VR6 2.9

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • stojadinov
    CBC Član
    • 01.09.2008
    • 35
    • pancevo

VR6 2.9

gledao sam jedan motor vw vr6 2.9,e sad lik kaze da motor hoce da potrosi malo ulja i kaze odprilike na 1000km oko pola litre,majstor koji je vadio taj motor iz auta kaze za motor da je bas dobar ! Gledao sam oko njega da vidim dali negde pusta,i nista bas je suv sem na mestu gde mu stoji servo pumpa,ona je pukla i izbacila to ulje samo na taj deo motora,izduvna grada delimicno suva,malo garezi ali nije nista masna!
    Inace motor je bio u coradu i lik ga je izvadio zato sto nije mogao da ga nasteluje da radi na benz i trosio je ko lud ali kada je poceo da vadi motor tek je tada video da je crevo koje je od bakra i koje vraca visak goriva bilo prikljesteno sa uredjajem za plin i da je zato gutao koliko god mu pumpa posalje,i da zato nije mogao da ga nasteluje na benz da radi ok!

dali neko zna,moze da mi predlozi jos nesto sta bi moglo da se pogleda na motoru da se vidi kakav je motor,bilo bi dosta lakse da je u nekom autu,ali stoji na stolu
    ...
  • Kanarinac
    CBC Senator XXL
    • 08.10.2004
    • 2870
    • BG,Weedikovac

Ova potroshnja od pola litre na 1000 nije nikako mala.znachi na 7000km dolijesh 3.5L ulja.Zaobishao bi ja to

I love my

Comment

• stojadinov
      CBC Član
      • 01.09.2008
      • 35
      • pancevo

hvala na savetu,ja sam se bio zagrejao za njega ali sam pomislio da se malo bolje raspitam,sto se i izplatilo

hvala jos 1
      ...

Comment

• kilson
        Moderator
        • 09.10.2004
        • 3216
        • NoviBGD
        • AR 75 GT

Shto je pola litre na 1000 Km mnogo? Druga stvar, to uopshte ne mora biti pokazatelj stanja motora... Pitanje je kada je menjao ulje i pitanje je koje ulje je sipano.

A mozhda taj motor fabrichki nishta ne troshi ulja pa je pola litre mnogo.
        Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• Kanarinac
          CBC Senator XXL
          • 08.10.2004
          • 2870
          • BG,Weedikovac

Pa vidi ovako ne znam kako ide sa alfama stvarno ali za neka normalna kola 3.5 litre ulja na 7000km je i vishe nego mnogo.Meni auto troshi litar do litar i po na 7000.A to shto kazhesh ko zna koje ulje su sipali je onda josh gore.Znachi ta potrsohnja nikako nije dobra,a pogotovo ako je loshe ulje sipano.Dakle karike su vrlo verovatno popustile.Da je u pitanju 2 litre pa i da kazhesh da je ok ali ovo nikako nije.

I love my

Comment

• kilson
            Moderator
            • 09.10.2004
            • 3216
            • NoviBGD
            • AR 75 GT

Pa, ipak je shestak u pitanju - daj mu malo tolerancije. Verovatno znash koje su boljke u VR6-icama - a chisto sumnjam da su to upravo karike. Ipak bih proverio shta fabrika kazhe za potroshnju jer je to starija konstrukcija motora + loshe ulje + dva cilindra vishe i eto razlike...

Ovog sam mishljenja u vezi svakog V6 motora - pogotovo ako je npr. euro 1 ili 2. Naravno, sve bih to podrobnije ispitao kako sa vlasnikom, tako i sa servisnom knjizhicom - ukoliko me interesuje taj automobil.

Alfini V6 generalno nemaju problem sa potroshnjom ulja.
            Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• Kanarinac
              CBC Senator XXL
              • 08.10.2004
              • 2870
              • BG,Weedikovac

Ma generalno vr6 je jedan od najvecih promashaja po meni.Ogromna kubikazha,malo konja,troshi ko mentol,odrzhavanje koshta ko da je v10 u pitanju

E sad ima nekoliko ljudi ovde koji imaju vr6 motore pa bi bilo dobro da se jave,ali siguran sam da ne sme toliko da troshi.Imao sam shestaka u kocki 2.5 nisam ga bash dugo vozio ali znam da ulje nije troshio u tim kolichinama. Znam i josh par ljudi koji imaju sestake i nemaju taj problem.Dakle do do 2 litre na zamenu je tolerantno po meni bar

I love my

Comment

• stojadinov
                CBC Član
                • 01.09.2008
                • 35
                • pancevo

pitacu bas lika sta je sipao od ulja,bas me sad interesuje
                predpostavljam da bi izduvna grana bila malo vise masna na tu potrosnju ulja,ali kad sam gledao nju ona je bila malo garava,e sad mozda i nije mogla da se zamasti zato sto je vozen non-stop na plin
                ...

Comment

• M-power
                  Moderator
                  • 10.01.2005
                  • 10060
                  • Bg; Banovo Brdo
                  • CorsaC, astra H,

Originally posted by stojadinov
                  ,e sad mozda i nije mogla da se zamasti zato sto je vozen non-stop na plin
                  Onda su mozda samo gumice ventila....
                  To date there has never been a faster car built for the public road and,
                  it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• stojadinov
                    CBC Član
                    • 01.09.2008
                    • 35
                    • pancevo

iz svih postova mi se cini da je uzimati taj motor kocka
                    ...

Comment

• M-power
                      Moderator
                      • 10.01.2005
                      • 10060
                      • Bg; Banovo Brdo
                      • CorsaC, astra H,

Uzimati svaki motor izvadjen iz kola je kocka.
                      To date there has never been a faster car built for the public road and,
                      it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

Working...
                      X