Filter za vazduh

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ivanlavsd
    CBC Veteran
    • 10.04.2008
    • 107
    • Smederevo

DAkle da zakljucimo kvalitetniji filter izvucen na mesto gde dobija dovoljno hladnog vazduha i to bi trebalo da fukcionise dobro...

Comment

• RedboX
      CBC Senator XXL
      • 28.11.2006
      • 1537
      • Novi Beograd

Upravo tako.Mada i ovaj tvoj ako bi odmaknuo napred i dole u desnu stranu gde obicno bude kutija od originalnog filtera bi mozda radio drugacije.Kad ga vec imas nemoj ga odbaciti bez da sve isprobas.
      I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...

Comment

• kwisko
        CBC Veteran
        • 14.04.2008
        • 124
        • bg

Evo ovako da pocnemo :
        1. filter je dobar to ces uvideti kada budes ispunio sledece parametre :

1. filter mora stajati daleko od izvora toplote( posto je u pitanju sasija manje-vise kao moja ) predlazem ti da ga stavis kod posuda za vodu ,
        2.filter je visokoprotocni ( sto znaci da daje vise vazduha u odnosu na obican ) pa moras regulisati smesu tj.odnos vazduh-gorivo ( na vecem broju obrtaja dobija suvise vazduha i zato se gusi ) i najvaznije ,
        3. kada odredis meesto za filter NEMOJ GA NIKAKO vezivati crevom vec iskljucivo cevima ( znaci da ne bude od njega do ulaza crevo vec cev ) i
        4. vecina tih filtera u sebi ima dodatni elektromotor koji pravi veci pritisak ,
        5. Koliko ja znam kada se kupuje takav filter obavezno se moraju navesti specifikacije vozila (kubikaza , konjaza i vrsta goriva ) jer nije isti filter za diz i benz i nemoze filter projektovan za recimo 1.3 da opsluzi 2.0 jer nemoze da napravi dovoljan pritisak .....

Probaj prvo da proveris za sta je tacno taj filter ( koji motore tj. kubikaza i koje gorivo ) , ako se to poklapa (u sta ja cisto sumnjam ) onda ispuni stavke 1,2,3 iz gornjeg teksta i vidi sta se desava .... ako imas neki problem trazi me na pp

Comment

• MaRe_
          CBC Senator
          • 20.02.2008
          • 248
          • Nish/SRBIJA

5. Koliko ja znam kada se kupuje takav filter obavezno se moraju navesti specifikacije vozila (kubikaza , konjaza i vrsta goriva ) jer nije isti filter za diz i benz i nemoze filter projektovan za recimo 1.3 da opsluzi 2.0 jer nemoze da napravi dovoljan pritisak .....
          Isto tako nemoze sa 2.0 za 1.3 zato sto uvlaci vecu kolicinu vazduha i auto se gushi!...
          Dobio si odlicno objasnjenje u gornjem postu, vazno je da filter uvlaci hladan vazduh, tako da probaj da ga upasujes od prilike na mestu gde je stajao stari... ako i dalje neradi... Probaj s nekim drugim.. Stvarno mi nije jasno zasto te to zeza nikada nisam cuo za slicne probleme

MAZDA KLUB SRBIJA

Comment

• ivanlavsd
            CBC Veteran
            • 10.04.2008
            • 107
            • Smederevo

Ne mogu vise sa njim da vrsim nikakve probe jer sam ga vrati nazad a uzeo nesto drugo u zamenu, jer mi je bilo vrlo cudno to sto je izgubila dosta snage, ali kad malo dodjem do kinte (posto on trenutno nije toliko hitan) uzecu neki drugi pa probacu kako je kwisko preporucio.

@kwisko - ovaj nije imao nikakav elektomotor i koliko sam skontao ona ga prodaje na foru odgovara svim kubikazama i kaze ja imam isti takav na autu, na kraju ga pitam isti ovakav imas,a on kaze da samo raid-ov....

Hvala svima na objasnjenju i pomoci.

Comment

• kwisko
              CBC Veteran
              • 14.04.2008
              • 124
              • bg

HEHEHEHEHEEHEHE tacno sam znao koja je prica ... prevaranti samo da uzmu novac .... Naravno da je izgubia snage kad nije za tu kubikazu , a kad budes hteo da uzimas drugi javi se nekom od nas da ti nadjemo odgovarajuce delove i eventualno pomognemo u montazi posto je mazda u pitanju

@mare
              nisam siguran koliko je dobro staviti ga na mesto starog , mislim da bi morao jos napred jer je stari ipak zasticen kutijom od visokotemperaturne plastike , cak stavise gde god sam video ugradjen kn filter nije bio na mestu starog izuzev na karburator verzijama

Comment

• MaRe_
                CBC Senator
                • 20.02.2008
                • 248
                • Nish/SRBIJA

@kwisko
                nisam mislio bas na isto mesto uglavnom tu mazde imaju prostora izmedju sasije i krila mislim da je tu naj bolje da se spusti.. to sam ja planirao ali mi je bila malo kratka cev ili da napravi neku izolaciju.. ali to kad kupi neki kvalitetan filter Ja bi preporucio YED ja sam ga uzo iz bugarske i fino me sluzio.. a i lako se pere.. Inace nisam dobio sredstvo za pranje..

MAZDA KLUB SRBIJA

Comment

• kwisko
                  CBC Veteran
                  • 14.04.2008
                  • 124
                  • bg

Originally posted by MaRe_
                  @kwisko
                  nisam mislio bas na isto mesto uglavnom tu mazde imaju prostora izmedju sasije i krila mislim da je tu naj bolje da se spusti.. to sam ja planirao ali mi je bila malo kratka cev ili da napravi neku izolaciju.. ali to kad kupi neki kvalitetan filter Ja bi preporucio YED ja sam ga uzo iz bugarske i fino me sluzio.. a i lako se pere.. Inace nisam dobio sredstvo za pranje..
                  Kupuje se samo duza cev svaka ta izolacija ti pravi problem jer je pod

1. skupa ( ako mislis na pravu azbestnu izolaciju , a njom ces samo ugusiti filter) ,
                  2. ne efikasna ( jer te ispadne skupla dara nego mera posto izolujes potreban prostor ali onda imas vecu temperaturu na ostatku prostora tako da pr velikoj temperatri pocne vremenom da dolazi do raznoraznih ostecenja - citaj topljenja plasticnih elemenata )

Comment

• MaRe_
                    CBC Senator
                    • 20.02.2008
                    • 248
                    • Nish/SRBIJA

Doduse ja nisam imao izolaciju nije mi smetalo nista extra je radilo, ali mozda njemu smeta pa sam zato napisao..

MAZDA KLUB SRBIJA

Comment

Working...
                    X