Maglenke

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • darko_eXpeRiMenT
    CBC Član
    • 07.03.2008
    • 63
    • Pančevo - Dolovo

Maglenke

Ovako...
    Kada blicam blicaju mi maglenke a kada ih upalim kao maglenke one ne rade....da li je to tako kod svih ili je to samo kod mene spojeno i da li postoji neki dijagram pa da to prespojim?
  • Gatti.Gatozza
    CBC Senator XXL
    • 26.09.2006
    • 411
    • Zemun
    • Lybra 1.9 / XJ600S

Šta ti svetli kad su ti upaljena duga svetla?
    Ako duga svetla svetle normalno, onda je verovatno sve ok. Bilo bi malo bezveze da kad ablenduješ, a farovi su ti spušteni, moraš da čekaš da se dignu pa da možeš da blicneš.
    MAZDA

Comment

• UkiMazda
      CBC Senator XXL
      • 16.11.2007
      • 444
      • Beograd
      • Alfa 156 2.0TS

@Darko
      Isto je tako kod mene, ali to dole nisu standardne maglenke, nego dnevna svetla koja su predvidjena za drzave u kojima je zakonom regulisano da preko dana budu upaljena oborena svetla, (a i da ti ne drzis svoje farove podignute non stop).Fabricki bi ta donja svetla trebala da se pale cim se da kontakt, ali je to za nase trziste preuredjeno u blic svetla, da se motori farova ne bi opterecivali.Ti kada aktiviras prekidac za maglenke, pale se maglenke ali zadnje, pozadi su "fog lights"(pod uslovom da imaju sijalice),i pale se samo kad su upaljeni(podignuti) farovi.Ono napred su ti "running lights", ili oboreno dnevno svetlo.Eto
      @Gati
      Inace na nekim od ovih modela je drugacije uradjeno blicanje nije kao kod Darka i mene.Inace ne moras posebno da dizes farove a posebno da blicas, vec se radi automatski, cim povuces palicu za amblend farovi se automatski podizu i blicaju.Kod mene i Darka samo kad su upaljeni farovi, blica se preko njih, relej prebaci sa donjih na gornje i donje izbaci iz funkcije,sto znaci da duga svetla sijaju na podizucim farovima ako su upaljena oborena svetla.

Comment

• darko_eXpeRiMenT
        CBC Član
        • 07.03.2008
        • 63
        • Pančevo - Dolovo

@Uki
        Da pale se samo zadnje maglenke ili ti "fog-lights"....bilo bi lepo kada bih mogao da kada upalim svetla da mi rade i prednje maglenke a ne samo zadnje

@Gati
        Posto sam ih skinuo tako sam blicao u zadnje vreme,ali danas ih vracam...

Comment

• UkiMazda
          CBC Senator XXL
          • 16.11.2007
          • 444
          • Beograd
          • Alfa 156 2.0TS

Resenje ti je sledece, a isto i ja planiram da uradim ovih dana, i takodje sam ih raskacio :Znaci uradi ti instalaciju do njih sa istog prekidaca, ali ubaci relej obavezno,posto su to H3 sijalice ako se ne varam, dobro je da imas relej, jeftiniji je od pp aparata .Kod mene su izgleda H1 sijalice, ali svejedno cu staviti relej, i povezacu prednje na poseban prekidac, da mi ove zadnje ne sljaste bezveze kad ne treba
          A po potrebi zadnje isto mogu da ukljucim kad hocu.
          Nego kako si uspeo da ih skines skroz? Meni nesto nije islo za rukom, al nisam se ni trudio bas...

Comment

• darko_eXpeRiMenT
            CBC Član
            • 07.03.2008
            • 63
            • Pančevo - Dolovo

Maglenke sam skinuo lako posto izgleda da nisu standardne,skinuo sam ih razloga da ih prebacim na drugo mesto ali ni tu mi se nesvidja tako da cu ih vratiti na staro i izvuci posebne zice do njih kao sto si napisao ti.

Comment

Working...
            X