Sema strujne instalacije

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • shon3i
    CBC Član
    • 25.07.2008
    • 16
    • Beograd

Sema strujne instalacije

Juce sam ustanovio da mi upaljac ne radi, i danas sam pronasao kvar. Kada su mi povezivali radio (neki elektricari), izgleda da nisu prikljucili upaljac ponovo na struju e sada, posto sam pored toga otkrio da ima jos jedna zica koja nije povezana a u stvari ta zica kada se spoji sa plusom krece da pisti onaj alarm recimo kada u kolima zaboravis da ugasis svetlo i otvoris vrata. Posto sam nasao dva plusa jedan direktni, jedan preko prvog kontakta, zatim zicu za sat koja treba da ide do direktnog plusa da bi pamtio sat trenutno vreme.

E sada da li upaljac treba da ide preko prvog kontakta?
    i Taj alarm kako treba povezati? jer kada ga povezem, cim otvorim vrata bez obzira da li je kljuc u bravi ili ne stalno pisti.
  • RedboX
    CBC Senator XXL
    • 28.11.2006
    • 1537
    • Novi Beograd

Kod mene pisti ako su otvorena vrata a upaljena svetla bez kljuca u bravi.
    I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...

Comment

• deki-ascona
      Bio nam je drug! RIP
      • 10.04.2007
      • 2118
      • NI , Trosharina

Kod mene pisti na upaljena svetla i sa kljucem i bez kljuca.

A upaljac moze da se veze na bilo koju struju, mozda je cak i najbolje sa sata, posto su blizu. Bolje je da bude stalna struja da ne bi suvozac morao da ceka da se vratis u kola i da gurnes kljuc u bravu da bi upalio cigaretu.

Isto kao radio...
      Originally posted by Valent Vudriga
      ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
      Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• shon3i
        CBC Član
        • 25.07.2008
        • 16
        • Beograd

A da li pisti bez upaljenih svetla i sa otvorenim vrata, bez kljuca? posto kada povezem ovu zicu to se zapravo desi, odnosno dok ne zatvorim vrata ili ne dam kontakt?

Comment

• RedboX
          CBC Senator XXL
          • 28.11.2006
          • 1537
          • Novi Beograd

kod mene ne samo ako se otvore vrata a motor ne radi, da se ispravim ovo pisti i sa kljucem i bez kljuca u bravi
          I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...

Comment

• UkiMazda
            CBC Senator XXL
            • 16.11.2007
            • 444
            • Beograd
            • Alfa 156 2.0TS

Da, kad su upaljene pozicije/farovi, a auto ugasen, pocece da pisti cim se otvore vrata.Nece pistati samo u slucaju da je auto upaljen ili ako je na kontaktu.
            Ako pisti stalno i ima mali tajmer na sebi, moze da bude bomba...

Comment

Working...
            X