Problem sa plinom!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Shmee
    CBC Član
    • 11.09.2008
    • 14
    • Bor

Problem sa plinom!

Kupio sam auto pre par dana, vec pocinju prvi problemi sa plinom...
    Od kad sam ga kupio lepo je palio, u motor sam 100% siguran da je odlican ali jutros... bilo je desetak stepeci, nije hteo da upali ni pod razno
    Plin je lovato, klasika, sa onom retardiranom prskalicom koja je magicno prestala da radi. Rasprsivac je smrzao i poceo je negde da curi plin. Benzina nisam imao tako da nisam mogao ni da probam na benz da palim. Sipao sam 2l vrele vode, sipao preko rasprsivaca i to je to, upalio.
    E sad... Zasto je to smrzlo? Pre ili posle pokusaja startovanja? Kako da to sprecim? Zasto je prskalica prestala da radi? Da li sam prvo trebao da probam da prsnem 2-3 puta pa tek onda da verglam?...
    Ako iko ima iskustva sa takvim problemima, pomoc bi mi bila veoma dobrodosla posto sam do juce vozio diyela a i u boru nema skoro ni jedan normalan majstor za plinase ili barem ja neznam ni jednog tako da takve, prostije stvari radim uglavnom sam.
  • GTX
    CBC Senator XXL
    • 13.09.2008
    • 422
    • Subotica
    • Nexia 1.5 16v

Moguce da su membrane u isparivacu spremne za zamenu.Takodje bi trebao da se zameni i filter za gas ukoliko ga ima.

Comment

• ivanlavsd
      CBC Veteran
      • 10.04.2008
      • 107
      • Smederevo

kada plin u isparivacu prelazi u gasovito stanje snizava mu se temperatura i zato kad je hladnije vreme moze doci do smrzavanja i zato svi majstori preporucuju paljenje na benzin i rad na njemu dok se motor malo ne zagreje...
      nadam se da sam dobro objasnio, ako ne ispravice me neko strucniji!!

Comment

• GTX
        CBC Senator XXL
        • 13.09.2008
        • 422
        • Subotica
        • Nexia 1.5 16v

Tacno je,ali bi na 10 stepeni trebao da pali bez problema.

Comment

• Shmee
          CBC Član
          • 11.09.2008
          • 14
          • Bor

Hehe!
          Danas sam provalio da nisam imao dovoljno vode u rashladnom sistemu, dolio sam 3l vode!!!
          Nadam se da je to to, ali temp je bila konstantna, odlicno je radilo grejanje i sve je delovalo normalno, mada je ipak moguce da je zbog toga.
          na kraju krajeva, videcu sta ce sutra ujutru da kaze

Comment

• Vocko
            CBC Senator XXL
            • 25.04.2005
            • 4556
            • nBGd

Proveri cep hladnjak, mozda na njemu pusta.

Comment

• RedboX
              CBC Senator XXL
              • 28.11.2006
              • 1537
              • Novi Beograd

dodaj ti i malo antifriza jer sama voda mozda nece biti dovoljna da ne prokuva brzo
              I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...

Comment

• Shmee
                CBC Član
                • 11.09.2008
                • 14
                • Bor

Resen problem! Dobro, nije bas resen ali bar znam u cemu je problem...
                Hladnjak ima neku bezveze naprslinu gde curi voda ali samo kad motor postigne radnu temperaturu i to veoma malo curi. Kad iscuri dovoljno vode, povuce vazduh i eto za*ebancija...
                E sad... Dali neko zna od kog materijala je hladnjak na mazdi 626 2.0 benz napravljen i kako se to krpi?
                Moje misljenje je da jaka lemelica i kalaj resavaju stvar jer je to nekakva sitna naprslina koja mi je dusu iskopala
                Samo je pitanje od cega je, tj da li se hvata kalaj na hladnjak

Comment

• Vocko
                  CBC Senator XXL
                  • 25.04.2005
                  • 4556
                  • nBGd

Postoji "preparat" koji se sipa u hladnjak i krpi te manje naprslike, a koliko znam isti efekt ima i aleva paprika ili tako nesto (doduse to je smao privremenog karaktera, kada drugog resenja nema).

