PARAFLU

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vicaNo
    CBC Član
    • 03.04.2008
    • 32
    • Mokrin (Novi Sad)

Popodne zamenjen antifrizu...
    Evo ovako: Stari je bio zuckaste boje i on je ispusten. Usut je novi, paraflu up i pomesan sa obicnon vodom. Kad sam ih (servisere) pitao zasto, odgovor je bio da moze i sa obicnom, ne smeta. Ajde dobro... Sledece, stalo je svega 2L koncentrata i 2L vode. U uputstvu pise da je kolicina rashladne tecnosti koje moze da stane u stila 7kg. Ne znam koliko je to litara, ali mi je 4L delovalo malo pa sam pitao zasto samo toliko. Odgovor je bio da stilo nema cep na bloku i da ne mogu da ispuste svu tecnost. Da su probali raznorazne nacine i da uvek nesto ostane. U mom slucaju, to nesto je oko 1.5 L jer po njihovim recima u stila stane oko 5.5L rashladne tecnosti.
    Meni je sad sve to malo cudno. Mislim, da fabrika napravi automobil kom je nemoguce ispustiti svu rashladnu tecnost?! Pa mesanje sa obicnom vodom?! Molim Vas ako je neko imao iskustva sa ovim, bas bih voleo da cujem... Da znam da l` ponovo u servis da se raspravljam!

Comment

• yoopie
      CBC Član
      • 21.05.2008
      • 86
      • Novi Beograd

Ne vozim se sa Stilom pa ti ne mogu odgovoriti na pitanje za količinu tečnosti, ali vezano za razblaživanje sa česmovačom nemoj da brineš. I meni su majstori rekli da nije problem, jer antifriz zbog nemam-pojma-čega u sebi sprečava taloženje kamenca. Sa druge strane, ja ga po navici krstim sa destilovanom, nekako sam mirniji a litar košta beznačajnih 20 din.

Kad si spomenuo nemogućnost ispuštanja iz bloka, ortak serviser mi je spominjao rešenje. Koliko se sećam, mašina poput ****ljke (kao što se koristi za izvlačenje ulja) može izvući kompletnu rashladnu tečnost. Koliko je izvodljivo ili koliko se ta metoda koristi ne znam, ali zvuči razumno. Eventualno pitaj svoje majstore za to.
      Stoka iz Bloka

Comment

• mikisxy
        CBC Senator
        • 25.09.2008
        • 238
        • beograd

paraflu

kad je pocet da se pravi punto i bravo-brava nije ni postojao "crveni" paraflu a ti modeli imaju aluminijumske hladnjake,termostate,vodene, pumpe itd tako da znaci sipala ih je i fabrika.cak na mnogim fiatima na nalepnici ispod haube pise paraflu G11.crveni paraflu je novije generacije i izmedju ostalog manje opasan za okolinu sto nalazu novi propisi EU koji treba da stupe na snagu uskoro.oba i G11 iG12 nisu agresivni na aluminijum.na kantici antifriza je odstampana slavina sa zadnje strane i oznaka H2O sto znaci cesmovaca slobono a nikako nije greska ni destilovana.svako ko je ikad rasklapao motor zna da nemoze sve da se ispusti iz motora i malog hladnjaka(grejac kabine) tako da treba i to uzeti u obzir prilikom zamene antifriza a ako neznas sta je sipano ranije obavezno isprati sistem.jos jedan mali savet-prvo izmesaj antifriz sa vodom pa onda sipaj.razmera 1:1 daje minus 37C sto je dovoljno i za rusiju

Comment

• vicaNo
          CBC Član
          • 03.04.2008
          • 32
          • Mokrin (Novi Sad)

Ok to za cesmovacu, pretpostavljao sam da nije strasno. Ali opet, da ne moze da se izvadi 1.5L antifriza, a pravljeno je da se moze menjati, to mi je i dalje malo cudno. Ne razumem se bas gde se sva ta voda nalazi i kuda tece, pa mi je mozda zato previse cudno...

Comment

• mikisxy
            CBC Senator
            • 25.09.2008
            • 238
            • beograd

antifriz

za neverovati ali u stila jtd u zavisnosti od snage motora razlika je u preko litar zapremine antifriza.koliko imas KS?

Comment

• vicaNo
              CBC Član
              • 03.04.2008
              • 32
              • Mokrin (Novi Sad)

115 ks

Comment

• mikisxy
                CBC Senator
                • 25.09.2008
                • 238
                • beograd

da ga iscedis do kraja 8.2 litara

Comment

• vicaNo
                  CBC Član
                  • 03.04.2008
                  • 32
                  • Mokrin (Novi Sad)

au...

Comment

• nemanja_zivic
                    CBC Član
                    • 25.02.2008
                    • 16
                    • beograd

Juce kupio crveni paraflu,460 din litar!!

Comment

• BaneT
                      CBC Senator XXL
                      • 09.12.2005
                      • 562
                      • Beograd

ni plavi nije jeftin 420 din. sam ga ja platio.

Comment

• bokija
                        CBC Senator XXL
                        • 25.01.2008
                        • 640
                        • Beograd

Juce promenio termostat i antifriz.Sipo sam plavi jer mu taj od rodjenja pasuje Zamenio termostat sipo cesmovacu i odradio proveru termostata.Skino poklopac sa posude i pustio grejanje,dok motor radi,uzeo koznu rukavicu i smako crevo koje ide na cev od pumpe za vodu.Sednes u auto i pratis temperaturu,kad poraste za jedan podeljak ugasis motor i ostavis da se ladi.Posle sipas po litre antifriza i po litre destilovane i upalis auto.Onda krenes da dosipas do crte i cekas da motor ugreje i ozraci.Posle 10-15 minuta to je to.Posle 50 km sam uspeo da dospem jos 2-3decilitra tecnosti.Ne znam koliko mi fabricki vata sistem ali sam izbacio oko 5l tecnosti.Naravno ko ne pazi moze da dobije i besplatnu depilaciju.
                        I'm not beautiful,but I'm stupid

Comment

• vicaNo
                          CBC Član
                          • 03.04.2008
                          • 32
                          • Mokrin (Novi Sad)

u ns-u je crveni 390, a plavi 360 RSD-a...

Comment

• mikisxy
                            CBC Senator
                            • 25.09.2008
                            • 238
                            • beograd

najsigurnije na donjem crevu hladnjaka to je najniza tacka.jedna selna skini- stavi nista komplikovano

Comment

• boki1982
                              Banovan
                              • 16.03.2008
                              • 273
                              • Beograd
                              • Fiat stilo JTD

uzmes slamku stavis pored boce od vrha do max i obelezis,onda je spustis u bocu ako je pokvasi znaci da je ok

Comment

• boki1982
                                Banovan
                                • 16.03.2008
                                • 273
                                • Beograd
                                • Fiat stilo JTD

brate oko ume da zavara

Comment

Working...
                                X