Ogrebotine na metalik farbi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Chokky
    CBC Član
    • 26.03.2005
    • 49
    • Beograd

Ogrebotine na metalik farbi

I sami znate da kod nas ima dosta obesnih klinaca koji nemaju pametnija posla nego da prave stetu, pre neki dan mi je neko verovatno kljucem napravio nekoliko ogrebotina na krilu. Koliko mogu da primetim, farba nije ostecena, tj rez je napravljen samo u laku. Trljao sam sa nekom italijanskom polir pastom, situacija se popravila samo na mestima gde lak nije mnogo ostecen, a na drugim mestima, skoro nista nisam postigao! Da li neko ima iskustva sa takvim ogrebotinama, znaci interesuje me kako to sam da sredim a ne da idem do majstora?
    Pozdrav
    Two beers or not two beers...
    Shakesbeer.
  • Heinz
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 1027
    • Beograd, Voždovac
    • Avensis 2.0 D4D

Popuni ogrebotinu specijalnom kredom, mislim da ima Turtle Wax u svojoj paleti proizvoda.

Za ogrebotine je najopasnije zimi, ako voda uđe ispod laka pa smrzne. U tom slučaju puca lak nadalje. Kolega je uspeo da sa tom kredom spreči tako nešto
    Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• 156V6
      CBC Senator XXL
      • 04.10.2004
      • 415
      • BEOGRAD

Mozes da sredis stvari masinskim poliranjem sa nekom dobrom pastom,pasta se nanese na polir cetku i onda se to lagano odradi uglacavanjem nakon toga ne primecuje se nista

Imao sam prilike da nekoliko puta odradim to i rezultati su odlicni a pritom cena je pristupacna

Comment

• *IvanT*
        CBC Senator XXL
        • 30.01.2005
        • 3234
        • Srbija, Beograd, Kara

Ako je ceo sloj laka skinut, teshko cesh bilo shta postici. Mozesh privremeno da probash sa T. Wax voskom u boji auta koji je u "karmin" pakovanju ali je ipak privremeno.

Plashim se da ce lakiranje tog dela biti jedino trajno reshenje.
        http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• Stefan1
          CBC Veteran
          • 27.10.2004
          • 137
          • Beograd

ima li neko predstavu koliko ona cuda sto se reklamiraju na teleshopu pomazu,tj.kao sto u reklami pokazu,naneses,neko ti ogreba pa ti samo ponovo naneses to,i on ogrebotinu zamaskira

Comment

• BRABUS
            CBC Senator XXL
            • 15.10.2004
            • 2399
            • London

Originally posted by Stefan1
            ima li neko predstavu koliko ona cuda sto se reklamiraju na teleshopu pomazu,tj.kao sto u reklami pokazu,naneses,neko ti ogreba pa ti samo ponovo naneses to,i on ogrebotinu zamaskira
            svi arikli na Telesopu zajedno ne vrede pisljivog boba....to nije izuzetak. Nemam iskustva s njima, ali znam iskustva ljudi koji su probali razne teleshop zajebancije...pa na osnovu toga nemam poverenja.

Comment

• bakara
              CBC Senator XXL
              • 29.01.2005
              • 977
              • nBGd

Originally posted by Stefan1
              Ja sam to sranje kupio, jednom namazao i stoji mi u garazi, u sustini obican vosak, traje oko3 pranja...
              Imate li neki predlog za recimo neki vosak u spreju, koji bi recimo mogao pospricati posle pranja samo za sjaj, farba (metalik) mi je dobra, a nebih da se "ubijem" od voskiranja?
              pozdrav

Comment

• TETAK
                CBC Senator XXL
                • 30.09.2004
                • 3034
                • Čačak, Srbija

Nije loše upotrebiti samo 3M mleko koje služi za zaštitu posle poliranja!
                Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• TommyZG
                  CBC Član
                  • 28.03.2005
                  • 36

Ovo bi ti moglo pomoci....

Used car and SUV reviews, What to watch out for when buying a used car, How different car parts and sensors work | Samarins.com

Comment

• bakara
                    CBC Senator XXL
                    • 29.01.2005
                    • 977
                    • nBGd

Originally posted by TETAK
                    Nije loše upotrebiti samo 3M mleko koje služi za zaštitu posle poliranja!
                    Kako se zove to mleko?
                    Ja sam ranije koristio neki sprej, koji je bio providan (nije mleko tj. vosak) naprskas obrises i sija se...kao ono za namestaj...ali sam zaboravio kako se zove...
                    pozdrav

Comment

Working...
                    X