Prosirivanje celicnih felni?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • shone190
    CBC Senator XXL
    • 10.12.2004
    • 1877
    • Beograd
    • Dodge Charger 8.1l

Prosirivanje celicnih felni?

Jel zna neko kako se prosiruju celicne felne da budu kao recimo na ovoj ladi: http://www.cannonballforums.se/viewtopic.php?t=27040

Nesto sam citao u toj temi da su felne prosirene, a prvi put cujem za tako nesto pa me interesuje posto mi se mnogo svidja taj fazon sirokih celicnih felni.

Aj' ako neko zna nesto o ovome nek' javne.

Pozzz
  • Probisvet
    CBC Senator XXL
    • 07.06.2005
    • 423
    • FRANCUSKA

Jedan moj drugar je to radio odavno mislim u Zemunu, u stvari isece se felna i ubaci prsten pa se onda zavari taj prsten i to je sve.

Comment

• shone190
      CBC Senator XXL
      • 10.12.2004
      • 1877
      • Beograd
      • Dodge Charger 8.1l

Malo sam rovario po netu i video da Danko iz Zemuna to radi, nego jel' zna neko koliko je to sigurno po pitanju bezbednosti, ne bih da izginem negde zato sto sam hteo da mi felne budu lepse

Comment

• dranix
        CBC Senator XXL
        • 04.10.2004
        • 3079
        • Antwerpen/Belgium
        • Saab 9-3

Valjda kupis aluminijumske da ti bude bolje i lepse?
        Ne verujem da je danas to vise "u modi".
        Danas bar felni imas da biras.

Comment

• shone190
          CBC Senator XXL
          • 10.12.2004
          • 1877
          • Beograd
          • Dodge Charger 8.1l

Nije stvar u modi vec u tome sto mi se mnogo svidjaju celicne prosirene felne

Comment

• jonicalfa
            CBC Veteran
            • 14.10.2007
            • 128
            • Sm.Palanka

Ja imo pre 15godina na bubi prosirene felne, i nisam imao problema da se nisu ponasale kako ne treba, je.. ga tad nije bilo u ponudi felni ko sad.

Comment

• Aki
              CBC Senator XXL
              • 04.08.2006
              • 1133
              • Beograd
              • Yugo 1603, Yugo 1301

Znam neke ljude koji su sirili i vozili celicne felne, nikakvih problema nije bilo. Doduse, nisu radjene kod nas. Uvek mozes da pitas Djape-a gde je on radio. Evo ti malo slicica kako sve to izgleda...

"Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
              - Lousie Smith

Comment

• shone190
                CBC Senator XXL
                • 10.12.2004
                • 1877
                • Beograd
                • Dodge Charger 8.1l

E upravo o ovome pricam, extra izgledaju bas zbog ovako sirokog ruba.

Comment

• PRESRETAC
                  CBC Senator XXL
                  • 09.10.2007
                  • 333
                  • BG
                  • Grande punto 1.4T

nije lose...i meni se svidja...samo me zanima koliko li baca na balansiranju posle takvog zahvata i da ne pukne tu gde je varena...inace moze da se nabudzi i celicna felna da izgleda lepo pogotovo ako se dobro ofarba...
                  sigpic

Comment

• Probisvet
                    CBC Senator XXL
                    • 07.06.2005
                    • 423
                    • FRANCUSKA

[quote="PRESRETAC"]nije lose...i meni se svidja...samo me zanima koliko li baca na balansiranju posle takvog zahvata i da ne pukne tu gde je varena...
                    quote]
                    Kad sam ucio varenje moj profa je rekao da moze da pukne svuda a na varu nikad, pod uslovom da si varioc.

Comment

• Uros Piperski
                      CBC Senator XXL
                      • 31.01.2005
                      • 2978
                      • Beograd

Tako je, ne puca na varu nego odmah pored vara. A kada ti se tocak prepolovi u voznji to te nece mnogo zanimati...

Odnesi kod nekog ko je to radio i kraj price. nije to neka mudrost. Zvako ko ispravlja felne ima veliki strug u koji moze da uhvati felnu, isece je lepo, ubaci prsten i zavari. A posto se bavi ispravljanjem felni nece da ti napravi krivu felnu, je l' tako?

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• PRESRETAC
                        CBC Senator XXL
                        • 09.10.2007
                        • 333
                        • BG
                        • Grande punto 1.4T

vala mogao bih da kupim 4 nove celicne felne od 15'' i da ih prosirim pa ofarbam u crno sa crvenim prstenom okolo...cisto da imam za zezanje...samo da vidim koliko naplacuju za tu uslugu da ne ispadnu skuplje od alu felni
                        sigpic

Comment

• Gile_GTI
                          CBC Veteran
                          • 15.02.2009
                          • 107
                          • Beograd-Karaburma

evo da vratim temu iz mrtvih, da li je neko prosirivao felne? ja nameravam to da uradim samo imam drugu ideju, umesto ubacivanja obruca da od druge felne isecem unutrasnji falc i prebacim napred na drugu felnu....znaci ako bi pravio 4 felne za to mi treba 8 komada.... e sad posto bi ja radio 14-icu zanima me koliko treba da bude od falca do falca gde leze guma (posto sam nasao samo 195-14 verovatno postoje i sire gume al kostaju ko suvo zlato) i koliko je maksimalan razmak izmedju falceva da moze da se stavi 195.....

Uploaded with ImageShack.us

Comment

Working...
                          X