Comment

• amavrenski
                    CBC Senator XXL
                    • 08.08.2008
                    • 306
                    • Zrenjanin

mislim da bi moglo da se zalemi. treba dobro da ocistis to mesto. limari sto rade oluke, imaju i neke kiseline, i imaju dosta jake lemilice, i tvrdi kalaj, jer se taj topi na visoj temperaturi od obicnog. pa da probas da ti to neko tako sredi. treba probati, mislim, ako moze da zalemi oluke, moze sigurno i hladnjak.
                    a taj preparat sto kaze vocko, sipao sam u caletovu mazdu, nije da ne odradi posao, i to lepo, ali nije postojano. dva puta sam promnenuo tecnost i opet je pocelo curkanje. dok je drzalo, drazalo je, pa onda opet ispocetka.

Comment

• zare15
                      CBC Član
                      • 09.12.2006
                      • 84
                      • Beograd

Slican problem koji je resen pre 7 dana! Skoro 2 meseca sam trpeo isto sto ti sada,da voda curi kada je auto zagrejan,jer je hladnjak imao isto tako malu naprslinu.Otisao sam kod majstora koji je to "zavario" ali nakon mesec dana hladnjak je ponovo naprsao nedalako od istog mesta.Bio sam kod 3 majstora i sva trojica su mi rekli da ne vredi to krpiti,i sta cu odlucim da stavim novi hladnjak.Original je negde oko 10k(plastika i aluminijum),pa sednem malo i razmislim i padne odluka da se ide kod majstora koji pravi hladnjake od bakra,cena 170e ili 13k dinara. Posle 2 dana posao zavrsen,tako da kada nekada budem prodavao auto u dodatnu opremu moram pisati i bakarni hladnjak:-)! Pozdrav.

Comment

• Vocko
                        CBC Senator XXL
                        • 25.04.2005
                        • 4556
                        • nBGd

A Nissens-ov zamenski hladnjak oko 8k din...

Comment

• kwisko
                          CBC Veteran
                          • 14.04.2008
                          • 124
                          • bg

ovako temp plina u boci je preko -30 C i to sto se prave pametni pa sipaju vrelu vodu na isparivac je dobro ali samo za one radnje koje prodaju delove za servis rasprsivaca .... Evo jos tacnijeg objasnjenja koji je na sekvent sistemu jednostavno vam ne dozvoljava da palite na plin , pali na benzin i kada motor dostigne temp od 30c on automatski prebacuje na plin ...

Sto se tice hladnjaka nigde u svetu (izuzev naravno kod nas se hladnjak ne krpi vec se menja - ima vec slicna tema ovde potrazi je ) znaci ili kupi nov ili (sto je mozda pametnije po dzep) idi kupi polovan na otpadu i "casti" ga sa 2 flasice liqui molly za ispiranje hladnjaka (kod mene je ispralo za sve pare sija se hladnjak kao nov a voda ima boju kao sa cesme )
                          Inace jedan savet svima u hladnjak gledajte da sipate destilovanu vodu jer ona ne stvara kamenac ....

Comment

• milannik
                            CBC Senator XXL
                            • 23.12.2004
                            • 1455
                            • Niš

Originally posted by Vocko
                            A Nissens-ov zamenski hladnjak oko 8k din...
                            Pa ja ga platio 13;, doduse za dizela. A i on je bakarni
                            Inace, jedam mi trazio za reparaciju mog starog hladnjaka (da mu promeni sace) 250 e

Comment

• Vocko
                              CBC Senator XXL
                              • 25.04.2005
                              • 4556
                              • nBGd

Bakar ?!???
                              Ti me zezas ????

Comment

Working...
                              X