Stop svetla - ideja

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • HotDog
    CBC Senator XXL
    • 06.05.2005
    • 965
    • BSG 75 (011)

Stop svetla - ideja

Nemam pojma da li ovo negde postoji, ali palo mi je napamet i meni zvuci interesantno, pa ce mozda i jos nekom biti:
    U pitanju je vise stop svetala koje se pale u tom broju u zavisnosti od intenziteta kojim se pritiska pedala kocnice, nesto slicno ovim dvema varijantama:

Pretpostavljam da nije nemoguce za isvesti...
  • Skyline GT-R
    CBC Senator XXL
    • 13.02.2005
    • 806
    • Chicago - My Kind Of Town

Zvuci kao pametna stvar,e sad ...kako bi se to realizovalo u praksi.....Mislim, sa koje daljine bi bilo uocljivo...

Comment

• TETAK
      CBC Senator XXL
      • 30.09.2004
      • 3034
      • Čačak, Srbija

Video sam nešto slično u praksi stim da se radilo o menjanju učestalosti treptanja dodatnih stop svetala.
      Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

Hmm...da li po zakonu stop svetlo sme da treperi? Sve mi nesto govori da ne sme, ne bih da damo pandurima povod da nas trkeljisu...

Comment

• srle1
          CBC Senator XXL
          • 08.02.2005
          • 320
          • Beograd

Ne sme čini mi se
          Ko leti vredi, ko ne leti ne vredi!

Comment

• VTEC
            CBC Veteran
            • 06.11.2004
            • 199
            • Novi Beograd

Jednostavno resenje bi bilo sledece, da na primer vec napravis sekvecnu paljenja odredjenih dioda (ili sijalica) na stopkama. Ta sekveca bi se aktiviralia po pritisku na kocnicu i ako drzis kocnicu sekvenca dodje do kraja ako pustis prekine se na pola (zavisno od duzine drzanja kocnice)

Moze jako lep efekat da proizvede, mnogo je jednostavnije nego da pravis senzor pritiska koji bi palio odredjene diode
            16 v's thats 8 more than i need!

Comment

• kilson
              Moderator
              • 09.10.2004
              • 3216
              • NoviBGD
              • AR 75 GT

Ma nije fora u treperenju... Zamisli situaciju vozish extremno brzo i "liznesh" kochnicu, samim tim se jedva upali "stopka" a uslovi su takvi da je otezhana vidljivost itd... Uh, ne smem ni da zamishljam.

Bolja, t.j. najbolja varijanta ti je da napravish uredjaj koji pali sva chetiri migavca pri extremnom kochenju (to mi je postala automatska reakcija) par puta me je spaslo i te kako - nigde drugde nego na zastojima koji se ne retko javljaju na autoputu...
              Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• BOOST
                Founder - Admin od Začetka
                • 29.09.2004
                • 8726
                • Gislaved//Sweden
                • SAAB 9000 AERO R; SA

Vidi, ideja ti je napola dobra.

BMW na zadnjoj seriji 6 ima stop svetlo koje svetli jace i jace sto se pedala stiska jace.

Moja ideja je malo prevazista BMW, iz razloga sto moja zamislo koristi G senzor, dakle nema laganja. Prikazivao bi realnu deakseleraciju i kako nazad , sa stubom LED dioda tako i jedan manji stub na A stubu unutar auta da bi sam vozac mogao da komparira svoj efekat prema efektu kocenja auta ispred sebe.

No, sta da ti kazem, patentni biro je tumarao po bazi podataka i nasao da je sistem proban u New York od strane Zutog Taxi kompanije tamo negde u 50-im godinama proslog veka.

Kad sam to saznao izgubio sam volju sa tom idejom.

Ako te zanima vise, pitaj
                Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                move your mind

Comment

• HotDog
                  CBC Senator XXL
                  • 06.05.2005
                  • 965
                  • BSG 75 (011)

Ideja je bila pre svega estetska pa tek onda, ako je uopste, i prakticna, uvek bi pored tih "show" stopaljki postojalo i par obicnih..
                  Ali pretpostavljam da bi, ako je stvarno zabranjeno da bilo sta pozadi treperi, cesto drndanje kocnice manjeg ili veceg intenziteta proizvelo bas taj efekat light show-a, tako da bi pre ili kasnije prizvalo nezeljenu paznju

To sa paljenjem sva cetiri je dobra fora....

Comment

• Wiz
                    CBC Senator XXL
                    • 30.09.2004
                    • 3104
                    • Nish

Originally posted by Samurai Jack
                    Hmm...da li po zakonu stop svetlo sme da treperi? Sve mi nesto govori da ne sme, ne bih da damo pandurima povod da nas trkeljisu...
                    Video sam juce jednog sa Golfom II kako je montirao to stop svetlo sto treperi,ma bezveze

Comment

• HotDog
                      CBC Senator XXL
                      • 06.05.2005
                      • 965
                      • BSG 75 (011)

To je vec samo cisti light show. Ovo moje bi se zvalo " estetski-indikator intenziteta-kocenja"

Comment

• OPC
                        CBC Član
                        • 16.12.2004
                        • 82

novi pasat ti ima to sa sva cetiri zmigavca.kad normalno kocis svetle ti stopaljke a kad jako kocis nda se upale sva cetiri.
                        sa postupnim pojacanjem svjetla ti je radio mercedes vec prije par godina ali su nesto zapostavili a sad vidim Boost kaze da BMW ima nesto slicno

Comment

to imaju manje više svi novi bmw-i za američko tržište (prvi je imao valjda redizajnirana trica coupe), a za europu ne znam da li su uveli. uglavnom, stop svjetla svijetle u dva intenziteta

Comment

• HotDog
                            CBC Senator XXL
                            • 06.05.2005
                            • 965
                            • BSG 75 (011)

Neko ovde poseduje vremensku mashinu, krade mi ideje i prodaje ih velikim firmama

Ups,tek sam sad provalio Boost-ov post

Comment

• Vegas^z06
                              CBC Član
                              • 26.04.2005
                              • 43
                              • Las Vegas

Ma 90% automobila u americi ima svijetla koja su na zadnjem staklu odma iznad gepeka ili ispod krova i koje svijetli kad stisnes kocnicu i treperi....za 545 sam i ja procitao da kad kocis pali se gornji dio stop svjetala...ustvari kao neke linije i sto jace kocis tako se vise linija upali, a ako ode jedno stop svjetlo onda ovo drugo svjetli jace, nesto na tu foru, i lafo ima senzor ako je slaba vidljivost isto jace svjetle stop svjetla....

Comment

Working...
                              X