Set za popravku pneumatika

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bokija
    CBC Senator XXL
    • 25.01.2008
    • 640
    • Beograd

Set za popravku pneumatika

Razmisljajuci o plinu dosao sam do tacke gde me napusta rezervni tocak i umesto njega dolazi set za popravku pneumatika...E sad,nek ispadnem glup u drustvu,ali ja to nikad nisam ni video a kamoli probao.Jel moze neko da mi kaze,iz iskustva kako radi i moze li posle ta guma da se popravi kod vulkanizera ili je upropastena?Naravno i koliko kosta i gde se moze kupiti neka kvalitetna verzija toga?P.S.Pod TRAZI nema nista samo izbacuje praznu stranu bilo sta da trazim
    I'm not beautiful,but I'm stupid
  • etibor
    CBC Senator
    • 12.05.2008
    • 293
    • Pancevo

Taj set nije losa stvar ali samo za rupe od eksera i ako ti rikne ventil, pa pusta. Posle koriscenja seta mislim da mora da se menja ventil, a guma moze da se krpi normalno samo se prethodno ocisti od tog lepka. Mada ja rezernu gumu nikada ne bih vadio iz gepeka. Desilo mi se kada sam se vracao sa mora da sam tako lepo probusio gumu da mi ni 5 setova ne bi pomogli. A "pametni vulkanizeri" nisu imali obicnu flekicu (doduse malo vecu) da mi zakrpe gumu. Probusio sam je na kamen i to tacno pa ivici (profil 45) od Kotora do Podgorice sam vozio na rezernoj, bez nje bi samo mogao da sednem i placem pored auta, jer nigde usput niko nije imao novu gumu mog profila...

U prevodu: NE VADI REZERVNI TOCAK IZ GEPEKA NIKADA.........

Pozdrav...
    Stilo 1.9JTD 16v 140KS

Comment

• bokija
      CBC Senator XXL
      • 25.01.2008
      • 640
      • Beograd

Da,ali gde staviti bocu a auto da ostane upotrebljiv za mene kao majstora koji stalno vucem gomilu alata i merdevine?A to ,skini lepak,zar nema elegantnije resenje s obzirom da danas mnogi automobili dolaze fabricki bez rezervne gume,samo sa setom.

Comment

• mane
        CBC Član
        • 22.02.2008
        • 22
        • beograd

boca

pa, imam jedno solomnsko resenje...ne stavljaj plin a i imaces problem oko atesta, jer koliko ja znam te boce koje se ubacuju u rez.tocak ne mogu da se atestiraju iz kog razloga ne znam ali par ljudi ima bocu u tocku i niko od njih nema atest sto predstavlja problem za tehnicke preglede i muriju...Raspitaj se bolje
        ...kada dobro razmislim, tesko mi je da se shvatim....

Comment

• vujke
          Admin
          • 29.09.2004
          • 1673
          • Mladenovac
          • Daewoo Lanos 1.5SX

Ovo za atest si se nalupao, proveri ponovo..
          while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• -Vedran-
            CBC Senator XXL
            • 03.10.2004
            • 3255
            • Beograd

Nece imati nikakav problem oko atesta. Pola foruma (medju kojima sam i ja) ima tocak boce i imaju atest...
            Power of dreams !!!

Comment

• nidza
              CBC Senator XXL
              • 16.04.2008
              • 496
              • nbgd

Ovako:

1. turi tu bocu i uštedi lepo sebi gomilu para koje bi sprcao na gorivo.
              2. izbaci rezervni točak (možeš da ga spakuješ kad putuješ negde dalje, ćopavi točkovi ne zauzimaju mnogo mesta).
              3. po gradu imaš mobilni, imaš drugare. Slobodno možeš da pozoveš mene i izvadićemo moj točak iz gepeka da se odklackaš do kuće ili vulkanizera. Uostalom, za kog mog pravimo ovaj klub? Da se sunčamo ispred Continentala?

Ako ne voziš matore polovne gume, a nadam se da ne, iz više razloga, verovatnoća da ćeš stvarno imati ozbiljan defekt, da set ne može da pomogne je minimalna. Ja sam prešao do sad beskonačno kilometara i samo sam jednom imao gumni defekt na jugu, i to nakon što je prednji desni točak uleteo u takvu rupu, da je guma ispustila - na pola Gazele u 3 ujutru. Nisam verovao da tako brzo umem da zamenim točak.

