U naslovu je sve. Ima li ko bilo kakvo iskustvo sa ovim automobilom, vidim da je na mobile.de moze veoma povoljno da se nadje, negde oko 5-6.000 eur 97-98.god. Motori razni, uglavnom bi me interesovali benzinci zbog ugradnje plina. Ima 2.0 16v 136ks i 2.5 petak 20v volvov agregat oko 167ks. Kako se pokazao taj auto, potrosnja, delovi, servisi. Posto bi mi bas legao kao kec na desetku. Ogroman prostor, udoban, prednja vuca, hatchback, prava krstarica. Kakav mu je donji postroj, kako izdrzava nas rupe? Kakav je za servis?
Ima li ko iskustva sa Renault Safrane?
Collapse
X
-
Kevina firma ima Safrane 2.2i od 1995-6 godine i auto je presao najmanje 400.000 bez vecih problema, jos uvek prvi motor i menjac. Unutra je prostran, strasno udoban, sedista su super, puno mesta u gepeku....vozaci imaju samo reci hvale za njega. Skoro uzeli Avensis....kazu ne moze da pridje
Comment
-
-
pa i nije jeftin, ja bas hteo da prokomentarisem kako je navedena cena povelika za jedan Reno, posto je to rang cene za Saab turbo ili Volvo turbo (ili tek nesto visa).
ovde u zemlji su cene tih vecih Renoa jos manje, ne verujem da bi presla 4000 eura registrovan.
uz V6 motor Safrane ide dobro, sa onim malim cetvrtacima je prilicno anemican s obzirom da ima oko 110-120 konja na toliki auto i vrlo dug prenos u menjacu na nacin slican malim Mercedesima (malim motorima, ispod 3000 kubika).
auto je udoban ali i jako sirok i posto je prenjdi pogon na klasican nacin izuzetno je upravljanje otezano u gradu- ima ogroman precnik okretanja a mali ajnslag. video sam da po BG jedva moze da se koristi u javnim garazama jer tockovi ne mogu da se okrecu koliko je potrebno.
to je pravi auto za autobahn rekao bih. kao i za sve Renoe servis i delovi su decenijama problematicni ovde ali to je prilicno novo godiste auta tako da ne bi trebalo nista ni da se kvari bar jos jedno 5godina upotrebe.
inace, taj konkretan auto ne moze da se uveze legalno u zemlju po sadasnjem stanju propisa, da se ne zaleces cisto podsecanje.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Ma znam da ne moze da se registruje, nego u sustini cekam legalizaciju, odnosno potpunu liberalizaciju uvoza pa cisto planiram sta i kako. U sustini ono sto znam da ce biti benzinac i da ce da legne ugradnja plina, pozeljno je da nema plasticnu granu jer mi se ne daje preko 500-tinak eura za ugradnju, drugo sto je sigurno a to je da mora biti srednja ili visa srednja klasa sto se velicine tice. Da ne bude prekomplikovan za servise, znaci nista npr. Volvov Multiplex i slicni sistemi kod ostalih proizvodjaca, da bude neatraktivan za lopove, nista MErcedes, BMW, Audi. Prednja vuca, pozeljno, jer prelazim vecu kilometrazu zimi nego leti, a nalazim se u brdsko-planinskom podrucju, pa mi prednja vuca deluje bolji izbor. Motor 2.0 16v zbog registracije. Godiste od 94 do 1998-99, Cena u nabavci bez poreza, registracije i slicnih zajebancija oko 5.000eur. Bice koriscen 90% za otvoreni put, 10% grad Beograd. Imate li kakve predloge? Moji su od srednje klase tipa, Vectra, Laguna, Primera, Accord, a od vise srednje, Omega, Safrane, Galant, mislio sam i da uvrstim Volvo 850, ali me je Brick odvratio zbog toga sto ima neke decije bolesti vezano za prednju vucu, i sto ima taj pomenuti sistem Multiplex. Razmislao sam i o Saabu 9000 cse 94-95god, ali me strah da se upustim u kupovinu, zbog delova i servisa. Ako od liberalizacije ne bude nista, onda cu traziti ovde sta ima u ponudi. Pretpostavljam da je bolje da jurim ove vece, jer bi trebalo da su kvalitetnije napravljeni i mogu da izdrze nase puteve i rupe. Sta mislite?Lancia Kappa 2.0 20v
Comment
-
-
Omega ti se ne uklapa u ideju zbog RWD, godista su otprilike ta pre umasovnog uvodjenja multiplexa. pri tome, ja bih izbacio Vectru u bilo kojoj varijanti, u tim godinama Opel je jos hornicno patio od kvaliteta a te Vectre nisu ni priblizno dobre kao noviji modeli.
