Zamena tablica

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • NpN
    CBC Veteran
    • 09.10.2007
    • 168
    • Novi Sad

Zamena tablica

Ortak kupio auto sa nekim fancy tablicama... Doslo vreme za registraciju, i vidim ja nema vise osmica. Sta je, kako je, kaze nije mogao da registruje, levo desno, uzeli mu tablice, iako su na tim kolima stojale 4 godine..
    E, mene interesuje, da li je morao da vrati te tablice zbog odjave, ili je mogao samo da ga prevede... Ja kada sam prepisivao, morao sam da odjavim, ali ja sam uzeo auto iz drugog grada...
    Znaci da li je procedura odjavljivanja obavezna, ili moze samo da se prevede i produzi registracija...?
  • DJORDJEVIC
    CBC Član
    • 11.08.2007
    • 80
    • Mladenovac

Pazi ako je auto neregistrovan cini mi se vise od mesec dana auto treba da se odjavi pa da se prijavi ponovo da bi se registrovalo i pri tome gubi postojece tablice i dobija nove.Ali to npr. u Bg-u se ne radi jer se nema toliko tablica pa se placa neka kao kazna(ustvari odjava-prijava) i ostaju ti postojece tablice ako registrujes u Bg.Nadam se da sam ti makar malo pomogao

pozz

Comment

• NpN
      CBC Veteran
      • 09.10.2007
      • 168
      • Novi Sad

Ne, auto je registrovan cak i pre isteka registracije.
      Bila je prica kao, posto su mu ukrali jednu tablicu, da ne moze da registruje, a da drugu ne moze da izvadi???!!!
      A jednom su mu rekli u fazonu "nisi valjda mislio da su tablice tvoje dozivotno"?!?!?!

Ej!

I ja sam kontao da ako se radi prepis i produzenje registracije da tablice ostaju, e sad, neka me neko ispravi ako gresim, posto nisam siguran...

I to, mislim, ne moze da registruje bez jedne tablice... Ma da, ja cu moj da registrujam bez jedne ako mi se registruje... Mislim, toliko nacina ima...

Comment

• DJORDJEVIC
        CBC Član
        • 11.08.2007
        • 80
        • Mladenovac

Ako je prijavio da je ukradena tablica onda je moralo tako da bude a ako nije prijavljen gubitak tablice onda ne znam sta da ti kazem

Comment

• dfast
          CBC Senator XXL
          • 26.05.2005
          • 1302
          • Hoofddorp NL /Bgd

Ako se radi produzenje registracije tablice ostaju, nema potrebe menjati ih iako je promenjen vlasnik. Ako je vozilo bilo neregistrovano duze od zakonskog perioda, mora se vozilo odjaviti, tablice vratiti i vaditi nove. Ako ti fali jedna tablica ne mozes registrovati auto, kod nas su dve tablice obavezne , sta je uzrok nebitno, unistena u udesu ili ukradena mora se staviti drugi par tablica. Ako hoces da biras broj tablica od raspolozivih slobodnih brojeva moze i to ali se dodatno placa.

Comment

• NpN
            CBC Veteran
            • 09.10.2007
            • 168
            • Novi Sad

Originally posted by DJORDJEVIC
            Ako je prijavio da je ukradena tablica onda je moralo tako da bude a ako nije prijavljen gubitak tablice onda ne znam sta da ti kazem
            Jeste prijavljena kradja.
            Originally posted by dfast
            Ako se radi produzenje registracije tablice ostaju, nema potrebe menjati ih iako je promenjen vlasnik. Ako je vozilo bilo neregistrovano duze od zakonskog perioda, mora se vozilo odjaviti, tablice vratiti i vaditi nove.
            Autu uopste nije istekla registracija, produzena je na vreme, ili, tacnije, pre vremena.
            Originally posted by dfast
            Ako ti fali jedna tablica ne mozes registrovati auto, kod nas su dve tablice obavezne , sta je uzrok nebitno, unistena u udesu ili ukradena mora se staviti drugi par tablica. Ako hoces da biras broj tablica od raspolozivih slobodnih brojeva moze i to ali se dodatno placa.
            1. Pa cekaj, zar nije mogao da ode u sup, prijavi kradju i izvadi drugu tablicu?????????

2.Te tablice su placene oko 30.000 dinara samo zbog broja, nije valjda da ne moze da izvadi duplikat?

3. Sta sad, meni maznu tablicu sa kola, i ja odem na registraciju, oni mi uzmu i drugu, i nateraju me da kupim nove, sta, ne mogu da mi izdaju duplikat i eventualno naplate izradu nesto sitno...????

Nista ja tu ne razumem...!

Comment

• DJORDJEVIC
              CBC Član
              • 11.08.2007
              • 80
              • Mladenovac

Bas zato sto je prijavljena kradja tablica morao je da vrati tu jednu jer ona koja je ukradena(izgubljena)moze se upotrebiti u nelegalne svrhe.

Comment

• Laki GSi
                CBC Senator XXL
                • 15.10.2006
                • 2426
                • Beograd-Vozdovac

Mozda je bivsi vlasnik auta trazio te tablice nazad posto je on te tablice kupio po porudzbini i ima pravo da ih seta sa auta na auto bez novcane nadoknade!
                Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• jaksa
                  CBC Senator XXL
                  • 23.10.2004
                  • 701
                  • Novi Beograd, SC

30.000 dinara se moze potrositi na toliko mnogo pametnijih nacina...

Comment

Working...
                  X