Prevod (promena vlasnika) automobila? Placa se porez?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sistem33
    CBC Član
    • 21.06.2008
    • 55
    • Beograd

Prevod (promena vlasnika) automobila? Placa se porez?

Da li se u Srbiji placa porez na prevod automobila sa jednog vlasnika na drugog vlasnika? U slucaju da to rade privatna lica ili npr. firma ( plac ) na privatno lice. Ako je auto vec stavljen na domace table.
    Alfa Romeo 166 2.4 JTD Facelife (2005)
  • Ji 4Tze
    CBC Senator XXL
    • 04.05.2006
    • 806
    • bg
    • Honda CR-V 4WD

Naravno, 5% od kataloške cene vozila + neka sitna taksa

Comment

• Hermes
      CBC Senator XXL
      • 14.02.2006
      • 1306
      • https://t.me/pump_upp
      • bemve

Placa se 2,5% od kataloske vrednosti auta ili cene koja je ugovoru, zavisi koji je iznos veci.
      Tako je bilo pre dve godine, verujem da se nije promenilo
      https://t.me/pump_upp

Comment

• DraxNS
        CBC Senator XXL
        • 24.10.2006
        • 520
        • Bačka Palanka
        • Peugeot 307 SW

a zna i da zavisi od opstine do opstine.... da sam npr moju Omegu pazario u Novom Sadu... platio bi oko 8500 poreza.. a u Kikindi je to ravno 10000

mada je u sustini najmerodavniji AMSS, zovnes njih pa pitas. Oni su mi dali taman neku srednju vrednost izmedju ove dve vrednosti iznad... i mislim da je to i nekako bilo najrealnije.

Comment

• sistem33
          CBC Član
          • 21.06.2008
          • 55
          • Beograd

Hvala, nasao sam da je 2.5% , ali ako je pravno lice i izdaje profakturu tada se se ne placa porez... Da li sam dobro razumeo?

Prenos vlasništva nad motornim vozilima ...

* Kod prenosa vlasništva potrebno je da kupac i prodavac potpišu kupoprodajni ugovor.
          * Nakon toga se vrši procena vozila po važećem katalogu AMSS i na procenjenu vrednost vozila se plaća porez od 2,5% (osim u slučajevima kada je prodavac pravno lice - PDV obveznik).
          * KOMPLETNU USLUGU auto agencija "Bosnjak" će izvršiti za Vas !
          * Posle plaćanja poreza, ukoliko je registracija važeća, potrebno je izvršiti promenu imaoca vozila.
          * Uz dve plaćene takse
          1. administrativna taksa
          2. saobraćajna dozvola
          * posao se završava na šalteru SUP-a, a auto agencija "Bosnjak" je tu da Vam kompletnu dokumentaciju pripremi!

Alfa Romeo 166 2.4 JTD Facelife (2005)

Comment

Working...
          X