Iskustva o Lancia Lybra...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nemanja_zivic
    CBC Član
    • 25.02.2008
    • 16
    • beograd

Iskustva o Lancia Lybra...

Ja sam Nemanja iz BG, i od petka sam vlasnik Lancie Libre 1.6, 2002.godiste.
    Buduci da nikada nisam vozio Lancije, molio bih za vasa iskustva i saznanja posto mi deset ljudi kaze da sam se zaj... a drugih deset da sam uradi pravi stvar !!
    Unapred hvala !!

ispravljen naslov teme
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Pa za pocetak i za ubuduce, obrati malo paznju na davanje imena temi koju otvaras, jer naslov "kako sta" nema ama bas nikakve veze sa pitanjem koje si u temi postavio, niti kome moze da pomogne jer ama bas nista ne znaci...
    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• robbieF
      CBC Član
      • 06.07.2008
      • 20
      • Beograd

Re: Iskustva o Lancia Lybra...

Kako si zadovoljan autom? Ja jurim neku Lybru karavan 1,9JTD pa me bas zanima misljenje vlasnika?

Pozdrav i nek te dobro sluzi.

Comment

• Srdjan
        CBC Senator XXL
        • 30.09.2004
        • 2416
        • Bajina Basta/Beograd

Da li od tih 10 ljudi sto ti kazu da si se zajebao mozda ne voze nekog raspad golfa 2 ili tako nesto slicno?
        Odlican auto, samo redovo odrzavanje i nema problema. Unutrasnjost je posebna prica.
        Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• yoopie
          CBC Član
          • 21.05.2008
          • 86
          • Novi Beograd

Koliko sam obavešten, Lybra i 156 su mehanički identične? Ne bukvalno naravno, mislim na motore, trapove, kočnice... Generalno stvari koje pašu sa mnogo rasprostranjenije Alfe.
          Stoka iz Bloka

Comment

• robbieF
            CBC Član
            • 06.07.2008
            • 20
            • Beograd

Stigla Lybra 1,9 jtd SW lx, 2004 god.

Da li ima jos neko sa Lybrom ovde ko je zainteresovan da se prikljuci mailing listi koja je u nastajanju?

Comment

• neshaoct
              Banovan
              • 18.08.2007
              • 1754
              • Beograd, Rakovica

...slobodno otvori temu o svom novom autu na :

Pokaži nam je detaljnije...

Comment

• robbieF
                CBC Član
                • 06.07.2008
                • 20
                • Beograd

Naravno, samo da je i ja malo bolje upoznam. Tek je stigla, danas registrovana...

Pozdrav.

Comment

• Dejan_Zvezdara
                  CBC Član
                  • 04.12.2008
                  • 21
                  • Beograd

Ja sam vozio dve i po godine Lybru 2.0.20V. Imala je 100.000 km kad sam je kupio i 2000. godište je. Sa autom nikad nisam imao ni jedan najmanji problem, enterijer potpuno bešuman, nikakvi elektronski bug-ovi, sve funkcioniše kao što u uputstvu piše, temperatura motora se posle 10 min vožnje zakuca na 90 stepeni i tu stoji čak i ako si 45 minuta u koloni na gazeli a napolju je 37... Čak mi je i originalni akumulator star 6 godina besprekorno radio...

Iako je mehanički bazirana na Alfi 156, ima kompleksniji zadnji trap i više je podešena na udobnost nego na sportske performanse. Ja sam originalno i hteo 156-icu ali sve koje sam video na prodaju su bile izdrndane, dok Lybre većinom kupuju ljudi koje je želja za akanjem automobila prošla pa su i prosečno očuvanije i paženije. Čak je i trap manje osetljiv nego na 156-ici, što pretpostavljam da mogu da tvrdim jer trenutno vozim Alfu 147, što je manje više isto oslanjanje kao 156, i takođe kao od sira...