sto se tice Laguna i Volvo 850 je jedan te isti manje vise auto i dele iste bolesti (pomenuti prednji pogon su homokineticki zglobovi koj ne izdrze vise od 150.000 do 200.000km u tim pocetnim godistima) i istu elektroniku. 850 je do 1997. bez ikakve posebne elektronike kao i svi Volvoi a onda su ubacili sve moguce i nemoguce. pri tome su najbolja godista 1995- 1997. btw, za neke druge proizvodjace mozda crkavanje zglobova na tim kilometrazama i nije decija bolest vec stalno stanje problema ali se tako ne tretira jer su navike da su ti auti prosto takvi.
posto si naveo uslove koriscenja ja bih na tvom mestu porazmislio od Tojota Kamri varijanti ili eventualno Karina posto im je odnos cena dobijeno vrlo povoljan a pouzdanost jaca strana sto je bitno za voznju na otvorenom putu van gradova.
uzgred, mislim da od te pominjane liberalizacije na nacin kako se zamislja nema nista u dogledno vreme, nekoliko narednih godina a da ce najveci ustupak mozda biti vracanja na stari rezim ili slicno sve dok ne bude potpisan ugovor o pridruzivanju EU na nacin kao sto je Hrvatska imala pre nekoliko godina ili MK.
ja bih pre gledao na stanje konkretnog auta i fabricki ugradjenu opremu nego na sam model i godiste kao kriterijum, a da moze da se uklopi u budzet.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Originally posted by brickJa bih pre gledao na stanje konkretnog auta i fabricki ugradjenu opremu nego na sam model i godiste kao kriterijum, a da moze da se uklopi u budzet.Lancia Kappa 2.0 20v
Comment
-
-
Znaci ovako nesto ne bi bilo lose:
Link
Ili nesto ovako:
Link1
ili nesto ovako:
Link2
Nemojte da gledate na ove ponude kao neke konacne, one su tu samo radi uporedjenja a ne kao konacnog mog izbora. Meni licno ovde Volvo deluje staromodnije, Mitsubishi mi deluje sportski, onako Bmw-ovski, i svidja mi se a Renault je isto dobar, prava krstarica sa verovatno najvise opreme i udobnosti.Lancia Kappa 2.0 20v
Comment
-
-
Nije los Galant, video sam ga jednom uzivoV6 2.5 oko 160 ks, a i cini mi se da ga lik prodaje
SAAB 9000 CSE B234R MAPTUN AERO STEG 3+ powered by BOOST & Goran... Body Fat 98 Machine Fat 305 KS ... Lamela fact 490 Nm ...
Comment
-
-
uzmi sta tebi najvise odgovara imajuci u vidu i gde ce se (ovde) voziti i kakva je servisna podrska ako ti treba auto bukvalno za svaki dan pouzdane voznje.
da, Volvo 850 u tom opsegu godina je revidiran model i pokazao se kao "cist" od gresaka. od 97 se zove S/V70 i ima bitno komplikovaniju elektroniku prilagodjenu americkim kupcima i mogucnostima pa nije bas za nase uslove finansijski optimalan. (ima od te godine i bocne airbagove i gomilu drugih stvari koje potencijalno ako crknu zahtevaju podosta para).
ali, sa druge strane 850 pruza visok stepen bezbednosti, komfora, solidne perfomanse a ekstra ako je turbo, jedino jede prednje gume samo tako, i zahteva skupe gume pa i to ulazi u cenu koriscenja...ali to je vec opsti problem prednjeg pogona.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Servisna mreza, to kod mene ne postoji. Vec sam na vise mesta pricao, o problemima sa servisima, ali sva sreca te nisam imao potrebe mnogo za njima. Pa meni je problem da zamenim kocionu tecnost a kamoli nesto drugo. Kad je bilo potrebno servisirao sam auto u Bg. Posto sam i Nissana servisirao u Bg, bilo koji sledeci bi isto tako morao. Brick, posto vozis Volvo veoma dugo i poznajes ih najbolje od nas ovde na forumu, kakva su tvoja iskustva sa servisima za njih? Delovi za ovaj 850, moraju original ili ima i aftermarket proizvodjaca. Koliko kostaju za 850, filteri, kaisevi, diskovi, plocice i ostali potrosni materijal? Ima li svaki model klimu? Koliko prelaze motori? Imaju li metalnu ili plasticnu usisnu granu? Kakva je oprema? Vidim da ima neki GLE, GLT? Koji su se motori najbolje pokazali?Lancia Kappa 2.0 20v
Comment
-
Comment