Ukraden kljuc u inostranstvu, nemam rezervni, kodirna je , s

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sw.brick
    CBC Senator XXL
    • 09.10.2004
    • 8141
    • Beograd, barajevo-zemun
    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

1) za otvaranje auta pozoves lokalnu spansku policiju. (pretpostavka je da govoris ili pises spanski, ili da nadjes neki metod sporazumevanja).
    objasnis problem i ti se identifikujes kao vlasnik.

2) policija ima svog bravara koji to otvara ko od sale, naravno zapisnicki.

3) to je da bi dosao do papira o vlasnistvu kojima dokazujes da je tvoj auto, ako su slucajno unutra.

ako imas kod sebe dokaz o vlasnistvu, pravac Porse (ili Seat, ili ko je vec u Barseloni ovlasceni UVOZNIK za VW).

1) sastavis zapisnik, uplatis "taksu" i narucis da ti fabrika izradi kopiju kljuca a prema VIN broju tvog auta.

2) sacekas koji dan, nedelju, koliko vec moras da sacekas, i preuzmes kljuc koji ce u servisu koji je odredio uvoznik biti iskodiran

u obe varijante ti si taj koji ce placati troskove, i ti sa taj koji mora da proguta knedlu i saceka koliko god da je potrebno, i 12 dana ili koliko vec da se realizuje zahtev.

postoji sansa, da uz doplatu trazis expres uslugu i dostavu novog kljuca iz maticne fabrike licnom kurirskom dostavom. da li je na raspolaganju ne znam, ali pitaj, proveri...

pitaj, stalno pitaj, raspitaj se tamo u lokalu koje su ti opcije.

odavde mi ne mozemo da ti pomognemo, tamo moras da zavrsis posao.

na tebi je da procenis da li imas vremena/ finansija da cekas tamo dostavu novog kljuca, ili je efikasnije da se vratis ovde pa kada zavrsis sa novim kljucem u rukama ponovo odes po auto, a auto u medjuvremenu das na cuvanje u policiju, garazu, negde ??

potrazi i pomoc automoto kluba, oni takodje mozda mogu da ti organizuju deo pravnog posla, i savetom olaksaju proceduru i odluku.

ako auto nije na tvoje ime, tj ti licno nisi vlasnik, onda ces morati prvo da pribavis pismenu saglasnost odnosno overeno odobrenje vlasnika za izradu novog kljuca.

takodje, posto imas pristup internetu, a ako poznajes jezik povezi se sa lokalnim VW klubom, i tamo priupitaj za savet.

lokalni ljudi ce najbolje znati kako se najbrze obavlja citav niz koraka, i gde je najpovoljnije.

ako ne znas jezik, mozda da pronadjes neku osobu, koja poznaje spanski i jezik kojim ti mozes da govoris (podrazumevam nesrpski jezik, neki sire poznat poput engleskog, nemackog, francuskog s obzirom da si u turistickom kraju).

sta god da radis, trudi se da tacno objasnis fakticko stanje i samo istinu u svakoj komunikaciji.
    papir je pozeljan, zavede se broj papira pa po tome mozes da pratis tok dogadjaja oko narudzbe kljuca itd.

eventualno mozes da zoves za pomoc i ambasadu/ konzulat a uz njihovu pomoc ces i lakse sastaviti/ popricati na spanskom sa lokalnim nadleznim sluzbama- firmama.
    volvo
    945 SE turbo lpg
    344 GL lpg

Comment

• djukic
      CBC Senator XXL
      • 27.03.2005
      • 2526
      • Beograd

Originally posted by uglavnom_bezopasni
      Krenuti na put bez rezervnog ključa, i to još u kodiranoj varijanti...
      Ja neidem ni do Zlatibora bez: Master kljuca, kar pas kartice, kompleta karika i letecih lezajeva cisto da se nadje...

Inace kljuc za lupo u beogradu kosta oko 70tak eura. Moze odma da se uradi...
      https://t.me/pump_upp

Comment

• dintel011
        CBC Senator XXL
        • 12.03.2005
        • 348
        • Beograd, Vidikovac

Originally posted by skaarj
        Pa stvarno strasno.
        Covek se obratio za pomoc na drugom forumu i nekoliko ljudi mu preporucilo da se obrati ovde jer ovde ljudi uvek hoce da pomognu i znaju mnogo vise nego tamo.
        I onda ga ovako docekasmo...
        Stvarno strasno za sve nas.
        Inace svakome moze da se desi nevolja, sve se placa sve se vraca, neko odozgo vidi sve.

Comment

• stefanves
          CBC Senator XXL
          • 10.12.2006
          • 1351
          • BG

Ljudi, jel' vi mene zezate. Citate li vi njegove porku, ili samo moje?
          Covek mu da savet, a ovaj mu odgovara u fazonu kao znam ja to, sta me podjeb*avas koji ku*ac .To sto sam rekao da je debil, bilo je samo propratno onom njegovom:"Kao da sam debil...".
          Uostalom procitajte sta ovde pise:
          Kao da sam debil , posalji master key. Taj kljuc vishe namam , to jeste prikupovini sam dobio samo jedan . To sa servisom -isto , nemam 12 dana .

Hvala puno ,gubio samvreme
          Plus, kao da su ovde svi placeni da daju odgovore(To se moglo zakljuciti iz: gubio sam vreme, bla bla bla).
          Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
          Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• Joca*KANADA*
            Banovan
            • 16.02.2008
            • 48
            • Montreal-beograd

Odes u porsche odneses im papire, ne treba ti ni master key ni kartica, naprave ti na licu mesta novi kljuc, platis, palis.

Imao sam iskustva da mi ispadne deo koji izlece sa sve dugmicima za otkljucavanje(ostala samo baterija na privezku) i nemojte mi pricati kako to ne moze tako. Cak sta vise zavisi kako je organizovan servis, das im podatke telefonom i dodje covek na lice mesta sa kljucem. Cena jednog kljuca sa kodom za a6 je 300e, drugi(rezervni) kosta 150e. Zajedno 450e! varijanta terenca je valjda jos oko 200e

Comment

• muamua
              CBC Veteran
              • 25.02.2006
              • 194
              • muamua

Originally posted by stefanves
              Ljudi, jel' vi mene zezate. Citate li vi njegove porku, ili samo moje?
              Covek mu da savet, a ovaj mu odgovara u fazonu kao znam ja to, sta me podjeb*avas koji ku*ac .To sto sam rekao da je debil, bilo je samo propratno onom njegovom:"Kao da sam debil...".
              Uostalom procitajte sta ovde pise:
              Kao da sam debil , posalji master key. Taj kljuc vishe namam , to jeste prikupovini sam dobio samo jedan . To sa servisom -isto , nemam 12 dana .

Hvala puno ,gubio samvreme
              Plus, kao da su ovde svi placeni da daju odgovore(To se moglo zakljuciti iz: gubio sam vreme, bla bla bla).
              ja nisam to video...ako si mu to rekao!!!
              ...leva traka nije za sporu voznju...

Comment

Working...
              X