Ono što me interesuje je da li su ovde polovnjaci najskuplji u Evropi, kao i kolika je prosečna starost naših automobila, tj. da li vozimo najstarija kola u Evropi? Jel postoji mogućnost da uradimo nešto što bi promenilo stanje stvari (javne diskusije/peticije/performansi)? Dobar deo ljudi pogine u saobraćaju zbog neispravnih automobila ali i zbog nedostatka bezbednosne opreme. Ja para za nov auto nemam, a ne bih da ih bacam na krševe stare 20 godina(njima je mesto na otpadu). Jel možemo da promenimo nešto? Ja mislim da možemo. Logika je na našoj strani.
Tržište polovnjaka
Collapse
X
-
Puno srece u namjerama !
Salu na stranu, dok god imamo politicare koji ne vide dalje od nosa, i ne znaju racunati da je jos uvijek skuplje potrositi npr. 20 mil. EUR na lijecenje osakacenih u saob. nesrecama, nego inkasirati 16 mil. EUR na carinama, porezima i slicno... U totalu je to drzavi jos uvijek minus, ali oni to bas ne vide, pa se samo polakome za onih "lakih" npr. 16 mil...
Normalni ljudi na svijetu odavno znaju da ne postoji nesto sto se zove "besplatan rucak"... Prije ili kasnije ga negdje platis... Doduse njihov restoran i nije nesto skup !
-
-
Cista politicka tema. Zasto bi se politicari cimali kad im ovako sasvim odgovara? Svim strankama do jedne.
Treba VECINI omoguciti da kupe nov automobil, a to sa ovim lesinarskim kamatama nece da moze. Koliko puta ste culi u inostranstvu da se njima ne isplati da voze polovan auto? Naravno kad nov mogu da kupe na kredit sa kamatom 1-2 % godisnje, a ne mesecno.
Comment
-
-
Mene ne interesuje to smanjenje nego me interesuje kako da ukinemo zabranu uvoza automobila koji nisu EURO3 a koji su ovde najskuplji u Evropi. Jel ima neko iskustva sa otvorenim pismima? Pretpostavljam da su ove agencije za zaštitu prava potrošača na našoj strani. Ako je OK da gnoj ovde košta 3000 a u svim ostalim zemljama 500evra onda ništa. Nije u redu da automobili sa air bag-om i ABSom budu nekoliko puta skuplji kod nas. Mi nismo toliko bogati. Jel možemo da skupimo pare za stranu u novinama?
Comment
-
-
@Bane
Ajde usput ispravi dunav kod novog sada. nesvidja mi se kako stoji!Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!
Comment
-
-
Ionako smo dno dna što se tiče ekologije, zamisli šta bi se desilo kada bi se dozvolio uvoz polovnjaka koji nisu euro 3. Po meni rešenje je u tome da se skinu carine na uvoz euro 3 i svih ostalih automobila. Onda bi određeni deo ljudi zamenio te automobile koji u inostranstvu vrede 500 EUR (a i manje) sa onima koji ispunjavaju euro 3 normu. Pretpostavljam da kada bi se to desilo pala bi i cena polovnih automobila na našem tržištu.
Comment
-
-
Originally posted by neshaoct...opet pre neki dan...posle izbora nove Vlade...
Samo, cini mi se da nece pasti odmah na 10%, vec ce kroz nekoliko godina smanjivanja na kraju doci na 10%...
od 1.1.2010. ukidanje.
Ali smem da se kladim da će od 1.1.2009. moći samo euro 4 (uvek ima neka caka). Mora fiat da se zaštiti neko vreme da krene proizvodnja.Nepsujem, nepijem, nepušim. U p.m. pade mi pepeo u pivo.
Comment
-
Comment