Kako ispraviti...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • KMaRKo
    CBC Član
    • 25.03.2008
    • 13
    • Beograd

Kako ispraviti...

Auto je toyota corolla '92 za americko trziste. Auto je uvezen i u saobracajnoj pise da je motor 1800 ccm. Verovatno je to samo prepisano iz proslih papira jer je auto mislim pre Srbije bio u Ukrajini ili tako nesto. Koliko ja znam toyota tih generacija nikad nije imala motor od tacno 1800 ccm. Ovaj motor ima oznaku 4A-FE, a svi 4A motori su 1.6 sa razlicitom snagom (mislim od 105 - 115 KS). Kako dokazati i gde ispraviti tu gresku?
    Koliko idemo? 96, a tek smo u trecoj!
  • bozza1979
    CBC Veteran
    • 08.01.2007
    • 112
    • Beograd

Raspitaj se za detalje u SUP-u...
    Ja sam imao problem kad sam u peglici menjao motor pre 10 godina... U saobracajnoj od peglice iz koje je izvadjen, pisalo je da ima 24 kW umesto 18... Sve reseno na tehnickom pregledu.... I pri izdavanju nove saobracajne, upisana prava vrednost...

Comment

• KMaRKo
      CBC Član
      • 25.03.2008
      • 13
      • Beograd

Mislis da mogu da kazem tipu na tehnickom da je greska i da mi moze pomoci? Kako onda on da zna koja je tacna kubikaza, verovatno mu treba neki katalog ili drugi izvor informacija...?
      Koliko idemo? 96, a tek smo u trecoj!

Comment

• bozza1979
        CBC Veteran
        • 08.01.2007
        • 112
        • Beograd

Nista te ne kosta da pitas... Pretpostavljam da moze po nekom katalogu... Ili te, mozda, posalju na neko posebno vestacenje...
        Najpre pitaj u SUP-u za proceduru...
        Kod nas gomila vozila ima upisanu pogresnu kubikazu, ali 99% manju... To se masovno radilo 90-ih godina...
        Stvarno se ne secam detalja kako sam ja ovo zavrsio... Ali nije bilo preterano cimanje...
        Tebi bi moglo da predstavlja problem, ako se taj model pravio samo za Ameriku, tj. ako ga nema u tim evropskim katalozima...

Evo, nadjoh na netu:
        The engine was used in the Toyota Corolla Sedan from 1988 to 1998 and in the 5th Generation Celica ST models from 1989 to 1993 both in North America and Europe. European Camry used this engine from '87 to '91.
        Tako da ne bi trebalo da nema veze sto je iz Amerike

Sve u svemu, pravac Ljermontova... Ali i digitron u ruke, jer, mozda ti se ne isplati da se cimas, ako neces dugo da zadrzavas auto...

Mozda je najbolje da sacekas da pocnu sa izdavanjem novih tablica, da ne menjas bespotrebno saobracajnu...

Comment

• sri98
          Admin od Trpeze
          • 24.10.2004
          • 7262
          • Republic of Konjarnik
          • Toyota Corolla E 210

Originally posted by bozza1979
          Mozda je najbolje da sacekas da pocnu sa izdavanjem novih tablica, da ne menjas bespotrebno saobracajnu...
          E ako ga ne izvuce tih 200 din....
          Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• supic dejan
            CBC Veteran
            • 11.07.2006
            • 146
            • Novi Sad

To rešavaš samo na tehničkom pregledu i prilikom registracije napomeneš da je greškom upisana pogrešnja kubikaža motora, i mislim da nebi trebalo da bude problema oko ispravke.

Comment

• JaMaL
              CBC Senator XXL
              • 14.04.2007
              • 448
              • JaMaL

Imas samo 2 opcije... ili ce da po katalogu ti poveruju da je to taj motor i upishu drugu kubikazu... ili sto je verovatnije ides na vestacenje... koje moze dovesti i do otvaranja motora i merenja zapremine...

Comment

• bozza1979
                CBC Veteran
                • 08.01.2007
                • 112
                • Beograd

Originally posted by sri98
                Originally posted by bozza1979
                E ako ga ne izvuce tih 200 din....
                Nisam rekao to zbog para, nego da se ne cima dvaput bezveze.... Ali, opet, to zavisi i kad mu istice registracija...
                Jbg, i covekovo vreme kosta....

Comment

Working...
                X