imao sam 924 pre alfice. izgledao je kao 944 motor 2000cm 125ks od "audija". nisam mogao da nadjem majstora za njega a plaskovic ne zna za milost pa sam ga se resio. preko 2000e nemoj da dajes za taj auto ma kako izgledao, uglavnom imaju dobru limariju. moja preporuka je da juris 944 nije mnogo skuplji od 924 bar u jugi a i nece te brukati.
moj nikako, lenj do zla boga a benzina nikad dosta. krajnja brzina mu je bila oko 210 bar je tako pokazivao. sve u svemu njegova startnost nije ostavila neki utisak na mene koliko drzanje u krivinama (naravno po suvom) i sam polozaj vozaca, kao da si u bolidu. 125 ks nije neka snaga kojom bi mogao daa se pohvali ovaj auto pprobudi se tek posle 3000 rpm. da, bio je mnogo tezak na volanu ali je uvek pojava na putu
924 je manje vise sminka, obican auto skromnog motora i jos skromnijih perfomansi, prastarih kosntrukcionih resenja. jedino ga malo odvaja kvalitet izrade ali ni tu se nije bas nesto proslavio.
motor sa K Jetom, 2000 kubika uobicajene ili nesto manje snage za to doba. dizajn, i ime su jedino sto ga izdvaja iz mase proseka.
ja bih rekao jos jedan od promasenih Porsea pravljenih navodno za mase, nesto kao VW sportski auto. cak je i motor bio napred postavljen.
Audi 100 sa 2300 kubika, 5 cilindara i 135 konja je bio pojam za taj Porse u svemu, od kvaliteta izrade do povoznosti.
ja i inace mislim da je Porse u mnogo cemu mit, pogotovu imajuci u vidu da je model recimo 356 bio u zestokom zaostatku za italijanskim (Alfa recimo) ili engleskim autim tog vremena u svemu, a narocito po voznim osobinama.
pa Porseu je trebalo 40 godina razvoja da uspe da napravi auto sa zadnjim pogonom koji je iole stabilan u voznji u svim uslovima podloge, i to tek uz pomoc elektronskih pomagala
jedan Jaguar je pojam povoznosti, ili Rover iz ranijeg vremena, za Porse 911 i ine varijante te koncepcije...
Comment