Mazda 626 '88 2.0i

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • shon3i
    CBC Član
    • 25.07.2008
    • 16
    • Beograd

Mazda 626 '88 2.0i

Pozdrav, i bolje vas nasao Iz Beograda sam i od nedavno (2 meseca) sam vlasnik Maze 626 '88 2.0i mislim da je sa 8 ventila, koju sam kupio za 1600e od jednog prijatelja koji se sada ponovio novim autom nebitno, u momentu kupovine presla je oko 237 hiljada kilometra, motor je u odlicnom stanju i uvek redovno servisiran, cenu sam dobio nizu jer je farba delimicno izbledela, i desni zadnji rub je dosta truo i mora da se sanira, i prednje levo krilo je ulubljeno jer je zakaceno u neki stub . Veoma sam zadovoljan performansama kao i komforom, posle ova dva meseca nisam imao nikakva ulaganja, pa cak ni sada ali sam hteo da preispitam neke stvari.

I ako sam zadovoljan potrosnjom, koja po beogradu ne prelazi 9-10 litara na 100km, a na otvorenom cak 6-7 litara BMB-a. Ipak razmisljam da predjem na Plin, jer voznja je svakako isplatnjivija cak i u najgorem slucaju. Iskren da budem ne znam kako se krecu cene ugradnje za ovaj model kao ni koju su nazovimo puzdani servisi, takodje svaka preporuka je dobrodosla. Takodje zelim da uradim sve po propisu da dobijem atest i garanciju. Cuo sam da u Injection modele mora da ide neki sekvencijalni plin, sto mi u neku ruku i odgovara jer ne bih hteo da zapostavim auto kada je u pitanju benzin, odnosno ne bih zeleo da mi zakaze benzinski sistem.

Pri kupovini auta, prijatelj mi je napomenuo da se cuje jedan od homozglobova kada se namota pun levi i da malo veci gas, ali je takodje rekao da kada je isao zadnji put u neki mazdin servis pre mnogo hiljada predjenih kilometra, da su mu rekli da je sve u redu sa zglobom, a to sto se cuje nema veze i da tako treba da bude, posle toga je on presao a i ja mnogo kilometara bez ikakvih posledica, samo ja ipak izbegavam da dajem gas kada smotam pun levi ili to uradim dosta nezno

Imam problema sa siberom koji mi dosta znaci, neki put se zaglavljuje i ako mu znam caku zeleo bih da odem kod nekoga da to podmaze ili sta vec, siber se normalno otvara unazad, a na tilt je nekad potrebno pogurati ga malo. Takodje zatvaranje pred kraj zna da zaglavi i takodje je neohodno malo pogurati

Od kako sam je kupio polako postajem fan mazde, posle raznih ostalih automobila koje sam vozio, mazda mi je jednostavno pruzila najbolji konfor u voznji, na otvorenom putu pri brzini od 180km/h imam neku dodatnu sigurnost.
  • milannik
    CBC Senator XXL
    • 23.12.2004
    • 1455
    • Niš

Dobro dosao medju nas manijake
    Ovako, sto se plina tice mislim da nemas potreba za sekvencijalnim, vec moze venturi, naravno predvidjen za direktn ubrizgavanje, javice se vec neko strucniji...
    Sto se zgloba tice najbolje bi bilo da neko strucniji to pogleda jer ako lupka to je znak da nesto nije u redu sa njim, mozda ce samo podmazivanje, eventualno promena manzetne zavrsiti posao, ako ne ni zamena nije mnogo skupa...
    Sto se sibera tice, to je mana kod svih mazdi sa tim sistemom sibera, za to nisam strucan, kod mene je drugaciji.
    Jos jednom dobrodosao, ako ti nije frka postavi slike auta u temi "nase mazde".

Comment

• ivanlavsd
      CBC Veteran
      • 10.04.2008
      • 107
      • Smederevo

sto se plina tice ne mora da znaci da je za svaki injection potreban sekvencijalni uredjaj, naravno da je bolji ali nije uvek nuzno, u svakom slucaju reci ce ti u servisu gde budes ugradjivao koji ti je potreban uredjaj.
      I ja sam na mojoj imao istih problema sa siberom isto je na tilt zaglavljivao pa je bilo potrebno pogurati ga. I onda sam ja to poceo da cackam i naravno dosao mu glave kasno sam shvatio da sam cackao na pogresnom mestu na kraju sam jednostavno skinuo ceo sistem sa stranca i prebacio i problem resen

Comment

• Golub.BG
        CBC Veteran
        • 04.02.2007
        • 103
        • Beograd

Dobro dosao, za pocetak.
        Sto se tice sibera i moj treba malo pogurati, rekao bih da su se ulenjili .
        A sto se tice plina ukoliko imas metalnu usisnu granu, a imas je onda moze veturi. Mada ako imas para idi na sekvent, za te pare dobijas najmanji gubitak snage na plinu, potrosnju plina neznatno veca nego bezina, ma milina. Ako gresim neka me isprave.

Pozdrav.

Comment

• shon3i
          CBC Član
          • 25.07.2008
          • 16
          • Beograd

Evo sada sam bio do nekog blizeg servisa kod mene u kraju, i pogledao ga je majstor i rekao da ima varijanta od 310 i od 600e e sada znam i ja da je 600 bolja varijanta ali zadovoljicu se ovom od 310. Koliko sam razumeo coveka, motor se startuje na benzin i onda se posle nekog vremena prebacuje na plin.

Evo i mog ljubimca

i da hteo bih da pitam, prostor u kome stoji radio, jednostavno nema nikakve drzace za isti, ne znam da li treba nesto da stavim da bi radio stojao na sredini i bio cvrsto prikljucen

Sto se tice sibera koliko vidim nisam jedini i onako sam navikao da ga pripomazem

Comment

• milannik
            CBC Senator XXL
            • 23.12.2004
            • 1455
            • Niš

Hm, nemoguce da nema drzace. Kod mene postoji kao polica koja pridrzava zadnji deo aparata

Comment

• RedboX
              CBC Senator XXL
              • 28.11.2006
              • 1537
              • Novi Beograd

kod pionira dodje limena fijoka kojoj se zakrive perca na vani i onda ona drzi radio u mestu tako da ti ne treba ni polica niti sta.ni kod mene nema neke posebne drzace samo ovo sto sam rekao.
              I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...

Comment

• ivanlavsd
                CBC Veteran
                • 10.04.2008
                • 107
                • Smederevo

kao sto ti red rekao trebao bi da imas limenu fioku, a i vedim da ti je iznad plejera rupa tu trebas da imas jednu plasticnu lajsnu koja moze da se skida tako da ti i ona drzi plejer usppravno

Comment

• shon3i
                  CBC Član
                  • 25.07.2008
                  • 16
                  • Beograd

E pa to me me je mucilo, da li se moze negde nabaviti ta lajsna?

Comment

• ivanlavsd
                    CBC Veteran
                    • 10.04.2008
                    • 107
                    • Smederevo

pogledaj na nekom otpadu

Comment

Working...
                    X