Broj Šasije

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ac1d
    CBC Veteran
    • 22.02.2008
    • 124
    • Velika Plana

Broj Šasije

Situacija je sledeća:
    Pre pet-šest meseci kupio sam Kadett C ' 78. Namera mi je bila da auto dovedem u pristojno stanje kako bi mi služio kao lokalni auto. Auto je kupljen od porodičnog prijatelja- drugog vlasnika, prvi vlasnik je iz Beograda i između njih je prenos prošao bez problema.
    Pošto je istekla registracija hteo sam da prenesem auto i odradim tehnički, ali na tehničkom pregledu niko nije mogao da pronađe broj šasije!
    Navodno mesto na kome bi trebalo da bude broja je ispred suvozačkog sedišta. Automobil je pre toga godinama prolazio registraciju bez problema.
    Ima li neko informaciju gde još mogu naći broj šasije na ovom automobilu (navodno bi trebalo da postoji još par mesta sa brojem)? I da li postoji mogućnost da se broj legalno ponovo "ukuca"? Zaboravih, pre pet ili šest godina prethodni vlasnik je uradio prilično limarijskih zahvata na automobilu pa mi pada na pamet da je tada "stradao" i broj šasije (ako jeste, e onda mastore alal ti plajvaz!)
    "Finishing second means you are the first person to lose" - Gilles Villeneuve.
  • El Radisa
    CBC Veteran
    • 06.12.2006
    • 101
    • Sabac

mozes da ga "legalizujes" tako sto ce te SUP udariti PUS broj (Po Upustvu Sup-a)..ali oni tada izlaze "na teren" i moraju na neki nacin da utvrde da je to ta sasija, znaci ako je deo na kome je bio broj bio truo, i ako ga je limar menjao tada je vlasnik morao ici u SUP i prijaviti PUS-ovanje sasije.. ovako ne znam.. a i sta bre ima da se bakces oko toga, (ako ti je auto vec poznati i siguran da nije kraden itd.) odes u agenciju za registraciju i das 500 dinara vise da ne bi isao na tehnicki ili odes na neki fin tehnicki pregled i castis pivom kolege radnike i kraj.. jbt ja se ne secam kad sam i kad je neko od mojih isao na tehnicki
    Potpis nije po pravilima. Smeta praćenju konverzacije.

Comment

• Laki GSi
      CBC Senator XXL
      • 15.10.2006
      • 2426
      • Beograd-Vozdovac

Ne bitno da li to vozilo vredi 50 ili 500.000eur svako vozilo se proverava i ukoliko se utvrde ne ispravnosti na njemu,pogotovu broj sasije, onda se isto i oduzima uz krivicnu prijavu bla,bla. Moj savet ne zaleci se vec se dobro raspitaj u supu izokola sta bi bilo kad bi bilo inace pozdravi se sa vozilom
      Inace na opelu broj stoji izmedju vrata i suvozacevog sedista upravo tamo gde je i doticni gledao!
      Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• El Radisa
        CBC Veteran
        • 06.12.2006
        • 101
        • Sabac

pa naravno da licno treba da proveri broj itd. kad kupuje vozilo.. a ovako kada je vec siguran u legalnost.. nemam pojma.. znam samo da frka oko tog tehnickog nije tolika, jedino ako ga ikad, negde, bilo gde zaustave i traze mu da pogledaju broj.. a sanse za to i nisu velike.. ne znam, nisam pametan..

Comment

• lakilucano
          CBC Senator XXL
          • 31.08.2007
          • 421
          • Bezanijska kosa

Pa ta kola su 78 godiste ko trazi broj sasije na njemu
          bolje sto godina živeti kao bogataš ,nego sedam dana kao siromah.
          Ne predaj se nikad,osim kad moraš.

Comment

• sri98
            Admin od Trpeze
            • 24.10.2004
            • 7262
            • Republic of Konjarnik
            • Toyota Corolla E 210

broj sasije trazi ZOOBS, svejedno da li je auto 2008 ili 1928.g.
            Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Laki GSi
              CBC Senator XXL
              • 15.10.2006
              • 2426
              • Beograd-Vozdovac

Originally posted by lakilucano
              Pa ta kola su 78 godiste ko trazi broj sasije na njemu
              Pogledaj samo par dana u nazad koja kola su oduzeta na proveru! Ima ih i 2003 i 1980god
              Svako vozilo mora da ima uredne brojeve i papire.

Comment

• El Radisa
                CBC Veteran
                • 06.12.2006
                • 101
                • Sabac

gde ima taj spisak? baz me zanima..

Comment

• Laki GSi
                  CBC Senator XXL
                  • 15.10.2006
                  • 2426
                  • Beograd-Vozdovac

Sta te zanima broj oduzetih vozila na proveru!? Evo ja cu ti reci iz prve ruke,samo za JEDNO vece kod mene u kraju oduzeto na proveru 104 ili 108 auta medju kojima je bio i moj tako da...

Ma ne znam uopste cemu ova rasprava i pisanje!? Vozilo mora imati broj sasije i motora pa taman da je 1756 godiste!

Comment

• El Radisa
                    CBC Veteran
                    • 06.12.2006
                    • 101
                    • Sabac

naravno da se slazem! Ja kada sam uzeo moj prvi auto ko debil sam se namucio da nadjem broj motora, a kod drugog, V6 se i nisam toliko mucio, pogled na saobracajnu i registracija na 2849ccm govori dovoljno .. ko bi bio lud da vozi divljaka na 52.000dinara registracije salim se, naravno da je isti.. no meni je veca fora bila da uvek dobro proverim broj sasije, malo zabodem onu farbu, gledam po savovima dal je gitovano i to, no sigurno ipak ima i ljudi koji voze kola sa "svakakvim" brojevima.. a znam i dosta kola koja su oduzeta, no to je uglavnom bilo oduzeto od likova koji se bave svercom i koji su im poznati pa u raciji.. ali nikad nisam cuo da je nekom oduzet auto ovako na ulici da su mu nasli ..

ma za tu listu, kada si rekao pogledajte mislio sam da stvarno negde ima pa sam cisto bzv hteo da pogledam sta su sve ljudi vozili nelegalno.. koja marka preovladjuje i tako to..

Comment

• Laki GSi
                      CBC Senator XXL
                      • 15.10.2006
                      • 2426
                      • Beograd-Vozdovac

Sta god je proslo,jugo,golf,mecka,reno,OPEL ,audi,tavria,lada......
                      Nema pravila i nema nevinih

Comment

Working...
                      X