Za koliko da prodam auto?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • aivan
    CBC Senator
    • 28.02.2006
    • 247
    • Bograd, Mirijevo

Za koliko da prodam auto?

(Unapred se izvinjavam moderatorima ako sam omasio temu, ali cini mi se da ovo ne moze da ide u oglase jer i nije oglas, jednostavno mi treba savet)

Nazalost verovatno cu morati da se rastanem od mog voljenog zelenka (jedva dobih blagoslov uze i sire familije, poznanika, komsija i slucajnih prolaznika).

Pitanje je koliko zapravo novca treba da trazim za ovaj auto, posto nemam bas iskustva s tim. Gledajuci oglase vidi se svasta od 1000 do 2000 eura, sto je ipak prevelik opseg, glupo je da trazim 2000 ako auto realno vredi 1000, ili koliko vec?

Inace, evo podataka:

Opel, Kadett E, god. proizvodnje 1987., motor 1.3i (60 ks, oznaka C13N), presao 232.000 km.

Opste stanje: sasvim ispravan, malo trosi, lepo ide, pali ko blesav, sve u svemu sasvim ok cini mi se. Sluzio me (i dalje me sluzi) preko 7 godina. Porodican sam covek, cesto vozim decu i nikad se nisam izivljavao s njim ili tako nesto (a motor bas i nije za to ).

Odrzavam ga pristojno, ima sasvim nove Sigura gume (175/70) i komplet skoro novih zimskih guma na posebnom setu felni (Avon Ice Touring 155/80), lance, i tako to. Sto bi rekli u oglasima "bez ulaganja", jednostavno nema sta da se menja kad je sve tip-top (puno delova je stradalo tokom godina ali uvek sve na vreme zamenjeno, kvalitetnim delovima koliko je god bilo moguce).

Jedino ruzno na njemu je korozija koja se dosta vidi na nekim mestima (radjen pre neku godinu ali opet bi moglo)...

Pitanje je sad, koliko da trazim za auto? Da li neko ima neki savet?

E da, evo i slicica nekih:

Astra Classic II 1.4 Twinport (ex: Kadett E 1.3i )
  • ĆOMI
    CBC Senator XXL
    • 31.08.2006
    • 1705
    • Braće Jerković,Vozd
    • Stilo JTD 16V

Bedak sto ide na dobos,no sta je tu je...

Najveci problem na nasim kolima je limarija.Mehanika nije mnogo skupa,tako da se relativno lako odrzava,ali limarija je velika boljka.

Da je limarijski dobar,ladno bi mogao da trazis 1800-2000 s obzirom kakve sve kante precenjuju...

U ovom slucaju,mislim da bi negde oko 1400-1500 eura bilo vise nego korektno...

Sve ovo je neka moja laicka procena,ako uspes vise da izvuces to je samo plus!

Srecno!
    OPEL CLUB SERBIA

Comment

• TETAK
      CBC Senator XXL
      • 30.09.2004
      • 3034
      • Čačak, Srbija

Šta reći druže, mislim da je i krajnje vreme da se rastaneš od zelenka ili ti ostaje opcija da "ostarite zajedno"!Obzirom na sve što si napisao mislim da je korektno da počneš cenkanje sa 1800e pa koliko postigneš.Naravno nemoj ići ispod npr.1200e i što je najvažnije ne puštaj ozbiljnog kupca!!!
      Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• aivan
        CBC Senator
        • 28.02.2006
        • 247
        • Bograd, Mirijevo

Hvala Comi na savetu, ali ne brini, ne planiram da napustim Opel klub

Ne znam samo koliko je glupo sto uz njega dajem nove gume (kupljene pre par meseci, jebi ga, odrzavam ga za sebe, nisam stedeo) i jos ceo komplet odlicnih zimskih guma na drugim felnama. Samo to kosta verovatno 200-300 E ... al sta je tu je ...

@TETAK, ma nisam ja tome vest, mene bi bilo blam da trazim 1800 a pristanem na 1200, je*i ga kad nisam taj tip.

Comment

• ĆOMI
          CBC Senator XXL
          • 31.08.2006
          • 1705
          • Braće Jerković,Vozd
          • Stilo JTD 16V

Trazi onda 1500 fiksno i sta je tu je

Drago mi je da ne napustas "porodicu"
          OPEL CLUB SERBIA

Comment

• TETAK
            CBC Senator XXL
            • 30.09.2004
            • 3034
            • Čačak, Srbija

Tako sam i ja nekad razmišljao dok me jedan drug koji se bavi preprodajom auta nije ukorio.Pita me on lepo da li meni znači(tada su bile marke) 100DEM, pa kada sam mu rekao da mi mnogo znači(bile su to 90-te), lik onda lepo kaže, postavi cenu, pa onda polako skidaj po 50DEM, po 100DEM.........E sad nekom to ide i može da se nateže, a nekome to nikad ne polazi za rukom.Najvažnije je da znaš ispod koje cene nikako ne ideš!
            Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• supic dejan
              CBC Veteran
              • 11.07.2006
              • 146
              • Novi Sad

Lično iskustvo je pokazalo da Kadeta nikad nećete prodati po realnoj ceni ukoliko limarija nije urađena.
              Savet:
              Uradite kozmetičko sređivanje auta, plastikom, ušpricajte ga da to izgleda o.k. pa onda krenite u porodaju sa početnom cenom oko 1700e, a ispod 1500e ne idite.
              Nove gume mu neće podići cenu jer sa starim ga opet niko neće kupiti, jer i on će svoju porodicu voziti u istom autu.
              Auto sa ovom cenom nije za preprodaju tako da možete uglavnom da ciljate na grupu porodičnih ljudi koji su ljubitelji opela, a nisu u mogućnosti da priušte sebi niviji i luksuzniji model.
              Nisam primetio da imate ugrađenu gasnu instalaciju koja uglavnom ubrzava prodaju automobila, jer bez nje će prodaja i za 1500e biti veoma teška je veća za pare se može kupiti sličan automobil sa već ugrađenim gasom.

Comment

• aivan
                CBC Senator
                • 28.02.2006
                • 247
                • Bograd, Mirijevo

Ok, hvala na savetima, to me je interesovalo. S obzirom da nisam preprodavac ne vidim smisla da ga "sredim" i uvalim nekome sa korozijom ispod sloja nove farbe.

Covek (ko god) dobice auto u stanju u kakvom jeste, pa ako zeli da ga sredi bolje da to sam uradi kako mu se svidi (a ja cu spustiti cenu za toliko).

Inace plin nisam ugradjivao jer je potrosnja stvarno pristojna pa nije ni bilo potrebe.

Hvala jos jednom,
                pozz

Comment

• Alekre
                  CBC Senator XXL
                  • 12.09.2005
                  • 780
                  • Smederevo

Kada bi svi prodavali auto kao ti svet bi bio lepo mesto. Respekt.
                  Sloboda i divljina, nesputanost i zivot van formalnih drustvenih okvira.

Comment

• alexa05
                    CBC Senator XXL
                    • 23.07.2006
                    • 1769
                    • Smederevo
                    • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Pa pazi ja pretpostavljam da je takvih kao aivan bar 80-ak % na ovom forumu. Ipak ovo nije Bubanj i sl.
                    EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

Working...
                    X