kupoprodajni ugovor

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Jing_Ko
    CBC Član
    • 27.01.2007
    • 56
    • Novi Beograd Automobil: Alfa Romeo 75 u pokusaju

kupoprodajni ugovor

Zanima me da li kupoprodajni ugovor mora da se uradi u opstini ili u agenciji da bi bio validan? Konkretno treba da popodne kupim kola od jedne firme, pa me zanima da li moram sa direktorom (posto sam sa njim dogovarao trgovinu) da potpisujem ugovor u nekoj obliznjoj agenciji (posto sumnjam da opstina radi posle 16:00) ili postoji i neka druga varijanta?
  • VLADA MIRKO ALFA
    CBC Član
    • 02.05.2008
    • 99
    • beograd bolec

kada obe ugovorene strane potpisu ugovo u dva primerka pa makar to bilo na parcetu papira u eventualnom problemu sud to priznaje ali bi ti bilo najbolje da odes sa tim direktorom u neku od mnogobrojnih agencia i da to zavrsite

Comment

• Jing_Ko
      CBC Član
      • 27.01.2007
      • 56

E to me je zanimalo...hvala na brzom odgovoru!!!

Comment

• Type_R
        CBC Senator XXL
        • 26.05.2007
        • 900
        • Valjevo

kupim kola od jedne firme
        Jel se auto vodi na firmu?
        3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• Jing_Ko
          CBC Član
          • 27.01.2007
          • 56

Da, vodi se na firmu, u saobracajnoj stoji ime firme.

Cisto da dodam da sam sada zvao agenciju za prenos motornih vozila i da mi je covek rekao da ustvari ne treba da se pravi ugovor (?) vec da mi oni izdaju fakturu (racun, neku vrstu ugovora) u koju je uracunat pdv (ako sam dobro razumeo) i onda sa time direktno idem u policiju i zavrsavam saobracajnu na svoje ime (?). Jel zna neko nesto o ovome?

Comment

• uglavnom.bezopasni
            - 42 -
            • 03.02.2005
            • 2235
            • Novi Sad

Zavisi da li je firma platila PDV kad je uzimala auto, ako je npr. firma koja nije u sistemu PDV-a i platila je PDV, ti ga onda ne plaćaš.
            Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
            11.04. 0:12 #2
            Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• Jing_Ko
              CBC Član
              • 27.01.2007
              • 56

Cini mi se da je covek rekao da oni placaju pdv, mada ja u tom trenutku nisam znao sta to znaci s' obzirom da nisam znao proceduru kupovine kola od pravnog lica.

Comment

• Type_R
                CBC Senator XXL
                • 26.05.2007
                • 900
                • Valjevo

Ja sam pre tri meseca preneo auto sa firme na moje ime.

Firma mi je napravila racun sa iskazanim PDV-om, znaci ja sam firmi platio pun iznos, cena auta+PDV.

Sa tim racunom+reg listom o promeni vlasnika+uplatnica za novu saobracajnu+uplatnica za admin taksu sam otisao u SUP i izvrsio promenu podataka o imaocu vozila.
                Nikakav kupoprodajni ugovor ti NE TREBA.

Stvar je u tome koliko se dugo auto vodi na firmu? kolika mu je trenutna vrednost i knjigama te firme????????????

Ovaj sto sam ja uzeo je boi u firmi preko 10 godina i mogao je da se otpise, ali radi reda pravili smo racun na 25000din, to je iznos sa PDV-om, znaci ja sam njima uplatio tih 25k + ostatak u kesu. Tako da se dobro dogovori sa njima o ukupnoj ceni auta.
                3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• Jing_Ko
                  CBC Član
                  • 27.01.2007
                  • 56

Auto je zvanicno 98, ali je prva reg. 99 i dogovorili smo se da stavimo cenu "radi reda". Kazem ti nije mi bilo jasno sta mi je covek pricao jer nisam znao kako se prenosi sa firme na mene, ali sada smo razjasnili sve te nedoumice, hvala svima na pomoci!!!!!

Comment

Working...
                  X