www.autopedija.com

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • wazzuu
    CBC Član
    • 19.06.2008
    • 15
    • Beograd
    • Toyota Celica ST202

www.autopedija.com

Poz 4 all...
    doshao, predstavio se i odmah na pitanja...

Iz potpisa dole vidite da pravim jedan sajt koji je stalno u izgradnji, josh nije popunjen 100%, ali ima korisnih informacija....
    Trenutno radim potpuni redizajn sajta sa namerom da pruzim jos vishe informacija kupcima kola...I tako dolazim do sledeceg pitanja....

Kada kupac automobila, bilo polovnog bilo novog, trazi auto kroz naprednu pretragu, da li je bolje da ima shto vishe ponudjenih polja za izbor opreme?
    (osnovne karakteristike se podrazumevaju)...

Sve neshto razmishljam, kad prosecan kupac trazi auto za sebe, moze da se poplasi kad vidi toliko parametara...Normalno, nista nije neophodno popuniti, odn mora da se popuni makar jedno polje....

Dakle, da li da pravim full pretragu, od zapremine i snage do kuke i siberdaha, ili da ostavim samo standardne podatke (abs, klima, esp i sl...) Da li bi iko trazio auto sa ili bez elektro-pokretnih retvozora recimo?..

Nadam se da nisam udavio i hvala na savetima
    Poz

p.s.,ako neko ima savet u pogledu poboljshanja funkcija jednog ovakvog informativnog sajta, rado bih chuo sve predloge..da se razumemo, nisam neki programer i sajt radim samostalno iz sopstvenog zadovoljstva...
  • prolupator
    CBC Senator XXL
    • 02.09.2005
    • 3968
    • Zemun

Idi na prirotete...
    Neke stvari su obavezne: proizvodjac, godiste, kilometraza, gorivo ... bla...

Pa u drugom polju stavi sledece opcije, neku opremu: ABS, klima, podizadi ovi, oni, koza/jarac, muzika ...

U trecem polju stavi i jos neku opremu: tuniram auto, zatamnjena stakla, kuka, bla...
    OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• alt+64
      CBC Senator XXL
      • 27.02.2006
      • 571
      • bgd

hehe... kolega

pitao vec ja... pre godinu dana... http://www.cannonballforums.se/viewtopic.php?p=312830

inace... svakako je bolje imati vise mogucnosti... da sam na nekom od domacih sajtova mogao da trazim auto od 150+ks koji nije dizel, nikad ne bih poceo da pravim svoj

Comment

• wazzuu
        CBC Član
        • 19.06.2008
        • 15
        • Beograd
        • Toyota Celica ST202

Hvala na odgovorima, videcu da maksimalno olaksham kupcima pronalazak auta koji im odgovara...
        Ajd za polovnjake i nekako, i ima sajtova, ali kako kupiti nov auto a da se ne pogubish po sajtovima dilera, gde josh i nemaju sve informacije...

Comment

• wazzuu
          CBC Član
          • 19.06.2008
          • 15
          • Beograd
          • Toyota Celica ST202

juhuuu

Evo, gotov redizajn autopedije
          Kako vam se cini, jel treba nesto dodati, oduzeti, sta vi mislite?

Trudio sam se da pronadjem sto vise informacija o automobilima, uglavnom sam sve nashao, a gde nema svega, nadam se da cu naci...Recimo, nigde ne mogu da nadjem info o opremi novih subarua i saabova... Osnovni info cu staviti za vikend, ali opreme nigde....

Poz

Comment

• uglavnom.bezopasni
            - 42 -
            • 03.02.2005
            • 2235
            • Novi Sad

Čačkao sam i gledao...

Prvo ja bi advanced search promenio da radi na sledeći način, Kad izaberem proizvođača ti ponudiš u padajućem meniju sve tipove motora koje taj ima, pa onda ako izaberem 2000ccm vidiš da li uopšte postoji i jedan u sa tim motorom koji nema centralnu bravu i jednostavno to pitanje zasenčiš/izbaciš kako irelevantno. isto važi za abs, esp i ostalo... (dsc kod bmw-a) edb ni ne znam šta je...

Sve kombinacije koje sam ja pravio uvek daju da nema takvog vozila...

