mazda 323f bg

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • m.trivic
    CBC Član
    • 06.09.2008
    • 88
    • Beograd

mazda 323f bg

Dakle, izadjem sinoc da proverim nivo ulja u motoru posto skoro treba da se menja, imam sta i da vidim sipka suva, malopre odem da dokupim litar ulja, i sad vidim da ulje curi negde dole oko onih kajiseva.

Interesuje me okvirno, sta bi to moglo biti?
  • Golub.BG
    CBC Veteran
    • 04.02.2007
    • 103
    • Beograd

Najverovatnije semering radilice.

Comment

• UkiMazda
      CBC Senator XXL
      • 16.11.2007
      • 444
      • Beograd
      • Alfa 156 2.0TS

Pa da,semering od radilice 99%, koliko se secam kosta oko 150 din, i da bi se promenio mora da se skine zupcasti kais, ali sve u svemu nije ga tesko zameniti, jedino sto kais treba ponovo da se uzupci.Bitno je samo da je nisi palio bez ulja

Comment

• m.trivic
        CBC Član
        • 06.09.2008
        • 88
        • Beograd

Znaci nema razloga da budem preterano zabrinut, tj nebi trebao da bude mnogo skup kvar?

Comment

• m.trivic
          CBC Član
          • 06.09.2008
          • 88
          • Beograd

i moram da dodam da mi se nije palila lampica od ulja, tj. pali se samo na kontaktu i cim zaverglam motor normalno pali i gasi se lampica.

Comment

• UkiMazda
            CBC Senator XXL
            • 16.11.2007
            • 444
            • Beograd
            • Alfa 156 2.0TS

Ma nije skup kvar i lako se resava,a to sto ti se gasi lampica od ulja kad upalis,znaci da je imalo dovoljno ulja da pupma napravi pritisak, sto je opet dobro.Ali menjaj to pod hitno, da negde usput ne bi ostao bez ulja!

Comment

• m.trivic
              CBC Član
              • 06.09.2008
              • 88
              • Beograd

Hvala Uki, sutra idem kod majtora da mi to pogleda.

Comment

• kwisko
                CBC Veteran
                • 14.04.2008
                • 124
                • bg

ja sa tim kvarom vozim vec jedno 3 meseca a imam drugi semering u gepeku nego nikako nemam vremena da ga zamenim (posao od 2-3h ) nemoj da se plasis nije nista strasno samo je malo komplikovano za zamenu a najednostavnije ti je resenje da dolivas ulje (kao ja )

Comment

• m.trivic
                  CBC Član
                  • 06.09.2008
                  • 88
                  • Beograd

Vidim iz prethodnih odgovora da nije nista strasno sto pusta na semeringu malo, ali skoro mi je to gledao jedan majstor i kaze da moze biti problem ako ulje curi na zupcasti kais i zato mi predlaze da zamenim semering bregaste i semering radilice kao i zupcasti kais.

Comment

• kwisko
                    CBC Veteran
                    • 14.04.2008
                    • 124
                    • bg

po opisu bih rekao da je nepotrebno menjati semering bregaste a kais je preporucljivo menjati jer je curilo ulje po njemu a tu je velika temp pa zato postoji mogucnost da kais pukne jer je izgubio svoja svojstva u smislu elasticnosti i plasticnosti ... I evo jos jednog vaznog saveta ako vec to radis idi u mazdin servis jer zupcanik radilice je malo zaeban , naime koristi se na vise razlicitih motora tako da ima vise oznaka za zupcenje ... Dakle nemoj da ti to radi neki lokalni majstor da ti auto ne bi posle radio kao traktor kao sto je meni bio slucaj , uzupcio je covek kao na motoru od kombija pa mi se stesala kao da je slogirana i nisam mogao da nastelujem ler nikako

Comment

• totko024
                      CBC Član
                      • 03.12.2007
                      • 69
                      • Subotica

Kwisko potpunosti se slazem sa tobom jos ako je 16v i ne namesti dobro kuku lele auto ne vuce kako treba i tako dalje vec znate:-)
                      Preporuka dobar naravno i skuplji majstor ne mora da znaci al je tako naviklo biti...
                      zoom - zoom

Comment

• milannik
                        CBC Senator XXL
                        • 23.12.2004
                        • 1455
                        • Niš

Tu curi i kod mene, pa ga kais razbacuje po celom motornom prostoru
                        Ja se drzim devize "dolivanje i dolivanje"
                        Sve u svemu, samo proveravaj ulje stalno. I nemaj mnogo poverenja u lampicu, meni kad upali lampicu moram da dolijem preko litar ulja da bi dosao na minimum.

Inace, jednom sam dolio 3 litra ulja tako

Comment

Working...
                        X