Da li se u Srbiji placa porez na prevod automobila sa jednog vlasnika na drugog vlasnika? U slucaju da to rade privatna lica ili npr. firma ( plac ) na privatno lice. Ako je auto vec stavljen na domace table.
Prevod (promena vlasnika) automobila? Placa se porez?
Collapse
X
-
Placa se 2,5% od kataloske vrednosti auta ili cene koja je ugovoru, zavisi koji je iznos veci.
Tako je bilo pre dve godine, verujem da se nije promenilo
Comment
-
-
a zna i da zavisi od opstine do opstine.... da sam npr moju Omegu pazario u Novom Sadu... platio bi oko 8500 poreza.. a u Kikindi je to ravno 10000
mada je u sustini najmerodavniji AMSS, zovnes njih pa pitas. Oni su mi dali taman neku srednju vrednost izmedju ove dve vrednosti iznad... i mislim da je to i nekako bilo najrealnije.
Comment
-
-
Hvala, nasao sam da je 2.5% , ali ako je pravno lice i izdaje profakturu tada se se ne placa porez... Da li sam dobro razumeo?
Prenos vlasništva nad motornim vozilima ...
* Kod prenosa vlasništva potrebno je da kupac i prodavac potpišu kupoprodajni ugovor.
* Nakon toga se vrši procena vozila po važećem katalogu AMSS i na procenjenu vrednost vozila se plaća porez od 2,5% (osim u slučajevima kada je prodavac pravno lice - PDV obveznik).
* KOMPLETNU USLUGU auto agencija "Bosnjak" će izvršiti za Vas !
* Posle plaćanja poreza, ukoliko je registracija važeća, potrebno je izvršiti promenu imaoca vozila.
* Uz dve plaćene takse
1. administrativna taksa
2. saobraćajna dozvola
* posao se završava na šalteru SUP-a, a auto agencija "Bosnjak" je tu da Vam kompletnu dokumentaciju pripremi!
Alfa Romeo 166 2.4 JTD Facelife (2005)
Comment
-
Comment