kako natempirati pumpu na tacno preciznih 100 kilometara??
zato lepo sipas pun, isprazis, sipas opet pun i lepo podelis gorivo i predjeni put i eto je potrosnja... ja uvek merim potrosnju, uvek upisujem u svesku koja stoji u kolima, nije mi tesko....
Ne mora da tempira pumpu na 100km... Moze da predje i 122, 134, 156 ili nebitno koliko vec km i da izracuna potrosnju na 100km tako sto ce postaviti jednostavnu proporciju koja se uci u 7om osnovne. Samo sto to nikako nije precizno na osnovu jednog ili par merenja. Ovakvim dosipanjem bi morao duze da meris pa da izracunas prosecnu potrosnju da bi dobio realnu sliku...
Ne mora da tempira pumpu na 100km... Moze da predje i 122, 134, 156 ili nebitno koliko vec km i da izracuna potrosnju na 100km tako sto ce postaviti jednostavnu proporciju koja se uci u 7om osnovne. Samo sto to nikako nije precizno na osnovu jednog ili par merenja. Ovakvim dosipanjem bi morao duze da meris pa da izracunas prosecnu potrosnju da bi dobio realnu sliku...
eh, kad je bio 7. osnovne, neki se ni ne secaaju, a neko kao da nisu ni bili, zato i imamo ovakve besmislene teme.
"dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"
kako natempirati pumpu na tacno preciznih 100 kilometara??
zato lepo sipas pun, isprazis, sipas opet pun i lepo podelis gorivo i predjeni put i eto je potrosnja... ja uvek merim potrosnju, uvek upisujem u svesku koja stoji u kolima, nije mi tesko....
pa lupio sam 100
moze da bude 150 200 185
laku cu da izracunam kolko trosi na 100 ako znam koliko trosi na xxx ZAR ne ?
apsolutno, sipanje do vrha, voznja i ponovno sipanje do vrha, po mogucstvu na istoj pumpi i aparatu, je najtacniji nacin merenja bez upotrebe dodatnih instrumenata i modifikacija.
"dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"
Comment