Mazda 6 i plin

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bokili77
    CBC Početnik
    • 25.06.2008
    • 4
    • Beograd

Mazda 6 i plin

Pozdrav svima,

interesuje me mogućnost ugradnje plinske instalacije u Mazdu 6 1.8 iz 2004. godine.
    Naime, pretražio sam net i došao do vrlo kontradiktornih informacija.

Neki kažu da se Mazda i plin ne mirišu (stradaju sicevi ventila, jer se hlade benzinskim isparenjima), neki kažu da može, ali sa lubrifikatorima itd, itd.

Šta je od ovoga tačno i da li neko ima iskustvo sa ovim?

Hvala unapred.

P.S. molim sve forumaše da ne ulazimo u rasprave tipa: što sakatiš auto sa plinom, to nije konstruisano za plin, kupi dizela i slično
  • JNC
    CBC Senator XXL
    • 19.12.2006
    • 1332
    • Beograd

Bas takvu mazdu sa tim istim motorom ima covek iz kluba i nisam cuo da se zalio, cini mi se da je i presao dosta kilometara, tako da ne vidim problem tu, u svakom slucaju na svaki auto moze plin samo je pitanje koji.

Comment

• RedboX
      CBC Senator XXL
      • 28.11.2006
      • 1537
      • Novi Beograd

ps a mi molimo tebe da se predstavis i procitas pravila foruma inace ce odma da ti kazemo sto sakatis auto i idi kupi dizlo
      I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...

Comment

• UkiMazda
        CBC Senator XXL
        • 16.11.2007
        • 444
        • Beograd
        • Alfa 156 2.0TS

@RedboX

Comment

• totko024
          CBC Član
          • 03.12.2007
          • 69
          • Subotica

@RedBox
          Pa ne voli svako dizlo!
          Mada dobro idu ja sam ipak za benzinca!!Naravno sa gasom

@bokili77
          Ja sam se raspitivao i dosao do tuznog zakljucka da je 1,8i motor u stvarnosti fordov duratec motor kojeg je mazda malo prepravila,kao da mazda nema dobre motore?
          Da gas je izvodjivo staviti kosta oko 800e sekvent,Zavoli, i da potrebna je bocica za ulje,koje podmazuje ventile.
          Posto sam i ja bio malo skeptican u vezi svega toga covek me je provozao u mondeu naravno 1.8 koji pljunuto isto izgleda,nema razlike izmedju benzina i gasa .
          zoom - zoom

Comment

• X9
            CBC Senator XXL
            • 28.06.2005
            • 3179
            • Wien-Sabac
            • RX-8 i X-9

slabo si se raspitivao....ista je koncepcija bloka,ali ....sve sto je uradjeno u motoru i on sam je made in japan..blok,radilica,klipovi klipnjace,glava itd...ford i mazda zajedno prave i osmisljavaju neke motore medju njima i te sa 4 cilindra.normalno usvoje koncepciju ali se onda razilaze jer ford ima svoju racunicu a mazda svoju.obicno isti motor na izgled naci ces da je u mazdi daleko kvalitetnije spakovan,duze ce se voziti bez kvarova...
            jos jednom napominjem iako izgleda isto .nije...tacka .punkt.
            "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• bokili77
              CBC Početnik
              • 25.06.2008
              • 4
              • Beograd

U BRC-u mi rekoše da mogućnost ugradnje zavisi od broja motora, a cena je 950 eura.

Comment

• Goranp
                CBC Senator XXL
                • 28.06.2006
                • 436
                • Banja Luka

odeš na autogas podforum
                nađeš jednog gospodina sa nickom "IvanT" i pošalješ mu privatnu poruku
                On šta kaže sigurno je tačno
                :
                Banjaluka Blog
                http://gradbanjaluka.blogspot.com
                Tattoo Picture
                http://tattooaco.blogspot.com

Comment

Working...
                X