Turaj lepo plin i da častiš na dan kad se bude otplatio.
              Ne brže od života. Vodite računa sa kim sedate u kola kao suvozač.

Comment

• etibor
                CBC Senator
                • 12.05.2008
                • 293
                • Pancevo

Naravno da turis plin.
                Samo po potrebi kao sto kaze i nidza nosi rezervni tocak sa sobom.
                Atest dobijas sigurno, to nema veze kakva je boca u pitanju ako ima papire od proizvodjaca.
                Ako castis kada se otplati plin onda se vidimo za mesec dana
                Stilo 1.9JTD 16v 140KS

Comment

• STILISTA
                  CBC Veteran
                  • 17.12.2007
                  • 182
                  • BEOGRAD

Originally posted by bokija
                  Da,ali gde staviti bocu a auto da ostane upotrebljiv za mene kao majstora koji stalno vucem gomilu alata i merdevine?A to ,skini lepak,zar nema elegantnije resenje s obzirom da danas mnogi automobili dolaze fabricki bez rezervne gume,samo sa setom.
                  pa tako vuci i rezervni tocak!
                  nasi putevi nisu za set za popravku ili imas para na bacanje za slep sluzbu!

Comment

• 206
                    Admin od ispočetka :)
                    • 09.12.2004
                    • 9548
                    • Beograd
                    • 206

Kupi RunFlat gume
                    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• bokija
                      CBC Senator XXL
                      • 25.01.2008
                      • 640
                      • Beograd

Uff,nekako i da covek izbroji 800 okupatorskih ,al kad pogledam da svi koji imaju problema sa ubrizgavanjem i u****vanjem imaju plin,iskreno uplasi me.Strasno mi je cuti da neko upadne u takvu frku kao Boki 1982 pa nikad kraja.Opet 30% jeftinija voznja je privlacna stvar....

Comment

• mane
                        CBC Član
                        • 22.02.2008
                        • 22
                        • beograd

atest

Originally posted by vujke
                        Ovo za atest si se nalupao, proveri ponovo..
                        Nema sta da proveravam ako ti imas atest za bocu u prostoru za rezervnu gumu voleo bih da ga vidim...
                        ...kada dobro razmislim, tesko mi je da se shvatim....

Comment

• Milos011
                          CBC Početnik
                          • 07.05.2007
                          • 6
                          • Beograd

Ja vozim na plin, boca umesto rezervnog točka (Bravo 1997). imam atest.
                          .
                          A što se same ugradnje tiče imaš izbor:

ILI SE NERVIRAJ SVAKI PUT KAD ČUJEŠ POSKUPEO BENZIN I SVAKI PUT
                          KAD DOĐEŠ NA PUMPU

ILI

ČEKA TE STALNO NEKO CIMANJE, ŠTELOVANJE, GLUPOSTI OKO PLINA

....pa biraj

Comment

• vujke
                            Admin
                            • 29.09.2004
                            • 1673
                            • Mladenovac
                            • Daewoo Lanos 1.5SX

Ili ugradi sekvent
                            while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• etibor
                              CBC Senator
                              • 12.05.2008
                              • 293
                              • Pancevo

Jest da nema veze sa popravkom pneumatika, ali meni je stajao tocak u gepeku, a na njegovom mestu boca od plina...
                              Ako spominjes 800 okupatorskih komada para to je onda sigurno seqvent plin, samo to i uzimaj nikakva druga kombinacija te nece usreciti. I to gledaj da ti ugrade neki kvalitetan, sto je uvek diskutabilno, ali nadam se da hoce...
                              Ja sam imao na puntu obican plin preko usisne grane (ne znam kako se taj sistem zove) komplet LOVATO, odlicno ugradjen, kod coveka koji stvarno zna posao. Ali posle 15000-20000 km mora da pocne da zeza pa to ti je... Jako je malo ljudi koje nije zezao takav sistem za plin. Dok je seqvent nesto drugo i po meni ipak dosta ozbiljnija stvar...
                              Nemoj mnogo da se razmisljas, ugradi seqvent i ima da se vozis ko covek, a ne ko biiip... , ja sam vozio punta skoro godinu dana na benzin, i presao oko 10000 km, posto sam se razmisljao da li da ugradim ili ne, kada sam ugradio plin vozio se jos godinu ipo dana i presao oko 35000 km, ko covek ...
                              P.S. Da nisam prodao Punto sad bi skenirao ateste i postavio...

Pozdrav.
                              Stilo 1.9JTD 16v 140KS

Comment

Working...
                              X