljke u pitanju, jer sam imao isti problem, i ciscenje istih mi je otklonilo problem.E sad:
          1.)Jel trza bez obzira na temperaturu motora hladan/vruc? Kakav ti je filter vazduha(mada ne bi bas radilo kao na dva klipa, ali moze da gusi,pa da kompjuter pokusava sve to da nadoknadi, guranjem goriva u cilindre).Ako imas problema sa trzanjem samo kad se ugreje, ili prilikom postizanja radne temperature, moze da bude davac temperature motora(zna da povileni).Najbolje je ako imas para da ocistis brizgaljke, sigurno ce puno znaciti autu.E ako nije to, onda potrazi problem u senzorima, znaci dijagnostika.
          2.)Kako ti stoji sa potrosnjom?
          3.)Ima li dima na auspuhu, i koje je boje(ako ima)?

Comment

• fe3
            CBC Član
            • 06.06.2008
            • 13
            • pozarevac

juce sam nosio brizgaljke na ciscenje i namesti sam ih super je za sada radi normalno mada nisam stigao da je isprobam detaljnije,rad na leru je miran 800 obrtaja i vuce dobro izgleda da su bile brizgaljke uzrok problema
            mada mi je mastor kod koga sam cistio brizgaljke rekao mi je da su bilo strasno zaprljane ali da proverim i kablove jer je kaze on imao ces slucaj da auto se tako ponasa kada su kablovi za svecice

pozdrav

Comment

• fe3
              CBC Član
              • 06.06.2008
              • 13
              • pozarevac

majstor je bio u pravu kablovi su svetleli u mraku kao bozicna jelka
              stavio sam neke polovne ali ispravne od keca i auto radi kao nov
              ineresantno kako je auto radio kada sam stavio ociscene dizne
              da bi vec sutra sve krenulo po starome

jel zna neko de mogu da se kupe ovi kablovi???
              pozdrav

Comment

• UkiMazda
                CBC Senator XXL
                • 16.11.2007
                • 444
                • Beograd
                • Alfa 156 2.0TS

Obrati se japax-u, on ce ti ili naci original ili ti preporuciti neku alternativu, i reci ce ti cenu, naravno.I sto je dobro, danas ti posalje aks expres kurirom i sutra stigne.Meni je pomogao nema sta

Comment

Working...
                X