Mislim da je to jedan od najuspelijih italijanskih automobila u D segmentu, a meni i jedan od najlepših. Bose muzika je odlična, boravak u kolima izuzetno prijatan, ima brdo super fazona koji ukazuju na pažnju proizvođača, a mene su retko pitali zašto sam je kupio jer već 19 godina vozim lancie i fiate ali sam uvek odgovarao da je to 90% mercedesa za 60% para, što je prilično good deal.

Kao i sa svim polovnim kolima, najvažnije je kakav je konkretan primerak, pa ako si imao sreće i kupio korektan auto, bićeš sigurno zadovoljan.

Comment

• Srdjan
                    CBC Senator XXL
                    • 30.09.2004
                    • 2416
                    • Bajina Basta/Beograd

Originally posted by Dejan_Zvezdara
                    ...ali sam uvek odgovarao da je to 90% mercedesa za 60% para, što je prilično good deal.
                    Najbolji opis jedne Lancie...

Vesanje je slicno kao sa Alfom, samo je drugacije podeseno i dosta duze traje. Da li su kod nje elementi trapa od aluminijuma ili od celika? Kod Alfe je alu-trap, zato tako brzo i strada.
                    Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• chikavili
                      CBC Senator XXL
                      • 11.02.2008
                      • 732

Meni dovoljno govori to sto gomila taksista po gradu vozi lybru. Ne bi se oni prevarili

Comment

• ostres
                        CBC Senator XXL
                        • 01.06.2008
                        • 305
                        • Zemun

Libra je definitivno prelep automobil. Unutrasnjost je tek posebna prica. Jedan komsija je ima u varijanti sa bez alkantarom i to stvarno izgleda Prvi put kad sam seo u auto jedva su me izvukli napolje. Kao sto rece kolega Dejan_Zvezdara prilicno pouzdan auto a sve naravno zavisi od toga koliko je konkretan primerak pazen i mazen.
                        Live together, die alone.

Comment

• mikisxy
                          CBC Senator
                          • 25.09.2008
                          • 238
                          • beograd

svi modeli su se lepo pokazali zato je i zovu italijanski mercedes.kapa i libra extra limuzine po svim tackama.inace trap je fiatovski nema bas dodirnih tacaka sa alfom.lanca i fiat nose brdo istih delova

Comment

• Dejan_Zvezdara
                            CBC Član
                            • 04.12.2008
                            • 21
                            • Beograd

Lybrina šasija je evolucija Alfe 156. Tako bar kažu fiatovi inženjeri, pa ako oni lažu, lažem i ja... Najveća razlika je u zadnjem trapu koji ima pasivno upravljanje, tj. točkovi se i pozadi okreću po par stepeni u zavisnosti od položaja auta na putu... Ovo je prilično luksuzno rešenje i retki su automobili s njim. Time se dobija da auto iako nije tvrdo podešen kao alfa leži u krivini prilično slično. Na žalost, to je i razlog što fiat tvrdi da je na Lybri gubio novac, jel je proizvodnja bila kompleksna i skupa...

Motor i menjač su sa fiatove police.

Lybra je i prvi auto u D klasi za koji je Magnetti Marelli razvio dvozonsku klimu i ona je bila standardna... Tri godine kasnije, to je završilo na svim fiatovim modelima.

Ono što je meni najperverznije su npr. dve male zelene led diode koje su montirane iznad retrovizora u kabini i koje služe da noću osvetljavaju blagom svetlošću srebrne površine na instrument tabli, kako bi atmosfera u kolima bila prijatnija...

Comment

• robbieF
                              CBC Član
                              • 06.07.2008
                              • 20
                              • Beograd

Dobio sam kabl za povezivanje MP3 playera, IPOD-a i sl. za Lybru bez navigacije koja ne odgovara mojoj na zalost. Ako nekog zanima neka mi se javi na PM.

Da li neko im iskustva sa kacenjem video izlaza na monitor Backer navigacije Lybre/Alfe 166?

Comment

Working...
                              X