Preticanje na punoj... pomoć

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • BgBoy
    CBC Član
    • 14.09.2008
    • 26
    • Beograd

Preticanje na punoj... pomoć

Pre mesec dana sam na Ibarskoj magistrali preticao kombi Iveco posle Ljiga (neposredno posle tunela). Kombi se ulkjucio u saobraćaj ispred mene pre tunela, i kad smo izašli iz tunela, ja sam ga preticao (obilazio) na punoj liniji, pravac je bio 200 metara, a on je vozio ispod 30 km/h jer je bio natovaren šampinjonima. Nakon toga su me zaustavili...

Znam da se preticanje ispod određene brzine ne smatra preticanjem (30 km/h?), ali momci u plavom nikad nisu čuli za to, čak su i tražili po ZOBJS. Sad sam i aj zbunjen, nisam im platio kaznu na licu mesta, a oni su moju primedbu uneli u zapisnik. Verujem da me čeka poziv sudije za prekršaje, imam i svedoka koji je vozio iza mene, ali je cimanje i sam odlazak u Ljig zbog toga. Ima li neko izvod iz starog (aktuelnog) zakona?
  • [Miki]
    CBC Član
    • 25.04.2007
    • 60
    • Beograd
    • Trazi se

Nemoj me drzati za rec ali ja mislim da vozila koja ne mogu da razviju brzinu vecu od 40km/h mogu tako da se preteknu...

Comment

• vujke
      Admin
      • 29.09.2004
      • 1673
      • Mladenovac
      • Daewoo Lanos 1.5SX

Obilazio sam i ja shleper koji se kretao 5km/h pa ode 5.500din iz dzepa i godinu dana uslovna....
      while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• Bojan1212
        CBC Senator XXL
        • 15.07.2008
        • 468
        • Zemun
        • Honda Accord

Auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
        Mada i ja mislim, ali nisam siguran da se to odnosi samo na ove sto ne mogu da razviju preko 40, traktore i to. Puna linija je puna linija.

Comment

• Alekre
          CBC Senator XXL
          • 12.09.2005
          • 780
          • Smederevo

Na punoj liniji ne sme da se pretice (osim bicikla, bicikla sa motorom, motocikla bez bocne prikolice).
          Mada, mozda postoji sansa da izvuces po ovome:
          ''Ako nedovoljna sirina kolovoza ili njegovo stanje ne omogucava preticanje bez ugrozavanja bezbednost saobracaja, vozac vozila koje se krece sporije od vozila neposredno iza njega duzan je da pomeri svoje vozilo sto vise udesno, a ako to nije dovoljno da zaustavi vozilo na pogodnom mestu da bi propustio brza vozila''.

Sam znas kakvi su uslovi bili, pa ako jesu bili losi, mozda bi mogao da se vadis po onome gore.
          Sloboda i divljina, nesputanost i zivot van formalnih drustvenih okvira.

Comment

• Milan.87
            CBC Član
            • 18.05.2008
            • 76
            • N.Beograd

Na punoj liniji se smeju preticati samo vozila koja po zakonu ne mogu ici preko 40 km/h (traktori, radne masine itd...) i motocikli bez bocne prikolice.
            Znaci kriv si. Ostaje ti samo da kuakas kad odes kod sudije

Comment

• BgBoy
              CBC Član
              • 14.09.2008
              • 26
              • Beograd

Ljudi, hvala na informacijama. Danas sam lepo otiso u banku i platio mandatnu kaznu (ako nije kasno, proslo je 20-ak dana od roka za plaćanje). Šta je, tu je... kriv sam.

Comment

• Blackeyed
                CBC Senator XXL
                • 06.07.2005
                • 402
                • Novi Sad

Kako si dobio mandatnu kaznu za punu liniju ? Kolika je bila ?

Mislio sam da se obavezno ide kod sudije za prekrsaje...
                "You are reading this for the wrong reason..."

ENDYMION, Dan Simmons

Comment

• BgBoy
                  CBC Član
                  • 14.09.2008
                  • 26
                  • Beograd

Bilo je 2000 din, gledao sam taj član zakona (čl. 229, stav 1 tačka 33), (učesnik u saobraćaju koji se ne pridržava ograničenja, zabrana ili obaveza izraženih pomoću postavljenih saobraćajnih znakova, osim saobraćajnih znakova ograničenja brzine)

Comment

Working...
                  X