Eto za početak predlog. Pogledaću još kad dođem sa odmora.
            Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
            11.04. 0:12 #2
            Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• zola_
              CBC Senator XXL
              • 24.06.2006
              • 319
              • Novi Beograd

odlican je sajt, samo je neophodno redovno update-ovanje, i bilo bi lepo da pise kad god je neka akcija, popusti i slicno...
              samo napred

Comment

• zverko
                CBC Senator XXL
                • 19.08.2005
                • 7085
                • BGD
                • Audi A4

fotografije ne odgovaraju datim modelima. btw, jel tebi placaju ovi sto ih reklamiras?
                deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• HotDog
                  CBC Senator XXL
                  • 06.05.2005
                  • 965
                  • BSG 75 (011)

Fino izgleda, naznaci jos da kod audio sistema mozes sa CTRL da biras vise opcija.

Comment

• -Miloš-
                    CBC Senator
                    • 16.12.2007
                    • 269
                    • Beograd, Karaburma
                    • yugo tempo 1.1

Postoji vec neko vreme slichan site

Meni ovo vrshi svrsi (pogotovo kako su resheni cenovnici).

Comment

• Eon
                      Moderator
                      • 10.03.2005
                      • 4225
                      • Beograd-NBG-44
                      • Superb 2.0 4x4 DSG

Samo napred, sajt ima buducnost!
                      Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                      Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• wazzuu
                        CBC Član
                        • 19.06.2008
                        • 15
                        • Beograd
                        • Toyota Celica ST202

hvala svima na odgovorima i predlozima

@uglavnom_bezopasni
                        nazalost, takvu pretragu ne umem ja da napravim...ovo je neko resenje koje cini mi se zadovoljava vecinu zahteva...sa druge strane, takva pretraga bi koristila previshe serverskih resursa, a ja to josh uvek ne mogu da priushtim...

@zola
                        cilj i jeste da se kupci obavestavaju o svemu sto je aktuelno oko cena ...sajt je u stvari jedan veliki cenovnik sa informacijama o trenutnim desavanjima na trzistu auotmobila...tek od pre neki dan sam reshio da se ozbiljnije pozabavim celim konceptom, jer me dizajn resenje nije zadovoljavalo pa se nisam previshe ni trudio....sada je drugacije malo....

@zverko
                        fotografije svih modela je jednostavno nemoguce staviti dok ne postoji feedback od strane dilera...za karoserije sam se trudio da odgovoraju, ali ukoliko neshto nisam nashao, nije mi bilo zao da stavim neku drugu sliku, iako nechega u opremi nema...mislim da tako kupci vide i drugu stranu medalje, odnosno kako bi auto izgledao sa boljom opremom...ukoliko si premetio neki krupan promasaj, ako imash vremena obavesti me da ispravim...
                        naravno, cilj je apsolutno predstavljanje automobila iz salona dilera, i nadam se da cu doci i do toga...
                        niko nista ne placa, a smatram i da ne treba, jer je ovo pre svega napravljeno za informacije kupcima...sa druge strane, ako neko zeli reklamu u obliku banera, to ce se naplacivati...

@hotdog
                        hvala i na pohvali i na uochenom propustu, stavicu to danas...

@milos
                        nisam znao za speed industry, RUR se bash proshirio...

@eon
                        hvala, trudicu se maximalno

Comment

• zverko
                          CBC Senator XXL
                          • 19.08.2005
                          • 7085
                          • BGD
                          • Audi A4

ne znam koliko ozbiljno pristupas projektu ali sto ne probas neku saradnju sa zastupnicima mozda ti oni daju materijale. nista te ne kosta da pitas...

po meni je fora da nekom stvrano pokazes kako bi taj auto izgledao sa svim onim sto ima ili nema
                          deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• wazzuu
                            CBC Član
                            • 19.06.2008
                            • 15
                            • Beograd
                            • Toyota Celica ST202

da, znam, to je cilj autopedije, da kupac moze da vidi auto sa svim njegovim manama i prednostima, kontaktira dilera nakon toga, uz poverenje da su sve informacije tachne i jednostavno naruchi auto od njega....nadam se da cu doci do toga...

sve razlike u slikama se svode na nivoe opreme (zato je tako malo slika unutrashnjosti), jer je jako teshko naci vremena za odlazak u sve salone i slikanje svih automobila....pakt sa dilerima i/ili zastupnicima je u planu, ali josh nije doshlo vreme za tako neshto....

Comment

• stajnajn
                              CBC Član
                              • 28.07.2008
                              • 56
                              • nis

ne znam da li to moze da se uradi ali bi bilo lepo kad bi postojala opcija da se uklone stranci ili da trazis samo strance.
                              a hiljadu ljudi hiljadu cudi, ja kad trazim kola bitno mi je samo godiste i kubikaza i da je benzinac a ovo ostalo me uopste ne zanima, npr muzika, klima, airbag, zatamljena stakla, i tako te gluposti

Comment

Working...
                              X