Zezam ja tebe stalno. A mislim da je bakar, motirao sam ga na brzinu, provericu sutra sta je u stvari.
Problem sa plinom!
Collapse
X
-
Ono sto mi zare15 rece ispalo je tacno do reci! Do sad sam krpio hladnjak 7 puta i sad je napukao na osmom mestu! Sva sreca lemio sam ja tako da me nije kostalo novcano ali jos malo mi fali do psihijatrijskog odeljenja
Resio sam definitivno da i ja stavim nov ali... Kod mene je sada bakarni, nisam se nista raspitivao oko cene ali predpostavljam da je aluminijumski znacajno jeftiniji.
Kao prvo da li je jeftiniji i odokativno koliko?Elem, u Boru i okolnim rupama naravno ne postoji ni jedan majstor koji pravi hladnjake, tako da sam prilicno prinudjen da kupim original.
Drugo, koliko je pametno stedeti na tome u smislu dugotrajnosti?
I trece, da li ce se to ikako odraziti na temperaturu motora, zagrejavanje zimi... nemam predstavu moze li biti bilo kakvih posledica.
Svakakvo iskustvo sa time bi mi veoma dobro doslo.
Comment
-
-
Jedan taxista mi reko da hladnjak od lade 1200 po karakteristikama zavrsava posao na 2.0 motorima, a takav nov hladnjak je 4x jevtiniji nego za opela. Pitanje je samo oko maltretiranja da se namesti ventilator i da se hladnjak pricvrsti.
Za moj auto hladnjak kosta 12.000, pa sam ubacio neki prah za krpljenje, promenio tecnost u sistemu posle toga i no problemo. Doduse naprslina je bila veoma mala.
Ako popusti, idem na varijantu "lada 1200" , posto za pomenute pare mogu da kupim polovan C20NE motor sa sve hladnjakom.Originally posted by Valent Vudrigaovde je dnevnica 20e a ne satnica...
Comment
-
-
jedan predlog, nevezano sto drzim delove... iz iskustva znam da sve popravke, prepravke sipanje kafe i lemljenje su samo BACANJE para. jedina normalna i racionalna solucija je kupovina novog hladnjaka, ne polovnog, ne repariranog nego novog pravljenog bas za taj auto...
i sam sam ranije imao problema sa hladnjakom za hondu accord '82 AUTOMATIC koji ima neke cevi za grejanje i hladjenje ulja u automatskom menjacu, nov je kostao 22000 nabavna cena za mene!!! za auto koji je '82 godiste to je bila ludost davati pare pa sam pribegao raznim prahovima, krpljenjima i budzenjima i uvek imao problema sa temperaturom jer ga je svako krpljenje slabilo i smanjivalo kapacitet tako da mi se dizala temperatura u guzvi u gradu ili na nekoj uzbrdici... na kraju, otisao mi dihtung glave na vrhu rudnika tako da auto nije bio u voznom stanju, necu da vam pricam koliko me muke kostalo svo to slepanje, otvaranje motora i ravnanje glave, majstorske price i basne i cimanja oko svega toga... na kraju sam stavio hladnjak nov, fabricki i vise nikada nisam imao problema... imam kolegu koji isto muku muci i nece da da pare kako bi resio problem na autu, non stop dosipa vodu dok se ne opece kao ja..
ima neka poslovica, nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari...
Comment
-
Comment